دو روز پس از قطع سراسری اینترنت در ایران که به دستور شورای امنیت کشور صورت گرفت، میزان دسترسی به سایتهای و شبکههای اجتماعی همچنان با اختلال شدید روبروست و مقامهای ایران هنوز زمان دقیقی را برای بازگشت اینترنت اعلام نکردهاند.
بر اساس گزارشهای خبرگزاری حوزه و اطلاعیه مدیریت حوزههای علمیه حدود ۱۰ حوزه علمیه و دفتر امام جمعه در جریان اعتراضات به افزایش قیمت بنزین به آتش کشیده است.
فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران قطع اینترنت در ایران را «تلاشی برای از بین بردن خطوط ارتباطی و ساکت کردن گزارش رسانهها از وضعیت جاری ایران خواند و آن را محکوم کرد.
آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز دوشنبه اعلام کرد که ایران با افزایش ذخایر آب سنگین خود، فراتر از ۱۳۰ تن تعیین شده در توافق اتمی با قدرتهای جهانی، یک محدودیت دیگر در برجام را نقض کرد.
در اعتراضهای آبان ۹۸، معترضان با شعارهایی چون «جمهوری اسلامی نمیخوایم، نمیخوایم» و «مرگ بر اصل ولایت فقیه»، کلیت ساختار نظام را نشانه رفتند یا با گفتن «نه پول داریم، نه بنزین، گوربابای فلسطین»، سیاستهای منطقهای نظام را نفی کردند.
بر اساس گزارش نهادهای حقوق بشری و فیلمهای منتشر شده در شبکههای اجتماعی، دستکم ۴۰ نفر از معترضان به افزایش قیمت بنزین در شهرهای مختلف ایران کشته شدهاند.
دفاع خامنهای از تصمیم سران قوا برای افزایش قیمت بنزین، هشدار فوری به معترضان و چراغ سبز به سرکوب آنها هم بود. او برخی از مسئولان را دعوت به سرکوب مردم کرد، برخی دیگر را دعوت به سکوت در برابر رهبر. دوگانه سکوت-سرکوب ویژگی بارز حکومت خامنهای است.
رئیسجمهوری اسلامی ایران در واکنش به اعتراضها به افزایش قیمت بنزین گفت که دولت «به هیچ عنوان اجازه اغتشاش و ناامنی به هیچ کس نخواهد داد اما اعتراض حق همه مردم است میتوانند اعتراض، صحبت و نقد کنند».
بیشتر