لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۳:۱۸

واکنش آمریکا به هشدار ترکیه: نیروهای خود را از منبج در سوریه خارج نمی‌کنیم


جوزف وتل، فرمانده ستاد مرکزی ارتش آمریکا
جوزف وتل، فرمانده ستاد مرکزی ارتش آمریکا

فرمانده ستاد مرکزی ارتش آمریکا می‌گوید که ایالات متحده قصد ندارد تا نیروهای نظامی‌اش را از شهر منبج در شمال سوریه خارج کند.

اظهارات جوزف ووتل واکنشی به هشدار هفته گذشته ترکیه است که از ایالات متحده خواسته بود تا فوراً نیروهای خود را از این شهر که تحت تسلط شبه‌نظامیان کرد سوریه است خارج کند.

ترکیه از ۱۰ روز دست به عملیاتی در شمال سوریه و منطقه عفرین زده است تا به گفته آنکارا، نوار مرزی خود را از وجود یگان‌های مدافع خلق که آنها را گروهی تروریستی می‌داند «پاکسازی» کند.

فرمانده ستاد مرکزی ارتش آمریکا روز یکشنبه هشتم بهمن هنگام عزیمت به منطقه خاورمیانه به شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان گفت: خروج نیروهای آمریکایی از منبج «چیزی نیست که ما قصد انجام آن را داشته باشیم».

ترکیه گفته که به دنبال بیرون کردن یگان‌های مدافع خلق از شهر عمدتاً عرب‌نشین ‌منبج در شرق عفرین است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، ایالات متحده حدود دو هزار نیرو در شمال سوریه دارد که کار آنها آموزش یگان‌های مدافع خلق علیه گروه حکومت اسلامی (داعش) است.

مولود چاووش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه، روز شنبه گفته بود که ایالات متحده با انجام اقدامات مشخص باید به وعده خود مبنی بر توقف کمک تسلیحاتی به یگان‌های مدافع خلق پایبند باشد، از جمله فوراً نیروهایش را از حوالی شهر منبج خارج کند.

او اظهار داشت: «ضروری است که ایالات متحده با این سازمان تروریستی قطع ارتباط کرده و آنها را به طور کامل خلع سلاح کند. آنها باید سلاح‌هایی را که در اختیار این گروه قرار داده‌اند جمع‌آوری کرده و فوراً از منبج خارج شوند».

عملیات ارتش ترکیه در عفرین با نام «شاخه زیتون» موجب بالا گرفتن تنش در روابط ترکیه و آمریکا شده است. تاکید فرمانده ستاد مرکزی ارتش ایالات متحده مبنی بر باقی ماندن در منبج همزمان با آماده شدن برخی از طرف‌های درگیر در بحران سوریه برای ملاقات با یکدیگر در کنفرانس صلح سوچی روسیه صورت می‌گیرد.

نیروهای دمکراتیک سوریه که یگان‌های مدافع خلق بدنه اصلی آن را تشکیل می‌دهند گفته‌اند که به دلیل همراهی روسیه با ترکیه احتمالاً در نشست سوچی شرکت نمی‌کنند.

در تحولی دیگر، اعلام شده که نیروهای امنیتی و پلیس ترکیه روز دوشنبه بیش از ۳۰۰ تن را به دلیل اعتراض اینترنتی به عملیات نظامی این کشور در شمال سوریه بازداشت کرده‌اند.

این دستگیری‌ها یک روز پس از آن صورت می‌گیرد که رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه، پزشکان مخالفان کارزار نظامی این کشور را به خیانت متهم کرد.

وزارت کشور ترکیه روز دوشنبه گفت که جمعاً ۳۱۱ نفر به اتهام «اشاعه تبلیغاتی تروریستی» در شبکه‌های اجتماعی ظرف دو روز گذشته، بازداشت شده‌اند.

افراد بازداشت شده شامل سیاستمداران، روزنامه‌نگاران و فعالان مدنی هستند.

عملیات نظامی ارتش ترکیه مورد حمایت وسیع رسانه‌های طرفدار دولت این کشور به جز حزب دمکراتیک خلق است که طرفدار کردهاست. با این حال، صداهای مخالفی هم وجود دارد.

رسانه‌های ترکیه در تعطیلات آخر هفته گزارش دادند که ۱۷۰ هنرمند با ارسال نامه‌ای سرگشاده به قانونگذاران طرفدار حزب حاکم عدالت و توسعه، از آنها خواستند تا فورا به حمله نظامی ترکیه پایان دهند.

انجمن پزشکان ترکیه نیز هفته گذشته این عملیات را تقبیح کرد و می‌گوید «نه به جنگ، فورا صلح».

آقای اردوغان روز یکشنبه این انجمن را به خیانت متهم کرد. وی گفت: «باور کنید، آنها به هیچ وجه روشنفکر نیستند، آنها دسته بردگان هستند. آنها خادمان امپریالیست‌اند».

او افزود: «این "نه به جنگ" که این غوغاسالاران فریاد می‌زنند... چیزی جز طغیان خیانت در روح‌شان نیست... این یک کثافت واقعی است، این موضعی بی‌شرفانه است که می‌گوید "نه"».

بر اساس گزارش‌های رویترز و شکبه خبری سی‌ان‌ان؛ ک.ر./م.ا.
XS
SM
MD
LG