مرکز آمار ایران روز جمعه اعلام کرد که نرخ تورم در مردادماه با یک درصد افزایش نسبت به ماه قبل به ۹ و هفت دهم درصد رسیده است.
بر اساس این آمار که روز جمعه، دوم شهریورماه، در رسانههای ایران از جمله خبرگزاری ایرنا منتشر شد، نرخ تورم نقطه به نقطه نیز با پنج و نیم درصد افزایش به ۱۹ و سه دهم درصد افزایش یافته است.
در این ماه قیمت همه اجناس و خدمات از جمله مواد غذایی در کشور افزایش یافته است.
به گفته این مرکز، تورم «خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات» در این ماه ۱۲ و یک دهم درصد و تورم «کالاهای غیر خوراکی و خدمات» هشت و هشت دهم درصد بوده است.
بانک مرکزی هنوز تورم مردادماه را اعلام نکرده است، اما تورم تیرماه در آمار این بانک دو رقمی شده و به ده و دو دهم درصد رسیده بود.
در همین حال فریدون خاوند، اقتصاددان، روز ششم مرداد در یادداشتی در رادیوفردا با اشاره به آمار ۱۸ درصدی «تورم نقطه به نقطه» در این ماه نوشته بود که اقتصاد ایران «درگیر تنشهای سخت تورمی است و در صورت تداوم وضعیت موجود، چشمانداز یک توفان واقعی در عرصه قیمتها را پیش رو دارد».
حال حمید زمانزاده، معاون پژوهشکده بانک مرکزی، پیشبینی کرده که به دلیل افزایش قیمت ارز، امسال تورم به ۲۵ درصد و در سال آینده به ۲۰ درصد خواهد رسید.
در همین حال بر اساس گزارش اخیر مرکز پژوهشهای مجلس، در ازای هر ده درصد افزایش قیمت ارز، تورم دو درصد افزایش خواهد یافت.
استیو هانکه، اقتصاددان آمریکایی دانشگاه جان هاپکینز، در پاسخ به پرسش نشریه «تجارت فردا»، نرخ فعلی تورم در اقتصاد ایران را تا ۱۱۷ درصد تخمین زده بود که ده تا ۱۲ برابر بیشتر از نرخ اعلام شده رسمی است.
دلیل این اختلاف شدید در ارزیابی نرخ تورم ایران در محاسبات این اقتصاددان، استفاده از نرخ ارز (دلار) در بازار آزاد و غیررسمی در الگوی محاسباتی اوست.