لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۷:۲۸

کوثری: احمدی نژاد پاسخ خوبی‌های سپاه پاسداران را با «بدی» داد


محمد اسماعیل کوثری، فرمانده سابق لشکر ۲۷ محمد رسوا الله سپاه و نماینده تهران در مجلس نهم
محمد اسماعیل کوثری، فرمانده سابق لشکر ۲۷ محمد رسوا الله سپاه و نماینده تهران در مجلس نهم
محمد اسماعیل کوثری، نایب رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی، با انتقاد از محمود احمدی‌نژاد، رییس جمهوری ایران، گفته است که وی پاسخ خوبی‌های سپاه پاسداران را با «بدی» داده است.

آقای کوثری که فرماندهی لشگر ۲۷ محمد رسول الله تهران را در سه سال پایانی جنگ ایران و عراق، بر عهده داشته است، ‌روز یکشنبه، دهم دی ماه، در گفت و گو با روزنامه «مردمسالاری» چاپ تهران، ‌تاکید کرده که «سپاه پاسداران در این سال‌ها از هیچ کمکی به دولت دریغ نکرده است و دست احمدی‌نژاد را خیلی جاها گرفته است.»

اما به گفته این نماینده مجلس، محمود احمدی نژاد «همیشه طوری برخورد کرده که برای هیچ کس قابل قبول نبود.»

محمد اسماعیل کوثری گفته، با اینکه سپاه پاسداران در این سال‌ها «افراد کارآمد و تاثیرگذاری» را به دولت معرفی کرده‌است، اما «آقای احمدی‌نژاد به طور واضح با سپاهی‌ها مشکل دارد و به هیچ وجه نمی‌خواهد که با آن‌ها همکاری کند.»

این نماینده مجلس با اشاره به برکناری اخیر رضا تقی‌پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت دهم، او را یکی از وزرای موفق دولت خوانده که «بدون هیچ دلیل منطقی از دولت خارج شد تا یکی از نزدیکان و دوستان رییس جمهور به این سمت معرفی شود.»

اشاره این فرمانده سابق سپاه پاسداران به برکناری رضا تقی‌پور است که یازدهم آذرماه، محمود احمدی نژاد او را از سمت خود کنار گذاشت و علی نیکزاد، ‌وزیر راه و شهرسازی دولت دهم با حفظ سمت سرپرستی این وزارت‌خانه را نیز عهده‌دار شد.

آقای کوثری در جای دیگری از گفت و گوی خود با روزنامه مردمسالاری، به اختلاف نظر سپاه پاسداران و دولت دوم محمود احمدی‌نژاد اشاره کرده و گفته است: «سپاه از همان هفته‌های اول چهارساله دوم دولت، نسبت به این مساله که دیگر با احمدی‌نژاد و دولتش هم‌رای نیست، آگاهی پیداکرد.»

به گفته این فرمانده سابق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، «به هر حال لجاجت دولتی که عنوان اصولگرایی را یدک می‌کشد با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی امری بود که پیش‌بینی‌اش دشوار به نظر می‌رسید.»

پیش از آقای کوثری، علی سعیدی، نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در آبان ماه امسال، در گفت و گو با روزنامه اعتماد به طور تلویحی از حمایت‌های سپاه از محمود احمدی نژاد ابراز پشیمانی کرده و گفته بود: «در مورد احمدی نژاد علم غیب نداشتیم.»

مخالفان دولت بارها سپاه پاسداران و نيروهای بسيج را متهم کرده اند که در انتخابات سال ۸۴ و ۸۸ به نفع محمود احمدی نژاد وارد صحنه انتخابات شدند و اقدام به سازماندهی آراء به نفع وی کردند.

بسیاری از پروژه‌های عمرانی و زیربنایی ایران در حوزه‌های مختلف از انرژی، مخابرات، ‌راه و ترابری و سدسازی در سال‌های گذشته با موافقت دولت و با ترک تشریفات مناقصه به «قرارگاه خاتم‌الانبیا» وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی واگذار شده است.

