لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۱:۱۲

روسیه: با هرگونه قطعنامه جدید علیه ایران مخالفیم


گنادی گاتیلوف، معاون وزیر خارجه روسیه
گنادی گاتیلوف، معاون وزیر خارجه روسیه
روسیه روز سه شنبه اعلام کرد در صورتی که هرگونه طرح یا پیش نویسی در مورد تحریم نفت ایران به شورای امنیت سازمان ملل ارائه شود، مسکو آن را وتو خواهد کرد. یک مقام دولتی مسکو گفت روسیه با دیگر تحریم های غیرنفتی بیشتر ایران در شورای امنیت همراه نخواهد شد.

به گزارش خبرگزاری آلمان، «گنادی گاتیلوف» معاون وزیر خارجه روسیه در مسکو گفت: «ما با هرگونه قطعنامه جدید (علیه ایران درشورای امنیت) مخالفت می کنیم.»

وی اضافه کرده است:« ما هرگونه اقدام نظامی علیه ایران را غیرقابل قبول می دانیم . چنین اقدامی شرایط را بحرانی تر می کند.»

وی افزود: «هنوز بر سر این مسئله که ایران آیا به دنبال ساخت بمب اتمی است یا نه، اختلاف نظر هست و هنوز قطعیت آن مشخص و معلوم نشده در نتیجه صحبت کردن و موضع گرفتن از حمله نظامی به تاسیسات اتمی ایران، فقط جنجال درست می کند و تحریک آمیز است.»

اسرائیل در چند موضع مختلف اعلام کرده در صورتی که ایران بخواهد به بمب اتمی دست پیدا کند، اقدام نظامی را در دستور کار قرار می دهد. آمریکا هم گفته هیچ راهکردی را از انتخاب های موجود کنار نمی گذارد هرچند در حال حاضر، متمرکز بر دیپلماسی است.

شورای امنیت سازمان ملل تاکنون طی چهار قطعنامه تحریمی، از ایران خواسته فعالیت های غنی سازی خود را تعلیق کرده و صحت صلح آمیز بودن فعالیت های اتمی خود را به آژانس بین المللی انرژی اتمی ثابت کند. ایران این قطعنامه ها را رد کرده و به برنامه غنی سازی خود ادامه داده است.

گنادی گاتیلوف گفت: «متاسفانه سران برخی از کشورهای هستند که نمی توانند خودداری به خرج دهند و به طور علنی صحبت از حمله نظامی به ایران می کنند. از سوی دیگر ایران هم به سمت غنی سازی اورانیوم بیشتر می رود که برای گفت وگوها و مذاکرات مناسب و سازنده نیست و کمکی نمی کند.»

روز سه شنبه همچنین «دمیتری روگوزین»، معاون نخست وزیر روسیه در کنفرانس خبری دیگری در مسکو اعلام کرد هدف روسیه، پایین آوردن تنش ها با ایران و آماده کردن فضا برای رسیدن به راه حلی سازنده و مبتنی بر گفت وگو است.

به گزارش خبرگزاری اینترفکس، وی گفت: «هرگونه افزایش تنش و فشار بر ایران، هیچ گونه سودی ندارد و فقط به بروز فاجعه در منطقه منتهی می شود. روسیه از منظر خود تمام تلاشش را به کار می گیرد تا راه دیپلماسی و حل مناقشه در دستور کار بماند.»

مواضع مقامات دولتی روسیه در حالی مطرح شد که روز دوشنبه، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه با ویلیام برنز، معاون وزیر خارجه آمریکا و نیز مایکل مک فال، سفیر جدید آمریکا در مسکو جلسه داشت و بحث های مرتبط با ایران و روسیه در این جلسه به بحث گذاشته شد.

آمریکا در دسامبر سال ۲۰۱۱ و با امضای رسمی باراک اوباما، قانونی را به اجرا گذاشت که شرکت‌های خارجی را وادار می‌کند میان همکاری با بخش نفتی، مالی و بانک مرکزی ایران یا بخش مالی آمریکا، یکی را انتخاب کنند. اتحادیه اروپا هم گفته طرحی برای تحریم نفت ایران را در دستور کار دارد.

رستم قاسمی، وزیر نفت جمهوری اسلامی، ماه گذشته در نشستی خبری در وین، پایتخت اتریش،ابراز اطمینان کرده ‌بود که در صورت تحریم نفت خام ایران از سوی قدرت‌های غربی، عربستان سعودی جای خالی ایران را پر نخواهد کرد.

علی النعیمی، وزیر نفت سعودی، روز دوشنبه در مصاحبه با شبکه سی‌ان‌ان گفت: «فکر می‌کنم به راحتی بتوانیم تقریباً بلافاصله و ظرف چند روز به سطح ۱۱٫۴، ۱۱٫۸ [میلیون بشکه در روز] برسیم، چون که تنها کاری که لازم است بکنیم این است که شیرفلکه‌ها را باز کنیم. برای بقیه‌اش هم احتمالاً ۹۰ روز لازم خواهیم داشت.»
XS
SM
MD
LG