روز دوشنبه نمايندگان مجلس طرحی دو فوريتی تصويب کردند که بر اساس آن به دولت محمود احمدی نژاد اجازه می دهد تا زمان تصويب بودجه سال آينده، تا سقف ۱۵ هزار ميليارد تومان اجازه دريافت و پرداخت را در ماه های فروردين و ارديبهشت داشته باشد. این رقم سپس به ۲۰ هزار میلیارد تومان افزایش یافت.
نتایج در یک بررسی تحقیقاتی زیر عنوان «اندازهگیری و تحلیل اقتصادی فقر شهر»، که چهارشنبه ۱۱ اسفند انتشار یافت، حاکی است که ۴۵ تا ۵۵ درصد جمعیت شهری کشور زیر خط فقر زندگی میکنند. در این زمینه فریدون خاوند، استاد اقتصاد در پاریس، به پرسشهای رادیو فردا پاسخ گفته است.
سفر چهار روزه رئیسجمهور ترکیه به ایران در حالی به پایان رسید که به گفته مقامهای جمهوری اسلامی، دهها قرارداد تجاری بین دوطرف به امضا رسید. حسن منصور، کارشناس اقتصادی، در گفتوگو با رادیو فردا به پرسشهایی در این زمینه پاسخ داده است.
فریدون خاوند، استاد اقتصاد در پاریسٔ، به رادیو فردا می گوید :«صندوق بين المللی پول نرخ رشد اقتصادی ايران را در سال ۲۰۱۱ سه در صد پيش بينی ميکند، بعد از نرخ رشد های يک تا ۱.۵ در ضدی کشور در سه سال گذشته (۲۰۰۸، ۲۰۰۹ و ۲۰۱۰) واحد اقتصادی روزنامه «اکونوميست» هم در ارزيابی تازه اش اين شاخص را برای ايران سه و چهار دهم درصد در سال جديد پيش بينی ميکند. اين نرخ رشد نسبت به ميانگين کشور های در حال توسعه و کشور های مجاور ايران در سطح پايينی است.»
ده روز پس از آغاز اجرای هدفمندی يارانه ها همچنان صفحات و برنامههای اقتصادی رسانه های فارسی زبان پر است از تحليل ها و اخبار مرتبط با اين برنامه.
هدفمندکردن يارانه ها سرانجام نه از ابتدای امسال بلکه در آستانه زمستان امسال آغاز شده است. قيمت کالاهای مشمول يارانه چند برابر شده است، ولی مسوولان دولتی نسبت به بالاگرفتن نرخ تورم چندان بدبين نيستند. این در حالی است که کارشناسان مستقل اقتصادی نسبت به آينده پس از اجرای اين قانون، ابراز نگرانی می کنند. شاهین فاطمی، استاد اقتصاد در پاریس می گوید که هيچ اقتصاددانی نمی تواند با حذف يارانه ها مخالف باشد، اما به قدری اين مسئله پيچيده است که می بينيم حتی در آمريکا و اروپا هم ده ها سال است نتوانسته اند يارانه ها را حذف کنند، چون کار ساده ای نيست.
رحیم ممبینی، معاون بودجه در معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهوری ایران، دوشنبه پانزدهم آذرماه در یک نشست مطبوعاتی برای اولین بار به ویژگیهای لایحه بودجه سال ۱۳۹۰ پرداخت.
فریدون خاوند، استاد اقتصاد در پاریس به رادیو فردا می گوید:«محافل اقتصادی ايران، و به ويژه بخش خصوصی، بيش از بيش نسبت به شعار های تبليغاتی واکنش نشان می دهند، و آشکارا درخواست می کنند که واقعيت ها، مورد بررسی قرار بگيرند و از اين بررسی، نتايج لازم گرفته شود.»
فریدون خاوند، استاد اقتصاد در پاریس به رادیو فردا می گوید: طرح هدفمند کردن يارانه ها که اواخر سال گذشته به قانون بدل شد و قرار بود از اول سال جاری به اجرا گذاشته بشود، از همان اول به يک کلاف سر در گم شباهت داشت و هنوز هم از اين وضعيت بيرون نيامده است.
به دنبال بالا گرفتن بحران مالی در ايرلند سرانجام اين کشور موافقت کرد تا از اتحاديه اروپا درخواست وام کند؛ وامی که ارزش آن تا ۹۰ ميليارد دلار برآورد شده است. اکنون اين نگرانی تشدید شده که کشورهای ديگر اروپايی نظير پرتغال و اسپانيا قربانيان بعدی بحران اقتصادی در حوزه يورو باشند. راديو فردا در گفت و گو با فريدون خاوند، کارشناس اقتصادی، ابعاد اين رويداد و تاثيرات آن بر واحد پول اروپايی را بررسی کرده است.
کارگران کارخانه لولهسازی خوزستان روز یکشنبه به مدت پنج ساعت در مقابل استانداری خوزستان و سپس فرمانداری اهواز تجمع کردند. یکی از کارگران شرکتکننده در این تجمع با اشاره به اینکه ۲۵۰ کارگر کارخانه لولهسازی خوزستان در این حرکت اعتراضی شرکت داشتند، میگوید: کارگران خواستار دریافت ۱۶ ماه حقوق معوقه خود بودند.
فریدون خاوند، استاد اقتصاد در پاریس با رادیو فردا در مورد بحران اقتصادی در ایرلند گفتگو کرده است.
بیشتر