مجید انصاری، عضو مجمع تشخیص مصحلت نظام، روز شنبه سیام تیرماه از رأی این مجمع به بازگشت سپنتا نیکنام، عضو زرتشتی شورای شهر یزد، به این شورا خبر داد.
به گزارش خبرگزاری ایرنا، وی همچنین افزود که «بر اساس مصوبه مجمع تشخیص مصلحت نظام اقلیتهای دینی میتوانند در شوراهای اسلامی شهر و روستا نامزد شوند.»
غلامرضا مصباحیمقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، نیز روز شنبه درباره روند تصمیم برای بازگشت سپنتا نیکنام به شورای شهر یزد در گفتوگو با خبرگزاری مهر توضیحاتی داد.
وی در این باره اظهار داشت: «قانون سال ۱۳۷۵ برای شوراها تصویب شده بود، این قانون تبصرهای داشت که حکایت میکرد اقلیتها باید به آئین خود پایبندی و التزام عملی داشته باشند؛ شورای نگهبان به این تبصره ایراد گرفته بود. مجمع امروز در جلسه خود به این ایراد رای نداد.»
مصباحی مقدم تصریح کرد: «معنای رای مجمع این است که قانون سال ۱۳۷۵ همچنان به قوت خود باقی است. برای تصویب طرح در مجمع تشخیص باید حداقل دو، سوم رای وجود داشته باشد که امروز موضوع آقای سپنتا با بیش از دو، سوم آراء به تصویب رسید.»
وی افزود: «مجلس شورای اسلامی، مادهای را در این طرح تصویب کرده بود تا شامل حال عضو زرتشتی شورای شهر یزد شود، معنایش این بود که حکم این ماده از آغاز دوره پنجم فعالیت شوراها باید ملاک عمل باشد که مجمع این ماده را هم تصویب کرد.»
آقای نیکنام که از سال ۹۲ به مدت چهار سال عضو شورای شهر یزد بود در انتخابات سال ۹۶ بار دیگر به عضویت این شورا انتخاب شد اما عضویتش در این شورا با شکایت یک نامزد اصولگرا که رأی لازم را برای راهیابی به شورا به دست نیاورده بود، با «حکم دیوان عدالت اداری و به دلیل غیرمسلمان بودن» معلق شد.
نامزد شکستخوردهای که عضویت سپنتا نیکنام در شورای شهر یزد در پی شکایت او تعلیق شد، علیاصغر باقری نام دارد.
علیاصغر باقری همشهری و همرزم سرلشکر محمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران در سال ۵۹ در جبهه سوسنگرد بود. علیاصغر باقری طی سالهای گذشته به نوشتن برگههایی به نام «جمعهنامه» و توزیع آن در نماز جمعه یزد معروف بوده است.
تعلیق عضویت سپنتا نیکنام از شورای شهر تنها به دلیل مذهبی، با انتقادهای گستردهای در داخل و خارج از ایران روبهرو شد و اختلاف مجلس و شورای نگهبان در مورد نیکنام سرانجام به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شد.
خبر مجاز دانستن بازگشت سپنتا نیکنام به شورای شهر یزد در حالی منتشر میشود که آیتالله محمد یزدی، عضو فقهای شورای نگهبان، دوم آبان سال گذشته لغو عضویت سپنتا نیکنام را «قطعی و غیرقابل برگشت» اعلام کرده و گفته بود که انتخاب اقلیت مذهبی در شهر یزد «خلاف شرع» بوده است.
سپنتا نیکنام پیش از این تأکید کرده است که «اکنون دیگر» موضوع او در میان نیست و او «تا زمانی که مشکل همه اقلیتها حل نشود» به شورا نخواهد رفت.
جمعیت زرتشتیهای یزد بنابر برخی آمار (غیررسمی) حدود پنج هزار نفر برآورد شده و همه آنها نیز واجد شرایط رای دادن نیستند.