لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۲:۱۷

نامه عبادی به سازمان ملل: نرگس محمدی نیازمند درمان فوری است


شیرین عبادی
شیرین عبادی
شیرین عبادی در نامه‌ای به کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل اظهار کرد که نرگس محمدی، فعال حقوق بشری بازداشتی در ایران، نیازمند «درمان فوری» است و از این مقام سازمان ملل خواست تا تمام امکانات قانونی خود را برای آزادی این زندانی به کار ببندد.

به گزارش وب‌سایت «کانون مدافعان حقوق بشر»، برنده جایزه نوبل صلح سال ۲۰۰۳ و رئیس سازمان مدافعان حقوق بشر در نامه خود خطاب به ناوی پیلای آورده است که نرگس محمدی در تماس تلفنی کوتاهی که از زندان داشته اظهار کرده است که بیمار است و احتیاج به درمان دارد.

وی افزوده است: «نرگس در سال ۲۰۱۰ نیز دستگیر شده بود که در زندان مبتلا به فلج ادواری عضلانی شده و مدت‌ها تحت درمان بود. پزشک معالج او اکیدا هر نوع استرس را برای وی ممنوع کرده و اظهار داشته عودت بیماری می‌تواند عوارض وخیمی در بر داشته باشد.»

نرگس محمدی که به شش سال حبس محکوم شده است دوم اردیبهشت‌ماه از سوی وزارت اطلاعات در زنجان بازداشت شد و پس از آن به زندان اوین در تهران منتقل شد.

اگرچه مسئولان قضایی می‌گویند او برای گذراندن محکومیتش به زندان منتقل شده است، شیرین عبادی با اشاره به خروج تقی رحمانی، همسر خانم محمدی و فعال سیاسی، از کشور که ۲ ماه قبل صورت گرفت در نامه خود آورده است: «به نظر می‌رسد دستگیری نرگس محمدی و انتقال او به زندان انفرادی در قبال خروج همسرش از کشور صورت گرفته است و در واقع نرگس را به گروگان گرفته‌اند.»

به گفته شیرین عبادی، خانم محمدی پس از بازداشت یک روز را در بند عمومی بوده و پس از آن به سلول انفرادی منتقل شده است.

شیرین عبادی در این نامه که در تاریخ ۱۷ اردیبهشت ارسال شده تأکید کرده است که دو فرزند دوقلو و چهارساله خانم محمدی در حال حاضر در نبود والدین‌شان در شرایط نامساعدی به سر می‌برند.

وی در پایان این نامه آورده است: «نظر شما را به وضعیت خاص نرگس که نیازمند درمان فوری است جلب می‌نمایم و اعلام می‌دارم ادامه این وضعیت می‌تواند سبب معلولیت مادام‌العمر وی شود. لذا خواهشمندم از کلیه امکانات قانونی خود برای آزادی نرگس جهت درمان پزشکی استفاده بفرمایید.»

دادگاه انقلاب شهریورماه ۱۳۸۹ خانم محمدی را به اتهام «اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور، عضویت در کانون مدافعان حقوق بشر و فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران» به ۱۱ سال زندان محکوم کرد که این حکم در اسفندماه ۱۳۹۰ به شش سال کاهش یافت.

تاکنون نهاد‌ها و اشخاص مختلفی، از جمله سازمان گزارشگران بدون مرز، صدها فعال ایرانی و ۱۰ برنده نوبل صلح خواستار آزادی نرگس محمدی شده‌اند.

همچنین به گفته کانون مدافعان حقوق بشر، آیت‌الله موسوی اردبیلی و آیت‌الله یوسف صانعی نیز در تماس‌های جداگانه با خانواده تقی رحمانی، نسبت به بازداشت نرگس محمدی اظهار تأسف کرده‌اند.
XS
SM
MD
LG