فرمانده نیروهای نظامی آمریکا در عراق میگوید میزان خشونت های عراق طی شش ماه گذشته ۶۰ درصد کاهش داشته است و یکی از دلایل این بهبودی «کاهش حمله هایی است که با سلاحهای ارسالی از ایران انجام می شد.»
به گزارش آسوشیتدپرس، ژنرال دیوید پترائوس روز پنج شنبه در نشست خبری خود با بیان این که «حفظ امنیت از برقراری آن آسان تر است»، گفت که کاهش خشونت ها به او امکان می دهد تا نحوه استقرار نیروهای آمریکایی را با انعطاف بیشتری در عراق انجام دهد.
به گفته ژنرال پترائوس این وضعیت به او امکان میدهد تا آرایش نیروها را به گونهای انجام دهد که آنها را «در مناطق مشکلدار باقیمانده، و از جمله شمال عراق، به کار گیرد.»
فرمانده نیروهای آمریکا در عراق همچنین افزود که بهبود امنیت در عراق عواملی متعدد داشته است. او «کاهش حملههایی که با سلاحهای ارسالی از ایران انجام میشد» را یکی از این عوامل معرفی کرد.
ژنرال پترائوس فراخوان آتش بس مقتدا صدر، روحانی تندرو شیعه، را نیز یکی دیگر از عوامل بهبود امنیت در عراق دانست که به آرام شدن وضع در منطقهای نا آرام منجر شده است.
فرمانده نیروهای آمریکا در عراق، همچنین گفت که گزارش های هفتگی حمله ها و تلفات غیرنظامیان نشان میدهد که این وضعیت از ابتدای سال ۲۰۰۶ تاکنون بی سابقه بوده است.
سه ماه دیگر قرار است ژنرال پترائوس گزارشی از آخرین تحولات و پیشرفت ها در عراق را به نمایندگان کنگره و مردم آمریکا ارایه کند.
کاهش خشونت ها و نقش ایران
در پی انتشار گزارش های اخیر در باره کاهش خشونت ها در عراق، نقش ایران در این کاهش مورد پرسش قرار گرفته است.
در هفته های اخير برخی از مقام های آمريکايی اعلام کرده اند که به نظر می رسد جمهوری اسلامی ایران در ماه های اخير از ورود اسلحه از طريق مرزهايش به عراق جلوگيری کرده است.
علی الدباغ، سخنگوی دولت عراق، نیز کمتر از سه هفته پیش گفت که ايران حمايت خود را از شورشيان عراق کاهش داده و از ايران و آمريکا خواست تا دور تازه ای از مذاکرات برای بهبود شرايط امنيتی در عراق را آغاز کنند.
سخنگوی دولت عراق افزوده بود: «ايران خويشتنداری بيشتری از خود برای فرستادن سلاح برای بی ثبات کردن عراق نشان میدهد».
واشینگتن بارها ايران را متهم کرده است که شورشيان شيعه را تعليم نظامی می دهد و سلاح و پول در اختيار آنها میگذارد.
مقامهای ایرانی همواره اين اتهام را رد کرده اند و گفته اند هدف دولت ایران، «عراقی با ثبات» است.