بهای نفت خام برای اولین بار طی شش ماه گذشته به زیر ۷۰ دلار کاهش یافت

روز جمعه بهای نفت خام به نازلترین حد در شش ماه اخیر کاهش یافت. کارشناسان افزایش عرضه نفت به بازار و کاهش تقاضا تحت تاثیر کاهش رشد اقتصادی و اختلافات تجاری را دلیل این وضعیت می دانند.

به گزارش رویترز، بهای یک بشکه نفت خام برنت برای اولین بار از ماه آوریل به زیر ۷۰ دلار کاهش یافت که به نسبت اوایل اکتبر که بالاترین قیمت طی چهار سال گذشته بود ۱۸ درصد کاهش را نشان می دهد.

در آغاز معاملات روز جمعه بهای نفت برنت با ۱.۵ دلار کاهش به حدود ۶۹ دلار رسید ولی اواسط روز به وقت لندن تا حدی افزایش یافت و به ۶۹.۸۵ دلار رسید. بهای نفت در این هفته حدود ۴ درصد و در سه ماهه جاری حدود ۱۶ درصد کاهش یافته است.

بهای یک بشکه نفت سبک آمریکا نیز روز جمعه حدود ۱.۴ دلار کاهش یافت و به زیر ۶۰ دلار رسید. بهای نفت سبک آمریکا از اوایل اکتبر تاکنون بیش از ۲۰ درصد کاهش یافته است.

کارشناسان معتقدند دلیل این وضعیت افزایش عرضه نفت به بازار جهانی و نگرانی‌ها در مورد کاهش رشد اقتصادی و در نتیجه کاهش تقاضا برای انرژی است.

اوایل ماه اکتبر تحت تاثیر نزدیک شدن تاریخ اعمال تحریم‌های آمریکا ( که از روز دوشنبه به اجرا گذاشته شد) و کاهش تولید نفت ایران بهای نفت به بالاترین میزان طی سالهای اخیر رسید.

ولی تولید کنندگان بزرگ دیگر مثل عربستان سعودی، روسیه و شرکت‌های آمریکایی نفت شل بسیار بیشتر از افت تولید ایران بر تولید خود افزوده‌اند.

میزان تولید این سه کشور به یک رکورد تاریخی نزدیک شده و روی هم رفته روزانه بیش از ۳۳ میلیون بشکه نفت تولید می کنند که تقریبا یک سوم نفت جهان است.

در عین حال پیش بینی می شود که تحریم‌های آمریکا در آن حدی که تصور می شد عرضه نفت به بازار جهانی را کاهش نخواهد داد. آمریکا هشت کشور از خریداران عمده نفت ایران را به مدت شش ماه از تحریم‌ها معاف کرده است.

شرکت دولتی نفت چین اعلام کرده به خرید نفت از میادین نفتی ایران که در آنها مشارکت دارد ادامه خواهد داد.

آمریکا گفته است قصد دارد میزان صادرات نفت ایران را به صفر برساند.

اما موسسه کارشناسی انرژی برنستین پیش بینی می کند که در این دوره معافیت ۶ ماهه متوسط صادرات نفت ایران حدود ۱.۴ تا ۱.۵ میلیون بشکه در روز خواهد بود که تقریبا نصف میزان صادرات آن کشور در نیمه سال ۲۰۱۸ است.

این موسسه می گوید:«با ادامه افزایش تولید اوپک میزان نفت انبار شده افزایش یافته و بهای این محصول کاهش می یابد. کاهش نرخ رشد اقتصادی جهان خطر عمده برای کاهش بهای نفت است.»

در عین حال صنعت تصفیه نفت با مشکل حجم زیادی از گازوئیل که به فروش نرفته روبرو است و سودآوری آن کاهش یافته است. این موضوع نیز ممکن است روی کاهش خرید نفت خام از سوی پالایشگاهها تاثیر بگذارد.

با استفاده از گزارش رویترز؛ ش.ر