سند آموزشی یونسکو برای سال ۲۰۳۰ که به سند ۲۰۳۰ معروف است، بر مسائلی چون تضمین آموزش برابر و فراگیر، محیطزیست، برابری جنسیتی و فرصتهای برابر اجتماعی برای زنان و مردان، حقوق بشر، رفع تبعیض از اقلیتها و ترویج فرهنگ صلح و عدم خشونت تأکید دارد.
آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی روز ۱۷ اردیبهشت اجرای این سند را «غیرمجاز» دانست و اعلام کرد که جمهوری اسلامی تسلیم سندهایی مانند سند ۲۰۳۰ یونسکو نخواهد شد.
حسن روحانی در جریان کارزار انتخاباتیاش، مخالفان اصولگرای خود را متهم کرد که «گزارش دروغ» درباره این سند برای رهبر جمهوری اسلامی فرستادهاند و اینکه در روستاها، «شبنامه» پخش کرده و برخی مباحث را مطرح کردهاند که در سند وجود ندارد.
با اینحال محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت گفته که اجرای این سند تا اطلاع ثانوی بهتاخیر افتاده است.
در برنامه دیدگاههای این هفته با حضور دو کارشناس به بررسی بخش آموزشی سند ۲۰۳۰ یونسکو پرداختهایم و بهدنبال این پاسخ هستیم که مفاد این سند به چه نکاتی اشاره دارد. با این توضیح که در تماسی که رادیوفردا با چند نفر از مخالفان سند۲۰۳۰ داشت، آنها حاضر به شرکت در این میزگرد نشدند.
مهمانان این برنامه سعید پیوندی، استاد جامعهشناسی آموزش در دانشگاه لورن فرانسه و ناهید حسینی، پژوهشگر در زمینه زنان، آموزش و تغییرات اجتماعی ایران و استاد دانشگاه کینگزتون در لندن هستند.