حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، روز سهشنبه ۲۴ مرداد گفت قصد داشته است سه وزیر زن در کابینهاش معرفی کند و جایگاه آنان را نیز مشخص کرده بوده اما در نهایت، این امر ممکن نشده است.
حسن روحانی که در آغاز جلسه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم در مجلس شورای اسلامی سخن میگفت، حاضر نشد دلیل عدم معرفی وزیر زن را اعلام کند و گفت: «اینکه چرا نشد بماند برای بعد.»
در هیئت وزیران پیشنهادی آقای روحانی هیچ زنی معرفی نشده است. با این حال او میگوید دستور داده تا از مدیران زن در معاونت وزارتخانه و مدیران استفاده شود.
در جلسه روز سهشنبه، مجتی ذوالنور، نماینده قم در مجلس، با اشاره به سخنان حسن روحانی مبنی بر اینکه «هیچ فشاری در تعیین اعضای دولت وجود نداشته است»، گفت: اما او «پس از ۲۰ دقیقه در صحبتهایش تأکید کرد که سه وزیر زن انتخاب شده بود اما به دلیل فشارها معرفی نشدند. اگر قرار باشد حرفها در ۲۰ دقیقه تغییر کند. وای به حال کشور در ۴ سال آینده.»
حسن روحانی در روزهای اخیر، سه زن را در دولت خود به عنوان معاون و دستیار به کار گمارد، اما معرفی نشدن وزیر زن که با وجود درخواستهای متعدد از جمله درخواست ۱۷۵ نماینده مجلس صورت گرفته، انتقادهای برخی از فعالان سیاسی و مدنی را به دنبال داشته است.
حسن روحانی و نزدیکان او دربارهٔ دلیل معرفی نشدن وزیر زن اظهار نظر نکردهاند. پیش از این برخی از اعضای دولت محمود احمدینژاد از جمله محمد حسینی، وزیر ارشاد، در مصاحبههایی اعلام کرده بودند که مراجع تقلید با معرفی وزیر زن مخالف بودهاند.
محمدرضا عارف، رئیس فراکسیون امید مجلس، روز پنجشنبه، ۲۰ مرداد، در یک سخنرانی ضمن انتقاد از معرفی نشدن وزیر زن در کابینه حسن روحانی گفت: «باید بررسی شود که ریشه کجاست؟»
علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، ۲۱ اردیبهشت ۹۲ در یک سخنرانی گفته بود که افتخار به اینکه «این تعداد وزیر زن، این تعداد نماینده زن، این تعداد معاون بخشهای مختلف زن» در جمهوری اسلامی وجود دارد «غلط است».
با این حال علیرضا مرندی، وزیر اسبق بهداشت و نماینده مجلس هشتم، گفته بود که آقای خامنهای پس از معرفی سه وزیر زن از سوی محمود احمدینژاد، در دیداری به او اعلام کرد که با وزارت زنان مخالفتی ندارد و او هم به همین دلیل در دفاع از مرضیه وحید دستجردی سخن گفته است.