دادگاه انقلاب تهران دو معلم را به زندان محکوم کرد

شمار معلمانی که به اتهام فعاليت صنفی و شرکت در تجمعات اعتراضی سال گذشته فرهنگيان، به زندان محکوم شده اند به ۷ تن رسيد

با صدور حکم زندان برای دو معلم ديگر شمار معلمانی که به اتهام فعاليت صنفی و شرکت در تجمعات اعتراضی سال گذشته فرهنگيان، به زندان محکوم شده اند به ۷ تن رسيد.


در تازه ترين مورد؛ شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران محمدرضا رضايی گرکانی و رسول بداقی دو تن از معلمان را به حبس های ۲ و ۳ ساله محکوم کرده است.


هوشنگ پوربابايی وکيل مدافع اين دو معلم با تائيد خبر صدور حکم زندان برای موکلانش، به خبرگزاری ايسنا گفته است: «رسول بداقی به اتهامات «اقدام عليه امنيت ملی»،«‌اخلال در نظم عمومی» و «تمرد در مقابل پليس»محاکمه شد و در رابطه با اتهام اقدام عليه امنيت ملی به ۲ سال حبس که به مدت دو سال معلق شده محکوميت يافت».


وی گفت که موکلش در رابطه با اتهام اخلال در نظم عمومی و تمرد در مقابل پليس به لحاظ فقد دليل قانونی تبرئه شده است.


آقای پوربابايی هم چنين گفت که محمدرضا رضايی گرکانی يکی ديگر از فعالان تشکل های صنفی معلمان به اتهام «اقدام عليه امنيت داخلی» محاکمه و بر اساس رای صادره به ۳ سال حبس محکوم شده است.


حبس هر دو معلم محکوم به زندان براساس ماده ۲۵ قانون مجازات اسلامی برای مدت ۲ و ۳ سال به حالت تعليق در آمده است.


وکيل مدافع اين دو معلم هم چنين گفته که ظرف مهلت قانونی نسبت به احکام صادره در دادگاه تجديدنظر اعتراض کرده و درخواست تبرئه موکلان خود را مطرح می‌کند. وی اظهار اميدواری کرده که دادگاه تجديدنظر استدلال وی را پذيرفته و اقدام به صدور حکم برائت معلمان کند.


حکم زندان برای ۷ معلم


با صدور حکم زندان برای اين دو معلم، شمار معلمانی که در هفته های اخير از سوی دادگاه انقلاب به زندان محکوم شده اند به ۷ تن رسيده است.


اگر چه تاکنون دادگاه انقلاب حکم زندان را برای ۷ تن از فعالان صنفی معلمان صادر کرده اما برای اغلب رهبران اعتراضات صنفی معلمان سال گذشته در تهران و شهرستان ها نيز پرونده قضائی تشکيل شده و احتمال دارد طی هفته های آينده احکام مشابهی برای آنان نيز صادر شود

يکشنبه ۱۵ مهر ماه نيز خبر صدور حکم زندان برای حميد پور وثوق يکی از اعضای هيات مديره کانون صنفی معلمان انتشار يافت.


شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب آقای پوروثوق را به اتهام«اجتماع وتبانی به قصدبرهم زدن امنيت ملی کشور» به استناد به ماده ۶۱۰ قانون مجازات اسلامی به تحمل ۴ سال زندان محکوم کرد.دادگاه اعلام کرد که حکم زندان حميد پور وثوق به مدت ۴ سال به حالت تعليق در می آيد.


پيشتر نيز چهار تن از فعالان صنفی معلمان به زندان محکوم شده بودند.


به گفته منی‍ژه محمدی وکيل علی صفر منتجبی اين فعال صنفی معلمان به استناد ماده ۶۱۰ قانون مجازات اسلامی، به اتهام«اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنيت کشور» به ۴ سال حبس تعزيری و محمد تقی فلاحی يکی ديگر از معلمان به همين اتهام به ۳ سال حبس تعزيری محکوم شده اند.که حبس هردو بالحاظ نمودن بند (ب) ماده ۲۵ قانون مجازات اسلامی برای مدت ۴ و ۳ سال به تعليق در آمده است.


عليرضا اکبری نبی عضوهيات مديره ی کانون صنفی معلمان تهران نيز از سوی دادگاه انقلاب به اتهام فعاليت درهفته نامه «قلم معلم» و شرکت در اعتراضات يک سال گذشته معلمان به ۲ سال زندان محکوم شده است.


علاوه بر اين عليرضا هاشمی دبيرکل سازمان معلمان ايران از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ۴ سال حبس تعزيری محکوم شده است. دادگاه انقلاب اتهام آقای هاشمی را «اقدام عليه امنيت ملی»،«اخلال در نظم عمومی» و «تمرد از دستور پليس» عنوان کرده است.


دبير کل سازمان معلمان ايران پيش از اين نيز به خاطر تجمع هزاران معلم در مقابل مجلس شورای اسلامی در ۲۳ اسفند سال ۸۵ به همراه ده ها معلم ديگر دستگير و تا ۱۱ فروردين ۸۶ درسلول های انفرادی در زندان اوين نگهداری شدند.


سخنگوی سازمان معلمان ايران نيز چندی قبل با تایيد صدور چنين حکمی برای دبير کل اين تشکل گفت که برای عليرضا هاشمی پرونده ديگری نيز به دليل اعتراض به سوالات آزمومن ضمن خدمت معلمان که در آن به پيامبر اسلام توهين شده بود،تشکيل شده است.


اتهام آقای هاشمی دخالت در نوشتن بيانيه سازمان معلمان است که طی آن اقدام وزارت آموزش و پرورش در طرح سئوالات توهين آميز محکوم شده بود.


به گفته برخی تحلیلگران، تشابه اتهامات و احکام صادر شده برای فعالان صنفی معلمان با احکامی که طی چند ماه اخير برای فعالان جنبش زنان صادر شده، حاکی از ادامه دار بودن محاکمه معلمان است.


مقامات جمهوری اسلامی برای مقابله با فعاليت رو به رشد زنان برابری طلب در ايران نيز اغلب رهبران جنبش زنان به زندان محکوم کرده و با به تعليق در آوردن چنين احکامی تلاش می کنند که از ادامه فعاليت آنان جلوگيری کنند.


اگر چه تاکنون دادگاه انقلاب حکم زندان را برای ۷ تن از فعالان صنفی معلمان صادر کرده اما برای اغلب رهبران اعتراضات صنفی معلمان سال گذشته در تهران و شهرستان ها نيز پرونده قضائی تشکيل شده و احتمال دارد طی هفته های آينده احکام مشابهی برای آنان نيز صادر شود.


سايت کانون صنفی معلمان نيز از ابتدای مهرماه جاری تاکنون اخبار مربوط به آراء کميته های انضباطی آموزش و پرورش بر عليه صدها معلم شرکت کننده دراعتراضات سال گذشته را منتشر کرده است.اين احکام شامل اخراج، تعليق، تبعيد و کاهش حقوق بوده است.