احمد علمالهدی٬ امام جمعه مشهد، دفتر نمایندگی اتحادیه اروپا را «جاسوسخانه دوم» و «مکانیزم و کارخانه نفوذ» دانسته و با راهاندازی آن در ایران مخالفت کرده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم٬ آقای علمالهدی در خطبههای نماز جمعه این هفته مشهد با حمله به برخی کشورهای اروپایی٬ از تلاش اتحادیه اروپا برای راهاندازی دفتر نمایندگی در ایران اظهار تاسف کرده است.
وی گفته برخی در داخل ایران از این تصمیم اروپا «ذوقزده شدهاند و خبر آن را عنوان میکنند»٬ در حالی که «سه کشور اروپایی متخصصان و عناصر امنیتی خود را بهعنوان سفیر به ایران فرستادهاند تا در کشور ما عامل نفوذی داشته باشند.»
علمالهدی افزوده، «برخی نخبگان ما اندازه بچه حزباللهیها بصیرت ندارند» و «در میان نخبگان سیاسی ما متاسفانه برخی که در رأس مسئولیت هستند، دوتابعیتی هستند.»
امام جمعه مشهد طرح موضوع راه اندازی دفتر اروپا در تهران را ماحصل سندی دانسته که پس از توافقنامه «برجام» برای تنظیم روابط اتحادیه اروپا با ایران تنظیم شده است.
به گفته وی، این سند دارای چند ماده بود که شامل FATF و تضمین امنیت نفت و گاز اروپا توسط ایران میشود و ماده سوم هم «عدم برخورد» با افراد دوتابعیتی است.
این روحانی محافظهکار در بخش دیگری از سخنان خود اعلام کرده براساس دستور علی خامنهای «افراد دوتابعیتی قرار شده از مسئولیتها کنار گذاشته شوند.»
آنطور که علمالهدی گفته «ماده چهارم این سند عدم حمایت از محور مقاومت در منطقه بهویژه حزبالله است و ماده پنجم محدود کردن فعالیتهای موشکی و سپس کمک به حل بحران سوریه برحسب منافع آمریکا است.»
به گفته وی، ماده هفتم این سند «برگزاری انتخابات بدون فیلتر شورای نگهبان است» و ماده نهم این سند هم مربوط به «آزادی جاسوسهای اروپایی در تهران است و سپس اینکه قوه قضائیه زیر نظر رهبری باید کنار برود.»
علمالهدی اضافه کرده غربیها برای اجرای این مقاد قصد دارند در تهران دفتری تاسیس کنند٬ اما قوه قضائیه مقابل آن ایستاده و اجازه راهاندازی آن را نداده است.
گروهی از محافظهکاران و حامیان رهبر جمهوری اسلامی از توافقنامه «برجام»٬ مدیران دارای تابعیت دوگانه و از تلاش اتحادیه اروپا برای راهاندازی دفتر نمایندگی در تهران به عنوان زمینهها٬ عوامل و روزنههای «نفوذ» در جمهوری اسلامی نام میبرند. این دسته از محافظهکاران که در سالهای اخیر از توافقنامه «برجام» و مدیران دوتابعیتی انتقاد کردهاند٬ در هفتههای اخیر با طرح موضوع احتمال راهاندازی دفتر اتحادیه اروپا در ایران به مخالفت با آن پرداختهاند.
ابوالحسن مهدوی٬ امام جمعه موقت اصفهان نیز در خطبههای این هفته نماز جمعه به بندهای دیگری از این سند و یا بیانیه اشاره کرده و گفته که محتوای آن «سراسر توهین به ملت ایران است.»
مهدوی افزوده چنین بیانیهای جوابیه ندارد و «اروپاییها یک بار خاطره لانه جاسوسی را دارند و اگر فکر میکنند با تاسیس این دفتر میتوانند لانه جاسوسی دوم را تاسیس کنند٬ سخت در اشتباهند.»
به گفته وی «اگر در اول انقلاب دانشجویان خط امام با روحیه انقلابی خود لانه جاسوسی را تسخیر کردند امروز جوانان ما اجازه نخواهند داد لانه جاسوسی دومی تاسیس شود.»
حسن عاملی نماینده ولیفقیه در استان اردبیل هم در خطبههای نماز جمعه اردبیل٬ راهاندازی دفتر اتحادیه اروپا در تهران را «مصداق بارز احیای لانه جاسوسی» آمریکا دانسته است.
عاملی همچنین سند راهبردی اتحادیه اروپا در قبال ایران را سندی «مداخله جویانه و زیادخواهانه» معرفی کرده و گفته «این سند به مثابه یک کاپیتولاسیون از نوع پیشرفته آن است.»
احمد میرعمادی٬ امام جمعه لرستان هم در همین زمینه گفته «آمریکا و اروپا باید بدانند ملت ایران به آمریکا و اتحادیه اروپا اجازه تأسیس لانه جاسوسی و مرکز اختلافافکنی در داخل کشور را نخواهند داد.»
هفته گذشته نیز شماری از خطیبان نمازجمعه در شهرهای مختلف ایران به گشایش احتمالی دفتر اتحادیه اروپا در تهران اعتراض کرده و حملات تندی متوجه برخی کشورهای غربی کرده بودند.
محسن مجتهد شبستری، امام جمعه تبریز گفته بود که دفتر اتحادیه اروپا در ایران در آینده به «لانه فساد و جاسوسی» تبدیل میشود. اسدالله ایمانی امام جمعه شیراز نیز از افتتاح دفتر اتحادیه اروپا به عنوان «خطر بزرگی که جامعه را تهدید میکند» نام برده بود.
این اظهارات و مخالفتها در حالی مطرح میشود که وزارت امور خارجه ایران به تازگی اعلام کرده اتحادیه اروپا دو نماینده خود را به سفارتخانه هلند در تهران فرستاده تا مراحل افتتاح دفتر اتحادیه اروپا اجرا شود.
پیشتر محمدجواد لاریجانی، دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه ایران نیز گفته بود که دستگاه قضایی ایران اجازه چنین کاری را نمیدهد.