دستغيب: راه دلجويی از مردم، آزادی موسوی و کروبی است

آيت الله علی محمد دستغيب، از مراجع منتقد حکومت ايران،

آيت الله علی محمد دستغيب، از مراجع منتقد حکومت ايران، بارديگر با انتقاد از «حصر» ميرحسين موسوی و مهدی کروبی، خواستار آزادی اين دو و ديگر زندانيان سياسی، حذف نظارت استصوابی، پايان دخالت نيروهای نظامی و امنيتی در مسائل کشور و برگزاری انتخابات آزاد شده است.

به گزارش وب سايت «حديث سرو» نزديک به آيت الله دستغيب، اين مرجع منتقد حکومت در ديدار با عده ای از معلمان و فرهنگيان شيراز گفته است: «راه صحيح دلجويی از مردم مسلمان (شيعه و سنّی) و سايرين، به آزادی همه زندانيان سياسی به خصوص بزرگواران موسوی و کروبی و متعلّقه ايشان، و حذف نظریّه استصوابی و اجازه انتخابات آزاد و برچيدن دخالت های نيروهای نظامی و امنيتی در امور جامعه و بازگشت به پادگان ها و اعتماد به مردم و کمک گرفتن از همه افراد نخبه در کارهای مملکت و اجراء احکام اسلام و قانون اساسی در همه زمينه هاست.»

آيت الله دستغيب در جريان حوادث پس از انتخابات رياست جمهوری ايران در سال ۱۳۸۸ از معترضان حمايت کرد و به همین دلیل از سوی گروههای تندرو مورد حمله قرار گرفت.

مسجد قبای شيراز سال گذشته مورد حمله طرفداران حکومت قرار گرفت و شماری از شاگردان آيت الله دستغيب دستگير و در نهايت به زندان و تبعيد محکوم شدند.

حديث سرو در گزارش روز سه شنبه خود نوشته است که آيت الله دستغيب در این دیدار با انتقاد از حصر مهدی کروبی، ميرحسين موسوی و زهرا رهنورد گفته است: «بعضی افراد صاحب منصب اين طور گفته اند که اگر اين دو در حبس باشند بهتر است، آيا اين حکم خدا و قرآن و سنت است؟»

آيت الله دستغيب نام اين افراد «صاحب منصب» را نگفته است.

وی همچنين گفته است: «مگر اين دو بزرگوار غير از عمل به قانون چيز ديگری خواسته اند؟ اين افرادی که سال ها برای اين مملکت زحمت کشيده اند و امتحان خوبی داده اند و سختی های زيادی را به جان خريده اند، حالا می شود گفت که اين دو به دنبال براندازی و بر پايی حکومت سکولار بوده اند؟»

مهدی کروبی و ميرحسين موسوی، دو نامزد معترض به نتيجه انتخابات دهمين دوره رياست جمهوری، از بهمن ماه سال ۱۳۸۹ در حصر خانگی قرار گرفتند و ارتباط آنها با بيرون قطع شده است. اين درحالی است که اين اقدام بدون اعلام رسمی و يا صدور احکام مشخصی از سوی نهادهای حکومتی صورت گرفته است.

آيت الله دستغيب در ادامه همچنين از نحوه اعلام نتايج انتخابات رياست جمهوری انتقاد کرده و گفته است: «اين طور معمول بوده که يک روز پس از پايان رأی گيری نتيجه را اعلام می کردند، خوب چطور شد که ساعت دوازده شب که اکثریّت مردم پای صندوق های رأی بودند نتيجه انتخابات به نفع کانديدای مورد نظرشان را در سايت هايشان اعلام کردند؟ مسئولين هستند که بايد حافظ رأی مردم باشند، اما متأسّفانه مواظبت نکردند.»

آيت الله دستغيب همچنين به مساله «ولايت مطلقه فقيه» درقانون اساسی پرداخته و گفته است: «ولايت مطلقه که بعد از فوت آيت الله خمينی در قانون اساسی آورده شده اگر بازگشت به حدود و اختيارات رهبری در اصل يکصد وده قانون اساسی دارد درست خواهد بود، و اگر به معنای فوق قانون بودن است خود ناقض خود بقيه قوانين است.»

اصل ۱۱۰ قانون اساسی جمهوری اسلامی حوزه اختیارات و وظایف رهبر را تعیین کرده است.