مایک پومپئو وزیر خارجه آمریکا حکومت ایران را «از نظر اخلاقی فاسد» نامید و عنوان کرد که این حکومت «صدها میلیون دلار به تروریستهایی کمک کرده که جان و مال فلسطینیان را به مخاطره میاندازند».
وزیر خارجه آمریکا شامگاه جمعه ۱۶ شهریور در واکنش به سخنان رهبر جمهوری اسلامی ایران در دیدار او با رئیس جمهوری ترکیه رشته توئیتهایی را منتشر کرد و نوشت «آیتالله خامنهای میگوید که به فلسطینیها اهمیت میدهد».
علی خامنهای جمعه در دیدار با رجب طیب اردوغان، که برای شرکت در نشست سران ایران، روسیه و ترکیه در خصوص سوریه، به تهران رفته بود، گفت قضیه فلسطین همواره اهمیت دارد، و «نباید هرگز و حتی لحظهای از آن غفلت شود».
اما به نوشته مایک پومپئو، ایران از سال ۲۰۰۸ تا حدود یک دهه بعد از آن، در چارچوب آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی (اونروا)، «تنها با ۲۰ هزار دلار کمک به مردم فلسطین، در واقع آنها را مجازات کرده است» در حالی که آمریکا سال ۱۹۹۴ شش میلیارد و سیصد میلیون دلار کمک به مردم فلسطینی اعطا کرده است.
وزیر خارجه آمریکا همچنین افزود: «اگر حکومت آیتاللهها شبکههای اجتماعی را در ایران ممنوع نکرده بود، شاید مردم ایران به این حقیقت میرسیدند که چه کسی واقعا به فلسطینیها اهمیت میدهد و اینکه چرا، در حالی که مردم ایران با مشکلات دست و پنجه نرم میکنند، جمهوری اسلامی پول مردم را خرج تروریستها میکند.»
نیکی هیلی سفیر آمریکا در سازمان ملل چند هفته پیش گفت، ایران در سال ۲۰۱۷ یک دلار نیز به اونروا پول نداد.
دونالد ترامپ ماه گذشته دستور داد کمک ۳۰۰ میلیون دلاری آمریکا به اونرا قطع شود زیرا از نظر واشینگتن، اونروا پناهندگی چند نسل از فلسطینیها را تثبیت کرده و به حل این معضل کمک نکرده است.
آقای ترامپ پنجشنبه گذشته نیز گفت تا زمانی که فلسطینیها به مذاکرات برای رسیدن به توافق صلح با اسرائیل بازنگردند، خبری از پول آمریکا به اونروا در کار نیست.
شین بت، سازمان امنیت داخلی اسرائیل، بهار امسال گزارش داد که پولهای حماس برای ایجاد خشونتهای مرز غزه و اسرائیل، از سوی ایران تامین شد.
ایران که حماس را «نماینده واقعی فلسطینی ها» میدانست و مراودات اصلیاش با فلسطینیان از طریق حماس، جهاد اسلامی و گروههای مسلح دیگری مانند «صابرین» بود، کمکهای مالی خود را به این گروهها میداد.
قاسم سلیمانی، فرمانده شاخه قدس سپاه پاسداران ایران، چند ماه پیش در نامه برای فرماندهان حماس و جهاد اسلامی فلسطین، بر ادامه عزم تهران در تقویت گروههای موسوم به «مقاومت» تاکید کرد.
علی خامنهای نیز اوایل بهار امسال در پاسخ به نامه اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس، نوشت «ما خود را به حمایت از شما از هر نوع آن موظف میدانیم» و «همچون گذشته به این وظیفه عمل خواهیم کرد».