لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۲:۳۵

ابراز خوش‌بينی آلمان درباره تلاش‌ها برای دور تازه تحريم‌ها عليه ايران


آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان روز سه شنبه، ابراز خوش بينی کرد که تلاش ها برای تصويب قطعنامه تازه تحريم عليه ايران در شورای امنيت سازمان ملل متحد به نتيجه برسد.

خانم مرکل همچنين گفت که هيلاری کلينتون، وزير امور خارجه آمريکا روز دوشنبه با مقامات فرانسه، بريتانيا، روسيه و چين به همراه آلمان، کشورهای عضو گروه ۱+۵ ، ديدار و گفت وگو کرده است.

ديدار نمايندگان کشورهای عضو گروه ۱+۵ در حاشيه کنفرانس «امنيت هسته ای در واشنيگتن» صورت گرفته است. در اين کنفرانس دو روزه که با هدف مقابله با تروريسم هسته ای برگزارمی شود، نمايندگان ۴۷ کشور حضور دارند.

آنگلا مرکل گفته است که از «پيشرفت های» به دست آمده برای دور تازه تحريم ها عليه ايران راضی است.

خانم مرکل گفت: نشانه هايی وجود دارند که نشان می دهند که چين و روسيه به گفت وگو ها ادامه می دهند. باور دارم زمان بر ما فشار وارد می کند و در اين باره ما بايد پيشرفت ببينيم و به جلو گام هايی برداريم.

صدر اعظم آلمان در باره مذاکره در حاشيه کنفرانس امنيت هسته ای واشينگتن درباره تحريم ها عليه ايران تاکيد کرد:«همچنين باور دارم که نشانه ها اينجا بيشتر خوش بينانه هستند تا بدبينانه».

شورای امنيت سازمان ملل متحد تا کنون سه قطعنامه تحريمی عليه ايران تصويب کرده است و در آنها از جمهوری اسلامی خواسته است تا فعاليت های مربوط به غنی سازی اورانيوم را متوقف کند.

ايران با رد اين قطعنامه ها برنامه غنی سازی خود را توسعه داده است. جمهوری اسلامی تاکيد می کند برنامه هسته ای اين کشور کاملا صلح آميز و برای توليد برق است.

کشورهای غربی طی ماهها اخير تلاش های خود را برای تصويب دور چهارم تحريم ها عليه ايران را افزايش داده اند. اما چين تمالی چندانی به حمايت از اين تحريم ها از خود نشان نداده است.

سخنگوی وزارت خارجه چين روز سه شنبه بار ديگر گفته است که از نظر کشورش، تحريم‌ها همچنان برای حل موضوع هسته‌ای ايران ناکارآمد هستند.

تنها يک روز پس از ديدار باراک اوباما و هو جين تائو، رؤسای جمهور آمريکا و چين، در واشينگتن خبرگزاری فرانسه از پکن گزارش داد که چين بار ديگر اتخاذ تحريم‌ها را برای حل مسئله اتمی ايران ناکارآمد خوانده است.

ژيانگ يو، سخنگوی وزارت خارجه چين روز سه‌شنبه به خبرنگاران گفت که «چين همواره باور داشته است که گفت‌وگو و مذاکره بهترين راه حل برای اين موضوع است».

خانم ژيانگ افزوده است که «فشار و تحريم نمی‌تواند راه حلی بنيادی [برای مسئله هسته‌ای ايران] باشد».

به گفته سخنگوی وزارت خاجه چين، اين کشور از «راهبرد دوسويه» در مواجهه با ايران حمايت می‌کند به اين معنا که همزمان با در نظر داشتن احتمال اعمال تحريم‌های جديد عليه ايران – در صورت امتناع از توقف برنامه حساس اتمی‌اش- گفت‌وگو با تهران ادامه يابد.
XS
SM
MD
LG