یک روز پس از تاکید دوباره یک مقام عالیرتبه آمریکایی بر حفظ تحریم تسلیحاتی جمهوری اسلامی، وزیر خارجه ایران روز پنجشنبه در پاسخ به این موضعگیری جواب داد که توافق اتمی، برجام، به این مقام و همین طور ایالات متحده «ربطی ندارد».
نشستن سر میز مذاکره و تغییر سیاست؟ ایستادگی در برابر تحریمها با «اقتصاد مقاومتی»؟ چشم امید بستن به اروپا و برخی دیگر کشورها برای دور زدن تحریمها؟ یا گزینهای دیگر؟ حکومت ایران در برابر تحریمهای گسترده آمریکا چه گزینهای پیشرو دارد؟
دونالد ترامپ ، رئیس جمهوری آمریکا روز پنجشنبه ۱۷ آبان «فرمان اجرایی برقراری وضعیت اضطراری ملی در قبال ایران» را به مدت یک سال دیگر تمدید کرده است.
استیو منوچین، وزیر خزانهداری آمریکا، روز پنجشنبه ۱۷ آبان از قطع کامل دسترسی بانک مرکزی ایران و موسسات مالی تحریم شده از سوی آمریکا به شبکه تبادلات بین بانکی سوئیفت خبر داد.
به دنبال انتشار خبر منع شرکتهای بیمه از خدماتدهی به کشتیهای ایرانی به دلیل تحریمهای آمریکا، سفارت ایران در لندن در نامهای به دبیرکل سازمان بینالمللی دریانوردی شکایت کرد.
کمتر موافقتنامه بینالمللی در تاریخ معاصر جهان میشناسیم که به سرنوشت شوم «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) گرفتار آمده باشد. موافقتنامه هستهای وین، شور و شوق فراوانی را نه تنها در ایران، بلکه در محافل بینالمللی بر انگیخت، اما آنچه قرار بود سرآغاز گشایشی بزرگ باشد، به کلافی سر در گمی بدل شد.
رییس کمیته بینالملل کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس، روز پنجشنبه، گفت: «شرکتهای بیمه بینالمللی از سود بیمه کردن نفتکشهای ایرانی صرف نظر نخواهند کرد.»
آمریکا هشدار دادهاست که ادامه فعالیت نفتکشهای ایران میتواند به «فاجعه زیستمحیطی» منجر شود، چون نفتکشهای جمهوری اسلامی برای فروش مخفیانه نفت و احتراز از دیده شدن، «سامانه شناسایی خودکار» خود را خاموش میکند.
برایان هوک، مسئول گروه اقدام ایران در وزارت خارجه آمریکا روز چهارشنبه ۱۶ آبان گفته است، ایالات متحده در مورد اعمال حداکثر فشار بر ایران، بسیار موفق و دقیق عمل کرده، بدون آنکه اجازه دهد تحریمهای ایران به جهشی در بهای نفت منجر شود.
خبرگزاری رویترز از قول مدیر یک شرکت هواپیماسازی دولتی چینی گزارش داده است که این شرکت قصد فروش هواپیما به ایران را ندارد. یک مقام اجرایی روسیه نیز گفته است که درباره فروش هواپیما به ایران باید احتیاط کرد.
هر کدام از این هشت مشتری شامل چین، هند، کره جنوبی، ژاپن، تایوان، ترکیه، یونان و ایتالیا که تاکنون ۷۵ درصد از نفت صادراتی ایران راهی این کشورها میشد، مجاز به خرید چه میزان نفت از ایران هستند؟
کمیسیون اروپایی روز چهارشنبه گفت که تصمیم سیستم مالی سوئیفت برای تعلیق دسترسی برخی از بانکهای ایرانی به این سیستم «مایه تأسف» است.
بیشتر