آمریکا، روسیه را «به‌دلیل حمایت از اسد» هدف تحریم‌های تازه قرار می‌دهد

نیکی هیلی، سفیر آمریکا در سازمان ملل

ایالات متحده بنا دارد تحریم‌های تازه‌ای علیه روسیه وضع کند. سفیر آمریکا در سازمان ملل می‌گوید تحریم‌ها «شرکت‌های مرتبط با بشار اسد و جنگ‌افزار شیمیایی» را هدف قرار خواهد داد. روسیه می‌گوید این اقدام «در هیچ واقعیتی ریشه ندارد».

نیکی هیلی، سفیر آمریکا در سازمان ملل، ۲۶ فروردین ماه اعلام کرد استیو منوچین، وزیر خزانه‌داری آن کشور، تحریم‌های تازه را در روز دوشنبه اعلام خواهد کرد.

خانم هیلی می‌گوید این تحریم‌ها «مستقیما هرگونه شرکتی که با تجهیزات [بشار] اسد [رئیس‌جهموری سوریه] و استفاده از سلاح‌های شیمیایی در ارتباط است، را هدف قرار می‌دهد».

سفیر ایالات متحده در سازمان ملل افزوده است «فکر می‌کنم در این موقعیت هرکسی آن را احساس خواهد کرد. فکر می‌کنم همه می‌دانند ما (با این اقدام) در حال فرستادن پیامی قوی هستیم و امیدواریم که آن‌ها، این پیام را بشنوند».

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه اما در واکنش گفته است وضع این تحریم‌ها «ریشه در هیچ واقعیتی ندارد». خانم زاخارووا گفته است «می‌توانیم تائید کنیم که قرار است تحریم‌های تازه‌ای علیه روسیه وضع شود که بر مبنای هیچ دلیل واقعی صورت نمی‌گیرد».

سخنگوی وزارت خارجه روسیه می‌گوید «قبلا می‌گفتند ما را به خاطر اوکراین است که تحریم می‌کنند. حالا جمله‌بندی‌های به‌شکل قابل ملاحظه‌ای عوض شده و دیگر می‌گویند ما را به خاطر حضورمان در عرصه جهانی‌ست که تحریم می‌کنند».

روز جمعه آمریکا، فرانسه و بریتانیا در واکنش به «حملات شیمیایی» در دوما، حملاتی را به مراکز تحقیقات و زرادخانه شیمیایی ارتش سوريه انجام دادند. پنتاگون، اعلام کرده‌است که در این عملیات مشترک، تأسیسات مرکز تحقیقات علمی در دمشق و دو تأسیسات نظامی و محل نگهداری تسلیحات شیمیایی حکومت سوریه در حمص، هدف قرار گرفته‌اند.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، در جریان یک سخنرانی به روسیه و ایران هشدار داد که به حمایت از حکومت بشار اسد پایان دهند.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، گفته‌است حملات موشکی بیشتر از سوی کشورهای غربی به سوریه موجب «هرج‌ومرج‌ بین‌المللی» می‌شود.

آمریکا روز ۱۶ فروردین نیز تحریم‌هایی علیه چند چهره‌ اقتصادی «مرتبط با کرملین»، نهاد و شرکت روسی وضع کرد. این تحریم‌ها بر اساس قانونی اعمال می‌شوند، که به دلیل اتهام‌های واردشده به مسکو در مورد الحاق شبه‌جزیره کریمه اوکراین، دخالت‌ها در سوریه و دخالت‌ها در انتخابات آمریکا، تصویب شده‌است. روسیه دخالت در انتخابات آمریکا را رد کرده و می‌گوید به درخواست دولت مرکزی سوریه و برای «مبارزه با تروریسم» وارد کارزار و درگیری‌های آن کشور شده‌است. روسیه و ایران مهم‌ترین حامیان بشار اسد هستند.

جنگ داخلی روسیه هشت سال است که ادامه دارد، صدها هزار کشته میلیون‌ها آواره برجای گذاشته‌است.

با استفاده از سی‌بی‌اس، خبرگزاری آلمان، فرانسه، رویترز و اسوشیتدپرس|ت.ت|