دبیر کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان تهران با اعلام پیگیری اعاده دادرسی رضا شهابی، فعال کارگر زندانی، است، گفت که «دفاع از آزادی کنش صنفی جرم نیست و اصل ۲۶ قانون اساسی باید در ارتباط با کارگران و تشکلهای کارگری اجرا شود».
به گزارش خبرگزاری ایلنا، حسین حبیبی روز سهشنبه ۳۰ آبان، با تاکید بر لزوم بازنگری در پرونده آقای شهابی، عضو زندانی هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، افزود که به عنوان یکی از نمایندگان منتخب کارگران تهران، پیگیر اعاده دادرسی او هستم.
رضا شهابی که در مرداد سال جاری تحت فشار دادستانی خود را به زندان رجایی شهر کرج معرفی کرد، متوجه شد که مرخصی پزشکیاش که از سوی پزشکی قانونی تجویز شده بود، از سوی دادستانی مردود شناخته شده است و باید ۹۶۸ روز دیگر در زندان بماند. رضا شهابی نیز در واکنش به این موضوع اعتصاب غذا کرد.
وی روز پنجم مهر، پس از ۵۰ روز اعتصاب غذا، در پی درخواست خانوادهاش، سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه و برخی دیگر از تشکلهای کارگری در ایران و جهان و همچنین به دنبال قول یک «مقام ارشد امنیتی» برای رسیدگی جدی به خواستهاش به اعتصاب غذای خود پایان داد.
این عضو زندانی هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه خواستار لغو حکم زندان ۹۶۸ روزه خود است.
تاکنون شماری از تشکلهای کارگری در ایران و نیز فدراسیون جهانی کارگران حمل و نقل، کنفدراسیون بینالمللی اتحادیههای کارگری و اتحادیه جهانی کارگران صنعتی خواستار آزادی رضا شهابی شده اند.
در این ارتباط، والتر سانچز، دبیر کل اتحادیه جهانی کارگران صنعتی، در نامه ای به حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، با اشاره به بیماری های آقای شهابی نوشت که وی دارای مشکلات جسمی جدی است که «گفته شده سالها بدرفتاری و شکنجه در بازجوییها مسبب آن بودهاند».
این موضوع پیشتر نیز از سوی سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه نیز مطرح شده است ولی مقامهای قضایی و امنیتی جمهوری اسلامی ایران در قبال آن سکوت کردهاند.
به نوشته ایلنا، حسین حبیبی، دبیر کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان تهران، با اشاره به اینکه اتهام اولیه رضا شهابی، «اقدام به تشکیل تشکل غیرقانونی» بوده است، اضافه کرد :«براساس اصل ۲۶ قانون اساسی، از آنجا که کار او فقط در راستای دفاع از حقوق کارگران بوده، باید از این اتهام تبرئه شود».
بر اساس این اصل، «احزاب، جمعیتها، انجمنهای سیاسی و صنفی و انجمنهای اسلامی یا اقلیتهای دینی شناختهشده آزادند، مشروط به این که اصول استقلال، آزادی، وحدت ملی، موازین اسلامی و اساس جمهوری اسلامی را نقض نکنند».
اصل ۲۶ قانون اساسی اضافه میکند که «هیچکس را نمیتوان از شرکت در آنها منع کرد یا به شرکت در یکی از آنها مجبور ساخت».
او از دیدار خود با معاون دادستان تهران و نامهنگاری با ریاست قوه قضائیه و دادستان تهران خبر داد و گفت: در دیدار روز روز دوشنبه ۲۹ آبان، به معاون دادستان تهران هم این موضوع را بیان کردم که قوه قضائیه نباید به اختلافات کارگری- کارفرمایی ورود کند و اگر هم ورود میکند، باید تمام و کمال ورود کند. باید به مشکلات کارگرانی که چند ماه حقوق نگرفتهاند نیز ورود کند».
دبیر کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان تهران. این پرسش را مطرح کرد که چرا قوه قضائیه «به هیچ وجه در جهت احقاق حق کارگران وارد عمل نمیشود؟»
حسین حبیبی با اشاره به وضعیت جسمانی نامناسب رضا شهابی گفت: «انتظار این است که رسیدگی مجدد پرونده او هرچه سریعتر در دستور کار قرار گیرد».