شماری از امامان جمعه در ایران با اشاره به مشکلات اقتصادی و افزایش قیمت کالاها، زبان به انتقاد از دولت مسعود پزشکیان گشوده و بر لزوم تمرکز مسئولان بر حل این مشکلات تاکید کردهاند.
احمد علمالهدی، نماینده علی خامنهای در خراسان رضوی، روز جمعه دوم آذر به «گرانیهای بیضابطه و بیمنطق» اشاره کرد که مردم با آن مواجه شدهاند.
او در ادامه گفت که شاید هم این گرانیها «توطئه» باشد که به گفته او به این وسیله «عدهای نفوذی تلاش میکنند مردم را خسته و مستأصل و از نظام و کشور بیزار کنند».
آقای علمالهدی در عین حال بدون نام بردن، به دو خودروساز کشور اشاره کرد که به گفته او برای اینکه عدهای به «آلاف و الوف برسند» شبانه اعتدال و نظام اقتصادی کشور را به هم میریزند و خودرو را گران میکنند اما کسی هم واکنشی نشان نمیدهد.
بیشتر در این باره: ایران خودرو و سایپا «شبانه» قیمت خودروهای خود را «۳۰ درصد» افزایش دادنداین در حالی است که وزیر صنعت، معدن، تجارت دولت مسعود پزشکیان روز جمعه اعلام کرد افزایش قیمت خودروهای شرکتهای داخلی «۱۸ ماه قبل» و در دولت ابراهیم رئیسی تصویب شده بود.
او در ادامه مدعی شد دولت فعلی تنها «نصف» افزایش قیمت مصوب دولت قبل را «اعمال کرد».
احمد علمالهدی، امام جمعه مشهد، پدر همسر ابراهیم رئیسی بود.
عدهای از کابران ایرانی شبکههای اجتماعی در پی انتقادهای امام جمعه مشهد نوشتند که بعد از مرگ آقای رئیسی و روی کار آمدن دولت جدید، احمد علمالهدی باز هم به یاد «گرانیها» افتاده است.
احمد خاتمی، امام جمعه تهران، نیز روز جمعه به تورم و افزایش قیمت کالاها اشاره کرد و گفت که در دولت گذشته نیز از تریبون نماز جمعه درباره این گرانیها صحبت شده «چون برای ما حفظ نظام مهم است این گرانیها به نظام ضربه میزنند.»
او مردم را «سرمایههای نظام» خواند و خواستار رفع مشکلات اقتصادی مردم شد.
هرچند که مشکل افزایش قیمتها و تورم و مشکلات معیشتی مردم ایران طی سالهای اخیر ادامه داشته است، اما این هفته امامان جمعه برخی دیگر از شهرها نیز بخشی از سخنان خود را به مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم اختصاص دادند.
غلامحسین مهدوی نژاد، امام جمعه موقت سمنان، در خطبههای نماز جمعه این هفته با اشاره به موضوع افزایش قیمتها گفت که در چنین شرایطی مردم زیر فشار اقتصادی و در تنگنا قرار گرفتهاند و از دولت خواست که با برنامهریزی مناسب جلوی «افزایش قیمت لجام گسیخته» را بگیرد.
احمد مطهری اصل، امام جمعه موقت تبریز، خواستار «نظارت جدی بر بازار و قیمتها» توسط مسئولان شد و ادامه داد: «مردم بهاندازه کافی زیر فشار اقتصادی قرار دارند و نباید مشکلات بیشتری بر آنان تحمیل شود.»
جواد شمسالدین امام جمعه بندرانزلی نیز در این روز بخشی از سخنان خود را به وضعیت اقتصادی مردم و کشور اختصاص داد و تاکید کرد که «مسئولان به جای توجه به خواستههای مردم به جریانسازی میپردازند و توجهشان به مسائل حاشیهای است».
امامان جمعه تبریز و زنجان نیز با اشاره به «مشکلات معیشتی» مردم خواستار اقدام دولت برای رفع این مشکلات شدند.
بیشتر در این باره: از «دلار الان یا الان؟» تا آغوش باز فقر برای شهرونداناین انتقادها در حالی ابراز شده که همزمان همین امامان جمعه و شماری دیگر از آنها در خطبههای خود خواستار ادامه حمایت جمهوری اسلامی از گروههای نیابتی خود موسوم به «گروههای مقاومت» شدند.
در روزهای اخیر و در پی تحویل لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ به مجلس، کارشناسان این بودجه را به دلیل افزایش ۲۰۰ درصدی مصارف نظامی به «بودجهٔ جنگ» تشبیه کردهاند.
کلیات بودجه سال بعد در شرایطی به تصویب رسیده که جمهوری اسلامی از نظر اقتصادی و امنیتی در شرایط ویژهای قرار دارد.