سنا به خروج نیروهای آمریکایی از عراق رای داد

سناتور هری رید، رهبر اکثریت دمکرات ها (نفر وسط)

مجلس سنای آمريکا، روز ۳۱ مارس سال ۲۰۰۸ را به عنوان آخرین مهلت برای خروج نيروهای آمريکايی از عراق تعيين کرد.


براساس گزارش خبرگزاری ها، اين تصميم سنا در چارچوب لايحه ۱۲۱ ميليارد و ۶۰۰ ميليون دلاری هزينه های جنگ عراق و افعانستان به تصويب رسيد که ۵۰ سناتور به آن رای مثبت و ۴۸ نفر ديگر رای منفی دادند.


انتظار می رود که رای گيری نهايی برای اين لايحه در همين هفته صورت گيرد و همچنین با توجه به مخالفت های جرج بوش، رييس جمهوری آمريکا، اين بند از لايحه با وتوی کاخ سفيد روبرو شود.


پس از اعلام نتيجه رای گيری، دانا پرينو، سخنگوی کاخ سفيد گفت: «رييس جمهوری آمريکا متاسف است که سنا به لايحه ای رای داده است که می داند با وتوی وی روبه رو می شود و قدرت قانونی پيدا نخواهد کرد.»


اما سناتور های دموکرات، نشانه ای بروز نداده اند که حاکی از عقب نشينی آنها از تصويب نهايی اين لايحه باشد.


هری ريد، رهبر اکثريت سنا هنگام ارائه درخواست برنامه عقب نشينی نيروهای آمريکايی از عراق گفت: «اين جنگ ارزش آن را ندارد که آمريکا را غرق خون کند.»


وی همچنين در گفت وگو با خبرنگاران اظهار اميدواری کرد: «رييس جمهوری آمريکا درک کند که ما، مردم آمريکا و او در چه شرايط حساسی قرار داريم.»


چهار روز پيش مجلس نمايندگان آمريکا نيز با تصويب لايحه ای خواستار خروج نيروهای آمريکايی از عراق تا اول سپتامبر سال ۲۰۰۸ شده بود.


در رای گيری روز سه شنبه سنا، حتی دو تن از سناتور های جمهوريخواه نيز از پيشنهاد دموکرات ها پشتيبانی کردند. يکی از اين سناتورها، جان وارنر از ايالت ويرجينيا بود که پيشتر از برنامه بوش برای اعزام سه هزار نيروی اضافی به عراق انتقاد کرده بود.


مقامات عراقی که در تلاش هستند شورشیان القاعده و افراطی های شیعه و سنی را سرکوب کنند، قبلا با طرح خروج نیروهای آمریکایی مخالفت و آن را برای این کشور فاجعه بار توصیف کرده بودند.