درخواست فرانسه برای برگزاری نشست شورای امنیت؛ ایران خواستار پایان عملیات ترکیه در سوریه شد

یک عراده تانک ترکیه در حال حرکت به سوی مرز سوریه

فرانسه خواستار برگزاری نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره تحولات اخیر در مرز سوریه و ترکیه شد. ایران نیز خواستار پایان فوری عملیات نظامی ترکیه در سوریه شد.

ژان ایو لودریان، وزیرخارجه فرانسه، همزمان با طرح این درخواست، صبح روز یکشنبه اول بهمن، در گفت‌وگوی تلفنی با مولود چاووش اوغلو، همتای خود از ترکیه، خواستار خویشتنداری آنکارا در قبال وارد آوردن تلفات انسانی در سوریه شد.

نیروی زمینی ارتش ترکیه روز یکشنبه برای مقابله با یگان‌های مدافع خلق، بزرگترین نیروی شبه نظامی کردهای سوریه، با عبور از مرز این کشور، وارد منطقه عفرین شد. عملیات واحدهای نیروی زمینی ترکیه با همراهی ۲۵ هزار نیروی ارتش آزاد سوریه که مورد حمایت آنکارا است، انجام شده است.

همزمان به گزارش خبرگزاری رویترز، ارتش تزکیه اعلام کرد که جنگنده‌های نظامی این کشور ۴۵ هدف نظامی را در منطقه عفرین بمباران کرده‌اند.

به گفته ارتش ترکیه، ۳۲ فروند هواپیما در این عملیات شرکت داشته‌اند.

پیش از این، ستاد ارتش ترکیه روز شنبه گفته بود جنگنده‌های آن کشور در روز شنبه ۳۰ دی، ۱۰۸ هدف از ۱۱۳ هدف تعیین شده خود را بمباران کرده‌اند.

در همین حال، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه، روز یکشنبه ابراز امیدواری کرد که عملیات «شاخه زیتون» این کشور، در مدت یک هفته و با شکست یگان‌های‌ ویژه خلق به پایان برسد.

در این میان، بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، روز یکشنبه با اعلام اینکه ​جمهوری اسلامی تحولات جاری در شهر عفرین سوریه را از «نزدیک و با نگرانی» پیگیری می‌کند، گفت که تهران امیدوار است این عملیات فورا پایان یافته و از تعمیق و گسترش بحران در مناطق مرزی ترکیه و سوریه جلوگیری به عمل آید.

او ابراز نگرانی کرد که ادامه بحران در عفرین ممکن است باعث «تقویت مجدد گروه‌های تکفیری – تروریستی در مناطق شمالی سوریه شود و آتش جنگ و ویرانی را در این کشور دوباره شعله ور کند».

​سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در عین حال،‌ از آنچه «رفتار غیرمسئولانه و اقدامات تحریک آمیز و مداخلات غیرقانونی ِ قدرت های فرامنطقه ای از جمله دولت آمریکا و برخی کشورهای زیاده خواه و جنگ طلب منطقه مانند رژیم صهیونیستی»‌ نامید انتقاد کرد.

در همین حال، آمریکا با اشاره به «نگرانی‌های امنیتی مشروع ترکیه» از این کشور خواسته است از خود خویشتن‌داری نشان دهد و عملیات خود را در محدوده زمانی و مکانی دقیقی انجام دهد تا از تلفات غیرنظامیان جلوگیری شود.

هدر ناوئرت، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای که شامگاه یکشنبه در این زمینه منتشر شد، همچنین گفته است که «ما از همه طرف‌ها می‌خواهیم تمرکز خود را بر هدف اصلی که شکست گروه حکومت اسلامی است، حفظ کنند».

در این میان، رویترز به نقل از معاون وزیر خارجه ترکیه نوشت که هر کس که مخالف عملیات ارتش این کشور است، در «صف تروریست‌ها» ایستاده است.

از سوی دیگر، به گزارش خبرگزاری رویترز، شبکه تلویزیونی «خبر ترک» گزارش داد که ترکیه قصد دارد یک «منطقه امن»‌ به عمق ۳۰ کیلومتر را در ادامه عملیات نظامی اش در استان عفرین ایجاد کند.

در این میان، به نوشته رویترز، شبکه تلویزیونی «ان تی وی» ‌ترکیه خبر داد که در پی پرتاب یک موشک از مرز سوریه به شهر مرزی ریحانی در ترکیه، یک تبعه سوریه کشته شد و ۳۲ تن دیگر زخمی شدند.

بکیر بوزداق،‌ معاون نخست وزیر ترکیه، نیز خبر پرتاب موشک به سوی شهر ریحانی را تایید کرد.

پیش از این، به گزارش خبرگزاری فرانسه، یگان‌های مدافع خلق چهار راکت را به سوی شهر مرزی کیلیس در ترکیه پرتاب کرد اما به گفته مقام های این کشور، کسی کشته یا مجروح نشد.

خبرگزاری‌های رویترز و فرانسه و خبرگزاری‌های ایران/ب.ک