از جمله این قراردادها، واگذاری ساخت سد و نیروگاه بختیاری در استان لرستان است که از آن با عنوان «بزرگترین پروژه عمرانی ایران» یاد می‌شود و در خردادماه سال ۹۱ از یک شرکت چینی گرفته شد و قرارگاه خاتم الانبیا سپاه مسوول اجرای آن شد.

کنسرسیوم «اعتماد مبین» وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی،‌ در مهرماه سال ۸۸، چندماهی پس از روی کارآمدن دولت دهم،‌ در جریان یک رقابت بورسی توانست ۵۰ درصد به علاوه یک سهم شرکت مخابرات ایران را خریداری کند و سهام مدیریتی این شرکت را صاحب شود.

آن داد و ستد با انتقاد‌های بسیاری همراه شد و هیات تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی در آذرماه سال ۸۹،‌ با انتشار گزارشی تایید کرد که رقابت بر سر تصاحب سهام شرکت مخابرات «صوری» بوده‌است.

محمدرضا رحیمی،‌ معاون اول محمود احمدی‌نژاد،‌ در مراسم معارفه سرپرست جدید وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در آذرماه امسال، از واگذاری مخابرات ابراز تاسف کرده است.

با افزایش دامنه تحریم‌ها و خروج شرکت‌های بزرگ خارجی از پروژه‌های نفتی ایران، ‌بسیاری از این پروژه‌ها به سپاه واگذار شده‌است.

آشکار شدن اختلاف‌های محمود احمدی‌نژاد و سپاه پاسداران به تیر ماه سال ۹۰ بازمی‌گردد که محمود احمدی‌نژاد برای نخستین بار در همایشی در پیوند با مبارزه با قاچاق کالا و ارز، از وجود مرزهای غیررسمی در ایران انتقاد کرد و صاحبان مرزها و اسکله‌های غیررسمی را که در ادبیات اقتصادی و سیاسی ایران، به «اسکله‌های نامریی» معروف شده‌اند، «برادران قاچاقچی خودمان» خطاب قرار داد.

او در همان سخنرانی، از نهادهای نظامی و انتظامی خواست برای رفع نیازهای خود به جای دور زدن قانون، درخواست قانونی بدهند و از معافیت‌های قانونی اسفاده کنند.

محمود احمدی نژاد چندی پیش در هفته پایانی آذرماه نیز، از سپاه پاسداران خواست تا برای کمک به پیشرفت کشور بخشی از اموال خود را واگذارکند.

محمد اسماعیل کوثری در گفت و گوی خود به این بخش از سخنان محمود احمدی‌نژاد واکنش نشان داده و گفته است: «من نمی‌دانم چرا احمدی‌نژاد با طرح مطالبی بنا دارد شبهاتی را در خصوص سپاه ایجاد کند. زمین‌های متعلق به سپاه دقیقا برای نیازهای سپاه تعریف شده است و باید احمدی‌نژاد جواب بدهد که بر اساس چه هدفی چنین اظهارات زیر سئوالی را مطرح می‌کنند.»

او توصیه کرده که رییس جمهوری اسلامی ایران، به جای طرح چنین سخنانی، «با توجه نشان دادن به وضعیت اقتصاد و مخصوصا صنعت و کشاورزی شرایطی را به وجود بیاورند تا مردم محدودیت‌های کمتری را تجربه کنند.»

این نماینده مجلس شورای اسلامی، تصریح کرده است که «رفتارهای احمدی‌نژاد و تصمیم‌هایی که ایشان می‌گیرد، تحت هیچ شرایطی متناسب با جایگاه یک رییس دولت نیست.»

آقای کوثری، با ابراز تاسف گفته است که «آقای احمدی‌نژاد با بی‌توجهی به جایگاه ریاست جمهوری، حرکاتی را از خود به نمایش می‌گذارد که تاسف همه را موجب می‌شود»
XS
SM
MD
LG