اعتراضهای گسترده مردم در بیش از یکصد شهر در آبان ۹۸ با واکنش همیشگی حکومت جمهوری اسلامی، یعنی سرکوبهای گسترده و خشن حتی خشونتبارتر از قبل مواجه شد.
مایک پومپئو، وزیر امور خارجه ایالات متحده، روز پنجشنبه ۲۸ آذر گفت که این کشور صدور ویزا برای مقامات کنونی و سابق ایران را که در سرکوب اعتراضات مسالمتآمیز نقش داشتهاند، محدود میکند.
وزارت خزانهداری ایالات متحده آمریکا روز پنجشنبه ۲۸ آذر دو قاضی ایرانی را به اتهام دست داشتن در مجازات مردم ایران و شهروندان دو تابعیتی در فهرست تحریمهای خود قرار داد.
سپیده قلیان از زندانی بودن برخی از زنان اهل سنت خبر داده که، به گفته او، «تنها به دلیل اتهاماتی که به بستگان و یا همسر آنها نسبت داده میشود، در بازداشت هستند». هرچند برای این زنان یک پرونده تشکیل شده، آنان را میتوان به سه دسته تقسیم کرد.
پارلمان اروپا روز پنجشنبه ۲۸ آذر با تصویب قطعنامهای «استفاده گسترده و نامتناسب از خشونت توسط ایران علیه معترضان مسالمتآمیز» در هفتههای اخیر را محکوم کرد و از ایران خواست تا تعداد کشتهها و بازداشتشدگان را اعلام کند.
محمدجعفر منتظری، دادستان کل ایران، روز پنجشنبه، ۲۸ آذر، از صادر شدن کیفرخواست برای «بسیاری از دستگیرشدگان» اعتراضات آبان ماه خبر داد و گفت «از هفته آینده دادگاهی آنان نیز آغاز میشود».
جوزف بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، ۲۷ آذر ماه، گفت این نهاد در برابر وقایع ایران در آبان ماه، اعتراضات گسترده و گزارشها در مورد کشتهشدن صدها معترض و بازداشت هزاران تن دیگر «سکوت نکردهاست».
مجمع عمومی سازمان ملل چهارشنبه ۲۷ آذرماه قطعنامه محکومیت وضعیت حقوق بشر در ایران را تصویب کرد. این قطعنامه پیشتر آبان ماه سال جاری در کمیته سوم سازمان ملل به تصویب رسید.
تعدادی از جامعهشناسان در یک نشست نسبت به نزدیک شدن فاصله زمانی اعتراضات، عبو مردم از مرحله نارضایتی به نفرت و حرکتهای خشونت آمیز در اعتراضات هشدار دادند.
وزیر کشور ایران از تأیید صلاحیت بیش از ۹۱ درصد داوطلبان انتخابات مجلس یازدهم در هیاتهای اجرایی خبر داد. همزمان گزارشهایی درباره رد صلاحیت تعدادی از چهرههای شاخص سیاسی و نمایندگان فعلی مجلس منتشر شده است.
علیاکبر جاویدان، فرمانده انتظامی استان کرمانشاه، از بازداشت بیش از ۲۵۰ نفر در این استان در پی اعتراضات آبان ۹۸ خبر داده و آنها را از «سردستههای اغتشاشات» خوانده است.
بیشتر