مقام وزارت خارجه آمریکا: هدف از تحریم‌ها لطمه زدن به مردم ایران نیست

مقر وزارت خارجه آمریکا در واشینگتن

یک مقام وزارت خارجه ایالات متحده روز جمعه، دوم شهریورماه، در واکنش به موضع گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد «ناعادلانه و زیان‌آور» بودن تحریم‌های ایران تاکید کرد که هدف از این تحریم‌ها «لطمه زدن به مردم ایران نیست».

این مقام وزارت خارجه که نخواست نامش فاش شود، در پاسخ به پرسش‌های رادیوفردا همچنین تأکید کرد که «رژیم ایران مسئول مشکلات و مسائلی است» که بر سر راه مردم ایران قرار گرفته است.

ادریس جزایری، گزارشگر ویژه سازمان ملل در حوزه «تأثیر منفی اقدامات یک‌جانبه قهری» روز چهارشنبه، ۳۱ مردادماه، در بیانیه‌ای اظهار داشت که وضع دوباره تحریم‌ها علیه ایران پس از خروج آمریکا از برجام و اجرای همه‌جانبه آن از سوی شورای امنیت صورت گرفته و همین حاکی از «غیرقانونی» بودن این تحریم‌ها است.

او افزود: «تحریم‌های بین‌المللی باید هدفی مشروع داشته و متناسب باشند. تحریم‌ها نباید حقوق شهروندان عادی را نقض کنند، اما هیچ یک از این موارد در این مورد [تحریم‌ها علیه ایران] مد نظر قرار نگرفته است.»

دونالد ترامپ، رئیس ‌جمهوری آمریکا، روز ۱۸ اردیبهشت سال جاری از برجام خارج شد، و روز ۱۶ مردادماه نیز دور اول تحریم‌های تعلیق شده آمریکا علیه ایران دوباره اجرایی شد.

به دنبال خروج آمریکا از برجام، بازار ارز در ایران دچار تنش شدید شد و قیمت دلار به یک باره با سرعت زیادی بالا رفت و تا ۱۲ هزار تومان نیز رسید.

گزارشگر ویژه سازمان ملل روز چهارشنبه تاکید کرد که شرایط فعلی به حدی مبهم است که ایران دیگر قادر نیست کالاهای اساسی خود را وارد کند.

وی تاکید کرد که این شرایط می‌تواند به کمبود دارو و «مرگ خاموش میلیون‌ها بیمار در بیمارستان‌ها» منجر شود.

در واکنش به این موضع‌گیری، مقام وزارت خارجه آمریکا به رادیوفردا گفت که هدف از تحریم‌ها نه لطمه زدن به مردم، بلکه «بازگرداندن سریع رژیم [جمهوری اسلامی] به سر میز مذاکره» است.

او ادامه داد: «باید حکومت ایران را که تروریسم را در سراسر جهان گسترش می‌دهد مسئول مشکلات مردمش دانست. چیزی که بیش از همه به مردم ایران لطمه می‌زند نقض سیستماتیک حقوق بشر در داخل کشور، فقدان آزادی‌های مدنی و فساد دولتی و سوء‌مدیریت اقتصادی گسترده است.»

به گفته این مقام وزارت خارجه، ایالات متحده در کنار مردم ایران ایستاده است، مردمی که «فرصت‌های اقتصادی، شفافیت دولتی، عدالت و انصاف، و آزادی بیشتر می‌خواهند».

مقام‌های جمهوری اسلامی در یکی دو ماه گذشته بارها تلاش کرده‌اند به مردم اطمینان دهند که ازسرگیری تحریم‌های آمریکا علیه ایران بر زندگی روزمره و سفره آنها اثر نخواهد داشت.

از جمله حسن روحانی،‌ رئیس‌ جمهور، اواخر تیرماه با اشاره به افزایش تحریم‌ها گفت که «دولت به مردم قول می‌دهد که در زمینه انرژی، حمل‌ونقل، کالاهای اساسی و تولید، مشکلی برای کشور پیش نمی‌آید».

در مقابل هنوز تمام تحریم‌های آمریکا آغاز نشده، قیمت دلار و همگام با آن قیمت اجناس در ایران بالا رفته و همزمان شرکت‌های خارجی یکی پس از دیگری اعلام می‌کنند که توان مقابله با تهدید مجازات‌های آمریکا را ندارند.

در همین زمینه جان بولتون، مشاور امنیت ملی دونالد ترامپ، روز چهارشنبه تصریح کرد که بازگشت تحریم‌های ایران، اکنون هم تأثیری قابل توجه بر اقتصاد ایران، و نیز افکار عمومی در داخل کشور گذاشته است.

منبع:‌ رادیوفردا/ ف. دو.