بازداشت ۱۱ عضو ارشد انجمن پزشکی ترکیه به علت انتقاد از عملیات در سوریه

رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه در میان نظامیان این کشور

دولت ترکیه تمامی اعضای ارشد انجمن اصلی پزشکان این کشور را به خاطر انتقاد از عملیات تهاجمی ترکیه در شمال سوریه بازداشت کرد.

بنابر گزارش‌ها، تعداد اعضای ارشد بازداشت شده این انجمن ۱۱ نفر هستند که «رشید توکَل»، مدیر انجمن، نیز در میان آنهاست.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، این بازداشت‌ها روز سه‌شنبه، دهم بهمن، پس از آن انجام شد که انجمن پزشکان ترکیه با انتشار بیانیه‌ای، حمله ارتش این کشور به شمال سوریه را «ایجاد یک معضل عمدی برای سلامتی عمومی» توصیف کرد و نوشت که این عملیات به «مشکلات غیرقابل برگشتی» منجر خواهد شد.

انجمن پزشکان ترکیه نماینده ۸۰ درصد از پزشکان ترکیه است و با بیش از ۸۳ هزار عضو، نهاد اصلی امور درمانی این کشور به‌شمار می‌آید.

به گزارش خبرگزاری رویترز، رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه، روز یکشنبه هشتم بهمن، با اشاره به این انجمن، «آنها را عاشقان تروریسم» نامید، و گفت: «باور کنید که آنها به هیچ وجه جزو روشنفکران نیستند بلکه یک گروه برده هستند؛ نوکر امپریالیسم.»

بنابر گزارش‌ها، در بیانیه انجمن پزشکان ترکیه ضمن درخواست توقف عملیات ارتش این کشور در شماره سوریه آمده‌است: «نه به جنگ، فوراً صلح».

به نوشته رویترز، رجب طیب اردوغان روز یک‌شنبه با اشاره به این جمله از بیانیه یادشده گفت: «این جملهٔ 'نه به جنگ' که اینها آن را نوشته‌اند چیزی به جز فوران خیانت در روح و روان آنها نیست. این، کثافت واقعی است، این یک موضع بی‌شرفانه است که باید به آن نه گفت.»

ارتش ترکیه و شبه نظامیان متحدان سوری آن کشور از هفته گذشته، عملیاتی تهاجمی را به نام «شاخه زیتون» علیه شبه نظامیان کُرد گروه «یگان مدافع خلق» (ی‌پ‌گ) در شمال سوریه آغاز کرده‌اند که تمرکز آن بر منطقه کردنشین عَفرین است.

آنکارا، ی‌پ‌گ را شاخه ای از حرب کارگران کردستان ترکیه (پ کا کا) و یک گروه تروریستی می‌داند و اعلام کرده است که قصد دارد عملیات خود را به تمامی مناطق تحت کنترل این گروه گسترش دهد.

با وجود فراخوان ایالات متحده برای خویشتن‌داری ترکیه در شمال سوریه و نیز ابراز نگرانی اتحادیه اروپا در مورد این عملیات، ترکیه در روزهای اخیر بر شدت حملات خود افزوده‌است.

دولت ترکیه با هرگونه انتقاد داخلی نسبت به این عملیات برخورد می‌کند و در همین زمینه، وزارت کشور ترکیه روز دوشنبه گفت که ۳۱۱ تن، از جمله روزنامه‌نگاران و فعالان مختلف منتقد این عملیات را نیز به اتهام «ترویج تروریسم» دستگیر کرده‌است.

پیش از آن، بیش از ۱۷۰ وزیر پیشین، هنرپیشه و نویسنده ترکیه نیز هفته گذشته با امضای نامه‌ای خواستار پایان جنگ ترکیه در شمال سوریه شدند.

این نامه به همه نمایندگان پارلمان ترکیه، از جمله نمایندگان حزب حاکم اردوغان، فرستاده شد. رئیس‌جمهوری ترکیه امضاءکنندگان این نامه را «خائن» توصیف کرده‌است.

عملیات نظامی ترکیه در شمال سوریه هم‌چنین نگرانی‌هایی را نسبت به رویارویی ارتش ترکیه با نظامیان آمریکایی مستقر در آن منطقه به وجود آورده است.

ایالات متحده حدود دو هزار نیرو در شمال سوریه دارد که کار آنها آموزش یگان‌های مدافع خلق علیه گروه حکومت اسلامی (داعش) است.