احمدی نژاد: در ایران احدی حق ندارد از تعلیق حرف بزند

محمود احمدی نژاد، رییس جمهوری ایران می گوید که در کشور احدی حق ندارد از تعلیق حرف بزند.


به رغم فشارهای فزاینده بر جمهوری اسلامی ایران برای متوقف ساختن برنامه غنی سازی اورانیوم، محمود احمدی نژاد، رییس جمهوری گفت: «در ايران احدی حق ندارد در خصوص توقف يا کوتاه آمدن از حق خود، حتی برای يک ثانيه صحبت کند.»


آمریکا به همراه متحدان اروپایی خود می گویند که برنامه غنی سازی ایران، می تواند برای ساخت سلاح هسته ای نیز به کار رود و از آنجا ظن تلاش برای دستیابی جمهوری اسلامی ایران به سلاح هسته ای وجود دارد، آنها در تلاشند تا این برنامه را متوقف کنند.


همچنین شورای امنیت سازمان ملل که نزدیکان ایران چون روسیه و چین در آن حق وتوو دارند نیز تا کنون با صدور دو قطعنامه و تضویب تحریم های جهانی از ایران خواسته است که غنی سازی اورانیوم را متوقف کند.


اما چنانکه خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، ايرنا، گزارش داده است، آقای احمدی نژاد در سفر استانی که صبح روز جمعه به شهرهای اصفهان داشت، با تاکيد به آنچه «اراده ملت ايران در ادامه راه غنی سازی» توصیف می کرد گفت: «امروز در ايران عزيز حتی يک نفر هم پيدا نمی شود که از توقف سخن بگويد و در صورت وجود چنين شخصی وی جرات طرح آن را نخواهد داشت.»


آقای احمدی نژاد با تاکيد بر اين مساله که تمام برنامه هسته ای ایران صلح آميز است، گفت:« ملت ايران تصميم خود را در خصوص فعاليت های هسته ای صلح آميز گرفته است. امروز ملت و کشورايران يک کشور هسته ای است.»


«امروز در ايران عزيز حتی يک نفر هم پيدا نمی شود که از توقف سخن بگويد و در صورت وجود چنين شخصی وی جرات طرح آن را نخواهد داشت. در ايران احدی حق ندارد در خصوص توقف يا کوتاه آمدن از حق خود، حتی برای يک ثانيه صحبت کند .»
محمود احمدی نژاد


آقای احمدی نژاد همچنين با اشاره به اينکه دست يابی به انرژی اتمی حق تمامی ملت ايران است، گفت: «قطار هسته ای ملت ايران که راه افتاده است مربوط به فرد، گروه و يا حزب خاصی نيست که کسی بخواهد بگويد اگر ما باشيم کوتاه خواهيم آمد و همه بايد بدانند که اين ملت از اين حق ارزشمند خود سرسوزنی عقب نخواهد نشست.»


رييس جمهوری ايران، صدور هرقطعنامه عليه فعاليت های هسته ای صلح آميز ايران را به منزله خراب کردن پل از سوی قدرت های بزرگ در پشت سرخود خواند و تاکيد کرد: «اگر شما به مسير عدالت و قانون بازگشتيد ما هم همينطور که تا به حال در اين مسير بوده ايم به راه خود ادامه خواهيم داد.»


بوش: تحريم ها عليه ايران بايد افزايش يابد



ساعاتی پیش از اظهارت تازه رییس جمهوری ایران، جرج بوش رييس جمهوری آمريکا خواستار افزايش تحريم های شورای امنيت سازمان ملل متحد عليه ايران شد.


آقای بوش گفت آمريکا در زمينه افزايش تحريم ها عليه ايران، با متحدان اروپايی خود همکاری خواهد کرد.


رييس جمهوری آمريکا افزود که در باره اين مساله با ولاديمير پوتين رييس جمهوری روسيه و هو جيانتائو رييس جمهوری چين نيز گفت و گو خواهد کرد.


به گفته او، اولين نکته ای که بايد درک شود اين است که ايران مجهز به سلاح هسته ای، خطری برای سراسر جهان است.

هشدار البرادعی درباره احتمال رويارويی بزرگ با ايران


محمد البرادعی مدير کل آژانس بين المللی انرژی اتمی نیز روز پنج شنبه ۲۴ مه گفت در صورت ادامه روند کنونی، امکان يک راه حل صلح آميز برای مساله هسته ای ايران کاهش می يابد و اين مسير ممکن است به يک رويارويی بزرگ منجر شود


محمد البرادعی از ادامه فعاليت های هسته ای ايران، آن هم «در زمانی که امکان بازرسی همه جانبه آژانس از تاسيسات هسته ای ايران فراهم نيست» و هنوز مسايل حل نشده موجود است، ابراز نگرانی کرد.


آقای البرادعی به گسترش دانش ايران در زمينه غنی سازی اشاره کرد و گفت با آنکه اين دانش ممکن است بدون نقص نباشد، اما جمهوری اسلامی موفق به غنی سازی اورانيوم در حد ۵ درصد شده است.


«سوءتفاهم» درباره اظهارات البرادعی


مدير کل آژآنس بين المللی انرژی اتمی، ضمن فراخواندن ايران به تعليق همه فعاليت های هسته ای مربوط به غنی سازی اورانيوم، برداشت ها از اظهارات خود درباره توانايی غنی سازی اورانيوم توسط ايران را «سوءتفاهم» خواند.


آقای البرادعی چندی پيش در مصاحبه با روزنامه نيويورک تايمز و پس از آن با يک شبکه خبری اسپانيا گفته بود که بازداشتن ايران از دستيابی به توانايی غنی سازی در مقياس انبوه، مهمتر از متوقف کردن همه فعاليت های مربوط به غنی سازی اورانيوم است.


به گفته او، منطقی تر است که به جای اصرار بر تعليق همه فعاليت های مربوط به غنی سازی اورانيوم ايران، مانع از ورود ايران به مرحله غنی سازی در مقياس انبوه شد «تا بتوانيم اطمينان حاصل کنيم که امکان بازرسی های همه جانبه از تاسيسات هسته ای ايران فراهم است و اصولا ايران در پيمان منع گسترش تسليحات هسته ای خواهد ماند.»


مدير کل آژانس بين المللی انرژی اتمی گفته بود: «به باور ما، آنها (ايرانی ها) به خوبی دانش غنی سازی را کسب کرده اند. مساله از اين پس، چگونگی تکميل اين دانش است. کسی نمی خواهد اين را بشنود، ولی اين يک واقعيت است.»


اين اظهارات انتقاد برخی کارشناسان و ديپلمات ها را به دنبال داشت که می گويند هر گونه فعاليت غنی سازی اورانيوم توسط ايران خطرناک است و اظهارات اينچنينی، می تواند به اتحاد جامعه جهانی در مقابل ايران آسيب برساند.


روز پنج شنبه آقای البرادعی گفت منظور او تنها ابراز نگرانی از پيشرفت ايران در زمينه دانش غنی سازی اورانيوم، آن هم «بدون امکان روشن بودن طبيعت و دامنه اين برنامه (هسته ای)» بود.


آقای البرادعی در گزارش خود از گسترش غنی سازی، به رغم خواست قطعنامه ۱۷۴۷ شورای امنيت سازمان ملل متحد برای تعليق همه فعاليت های هسته ای مربوط به غنی سازی اورانيوم، ياد کرده است.