جرج بوش، رييس جمهوری آمريکا، ایران هشدار داد که ارسال سلاح و بمب های پيشرفته جاده ای به عراق، برای این کشور خالی از «پيامد» نخواهد بود.
رييس جمهور آمريکا با اشاره به سفر نوری المالکی، نخست وزير عراق، به ایران گفت :«اگر اين (سفر) بيانگر اين باشد که ايران نقش سازنده ای دارد، من بايد با دوستم، آقای نخست وزير (عراق) گفت وگوی رو در رو و صادقانه داشته باشم، چون به نظر من آنها (ايرانيها) نقش سازنده ای ندارند».
به گفته آقای بوش هدف از گفت وگوهای میان آمریکا و ایران ارسال این پیام به مقام های جمهوری اسلامی بوده است که ارسال افراد و تسلیحات به منطقه برای این کشور خالی از «پیامدهایی» نخواهد بود.
جورج بوش در ادامه کنفرانس خبری خود گفت اگر دريابيم که شما «نقش غير سازنده ای (در عراق) ايفا می کنيد، بهای آن بايد پرداخته شود».
به گزارش خبرگزاری فرانسه، گوردون جاندرو، سخنگوی شورای امنيت ملی آمريکا، پس از پایان این نشست خبری گفت منظور آقای بوش از کسی که بايد «بهای نقش غير سازنده را بپردازد» ايران بوده است.
نوری المالکی، نخست وزير عراق روز چهارشنبه برای يک ديدار دو روزه و مذاکره درباره «مسايل اقتصادی و کمک ایران به بهبود وضعيت امنيتی عراق» وارد تهران سفر کرده بود.
در همين حال خبر گزاری دولتی ايرانا به نقل از نخست وزير عراق اعلام کرد که وی در ديدار با محمود احمدی نژاد، رييس جمهوری ايران « از مواضع مثبت و سازنده جمهوری اسلامی ايران در قبال مسايل کشورش از جمله تامين امنيت و مبارزه با تروريسم» قدردانی کرده است.
از سوی دیگر، ژنرال ريموند اوديرنو، مرد شماره دو ارتش آمريکا در عراق در روزهای اخير بارها ايران را به حمايت از شبه نظاميان شيعه متهم کرده است و گفته است که ۷۳ درصد حملاتی که منجر به کشته و مجروح شدن سربازان آمريکايی می شود، توسط اين افراد صورت می گيرد.
آمريکا، ايران را متهم می کند، با حمايت های مالی، تسليحاتی و آموزشی از شورشيان عراقی ، به ويژه شبه نظاميان شيعه، به بی ثباتی، ناآرامی و خشونت ها در عراق دامن می زند.
ايران اين اتهامات را تکذيب کرده و می گويد که برای بازگشت امنيت به عراق تلاش می کند.
«مذاکرات ايران و آمريکا نتيجه مثبتی در بر نداشته است»
از سوی ديگر، شان مک کورمک، سخنگوی وزارت امورخارجه آمريکا روز چهارشنبه گفت تا کنون مذاکرات ديپلماتيک با ايران بر سر مساله امنيت و ثبات عراق نتيجه مثبتی در بر نداشته است.
آقای مک کورمک با اشاره به افزايش شمار حملات به نيروهای آمريکايی از طريق تسليحاتی که از ايران به عراق قاچاق می شوند گفت اگر ايران به ثبات در عراق علاقه مند است بايد رفتار و حرف های خود را منطبق کند.
آقای مک کورمک گفت برنامه مشخصی برای ملاقات بعدی سفرای ايران و آمريکا در بغداد تعيين نشده است.
حمله ارتش آمريکا به «شبه نظاميان وابسته به ايران»
ارتش آمريکا می گويد که در حملات هوايی و زمينی به شهرک شيعه نشين صدر در بغداد «۳۲ شبه نظامی وابسته به ايران» را کشته و ۱۲ را بازداشت کرده است.
اين در حالی است که پليس عراق و شاهدان عينی که نخواسته اند نامشان فاش شود، گفته اند: در جريان اين حملات، نه شهروند غيرنظامی کشته اند که در ميان آنها دو زن به چشم می خورند.
بر اساس اين گزارش، شش نفر ديگر مجروح شده اند و هيچ اشاره ای نيز به شبه نظاميان نشده است.
دليل متناقض بودن اطلاعات ارتش آمريکا و مسئولان محلی عراق هنوز روشن نيست.
ارتش آمريکا می گويد که ايران افراد با ايران ارتباط داشته و مواد منفجره پر قدرت را که عليه سربازان آمريکايی استفاده می شود را از اين کشور وارد می کردند.
متمرکز شدن آمريکا بر نقش شبه نظاميان شيعه در حمله به نيروهای آمريکايی در حالی صورت می گيرد که ارتش ايالات متحده از دستيابی به موفقيت هايی در ارتباط با کاهش حملات شورشيان سنی خبر داده است.
گزارش های ارتش نشان می دهد که همکاری رهبران قبايل سنی برای طرد شورشيان و شبه نظاميان القاعده در کاهش درگيری ها موثر بوده، به طوری که در استان انبار عراق، از مراکز اصلی القاعده، حملات به نحو چشمگيری کاهش داشته است.
مثال ديگر در اين زمينه فلوجه است و بر اساس گزارشی که مقامات نظامی برای «مرکز مطالعات استراتژيک و بين المللی» در واشينگتن تهيه کرده اند حملات شورشيان در اين منطقه در ماه مه به زير ۳۰ درصد رسيده است در حالی که اين رقم در ماه ژوئن گذشته تا ۹۰ درصد می رسيد.
اما در حالی که اوضاع در بغداد به دليل ممنوعيت عبور و مرور وسايل نقليه آرام گزارش شده است، خشونت های پراکنده در نقاط مختلف عراق ادامه دارد.