لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۵:۵۲

کروبی وضعیت امروز ایران را نتیجه مستقیم سیاست‌های خامنه‌ای دانست


کروبی از خامنه‌ای برای ورود سپاه و بسیج به فعالیت‌های سیاسی و اقتصادی انتقاد کرده و گفته است که نتیجه فاجعه‌آمیز آن بر همه روشن است.
کروبی از خامنه‌ای برای ورود سپاه و بسیج به فعالیت‌های سیاسی و اقتصادی انتقاد کرده و گفته است که نتیجه فاجعه‌آمیز آن بر همه روشن است.

مهدی کروبی، از رهبران معترضان به نتایج انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸، در نامه‌ای سرگشاده به رهبر جمهوری اسلامی، او را مسئول وضعیت سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی امروز ایران دانست و خواستار آن شد که «زمینه را برای اصلاح ساختاری نظام فراهم آورد».

به گزارش وبسایت «سحام نیوز»، نزدیک به آقای کروبی،‌ او در نامه‌اش خطاب به آیت‌الله علی خامنه‌ای که روز سه شنبه دهم بهمن،‌ منتشر شد، نوشت:‌ «باتوجه به میزان حضور و نفوذ‌تان در بالاترین لایه قدرت نظام باید بپذیرید که وضعیت سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی امروز کشور نتیجه مستقیم سیاست‌های راهبردی و اجرایی شماست».

مهدی کروبی اشاره کرد که این نامه را در پاسخ به سخنان روز ششم دی ماه رهبر جمهوری اسلامی نوشته است. نامه آقای کروبی در روزهای پایانی هفتمین سالگرد حصر او، میرحسین موسوی و زهرا رهنورد نوشته و منتشر شده است.

مهدی کروبی همراه با میر حسین موسوی و زهرا رهنورد،‌دیگر رهبران معترضان به نتایج انتخابات سال ۸۸، از بهمن سال ۸۹ در حصر خانگی به سر می‌برد و تاکنون درخواست ها برای پایان دادن به این حصر خانگی، نتیجه ای نداشته است.

آیت الله خامنه ای در این سخنان گفته بود: «کسانی که دیروز همه امکانات کشور در اختیار آنها بود و کسانی که امروز همه امکانات مدیریتی کشور را در اختیار دارند، حق ندارند نقش اپوزیسیون بازی کنند و علیه کشور سخن بگویند بلکه باید پاسخگو باشند، … نمی‌شود که انسان در یک دهه همه‌کاره کشور باشد و در دهه بعد، تبدیل به مخالف‌خوان کشور شود».​

مهدی کروبی در این ارتباط نوشت: «سه دهه است که شما در رأس نظام قرار دارید و هنوز هم از جایگاه یک اپوزسیون سخن می‌گویید. در این سه دهه بخش مهمی از نیروهای اصیل انقلاب را کنار گذاشتید تا سیاست‌های مورد نظرتان را اجرا کنید و امروز با نتایج همان سیاست‌ها مواجه هستید. پاسخگویی وظیفه همه مقامات نظام است وجنابعالی که کارکرد نهادها و سازمان‌هایی مانند سپاه، بسیج، شورای نگهبان، نهادهای انقلابی، ائمه جمعه، صداو سیما و .. را مطابق نگرش و سیاست‌های مورد نظرتان تغییر داده‌اید باید بیش از دیگران به این مهم توجه کنید».

او با طرح این پرسش که «آیا این نوع دخالت‌ها در امور جاری کشور با چارچوب تئوری ولایت فقیه مورد نظر امام و یا با آنچه مد نظر تدوین کنندگان قانون اساسی بوده است، همخوانی دارد؟»‌ افزود: «تفسیری که رسانه‌های رسمی حکومت این سال‌ها از ولایت‌فقیه ارائه می‌کنند، معنایی جز تعطیل کردن عقل جمعی و ایجاد یک نظام خودکامه فردی ندارد».

این رهبر معترضان اعتراض‌های سال ۸۸ با اعلام اینکه «این رویکرد، عوارض سنگینی از خود به جای گذاشته است» اضافه کرد: «به‌راستی چگونه می‌خواهید این اشتر سرکش قدرت را بدون پالایش و اصلاح ساختاری نظام به دست دیگری بسپارید؟ برای یک لحظه هم شده تصور کنید این تفسیر فراقانونی از اختیارات بی حساب و کتاب ولی‌فقیه پس از شما در ید فرد دیگری قرار گیرد و آن فرد بخواهد آراء و نظرات خود را بر یک ملت آنهم بدون نظارت و پاسخگویی تحمیل کند. چه تصویری فاجعه‌باری از آن روز برای‌تان متصور است؟».

مهدی کروبی در بخش دیگری از نامه‌اش که در حصر خانگی نوشته شده است، از رهبر جمهوری اسلامی انتقاد کرد که «مجلس خبرگان را در عمل به زیر مجموعه دفتر رهبری تبدیل کرد که تنها وظیفه سالانه‌اش، ثناگویی است».

او با اشاره به اینکه «مجلس خبرگان در دور باطلی قرار گرفت»‌ افزود: «شورای نگهبان که پیش از بازنگری قانون اساسی، حتی حق نظارت بر انتخابات خبرگان رهبری را هم نداشت، حیات و ممات این رکن مهم قانون اساسی را به دست گرفت و خروجی آن شد مجلسی فرمایشی که تنها وظیفه سالانه‌اش ثناگویی است».

آقای کروبی همچنین آیت الله‌خامنه ای را متهم کرد که حضورش در «جایگاه رهبری همراه شد با حذف بخش مهمی از نیروهای انقلاب» و افزود: «به‌راستی، برخی چه رویاهایی برای خبرگان در سر دارند که برای تحقق آن رویاها همه باید در این مسیر ذبح شوند؟».

please wait

No media source currently available

0:00 0:01:09 0:00
لینک مستقیم
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:09 0:00
لینک مستقیم
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:44 0:00
لینک مستقیم

وی در بخش دیگری از این نامه، رهبر جمهوری اسلامی به دلیل آنکه «سپاه و بسیج را وارد فعالیت‌های سیاسی و اقتصادی»‌ کرد، مورد انتقاد قرار داد و افزود که «نتیجه فاجعه‌آمیز آن این روزها بر همه روشن است».

مهدی کروبی درباره نتیجه ورود سپاه و بسیج به فعالیت‌های سیاسی اضافه کرد: «رفتار سیاسی تعدادی از فرماندهان سپاه، نتیجه‌ای جز بی‌ثباتی سیاسی، ایجاد فضای استبدادی، حذف حاکمیت مردم و در نهایت، نفی جمهوریت نظام در برنداشته است».

به اعتقاد این رهبر معترضان سال ۸۸، «سپاه بدون هیچ‌گونه نظارت و پاسخگویی، کارهای موازی وزارت اطلاعات انجام می‌دهد و متعرض حقوق بنیادین مردم می‌گردد».

او در مورد تاثیر فعالیت‌های اقتصادی این نیروهای نظامی نیز نوشت: «انحصارطلبی آنان ناشی از حذف مناقصه‌های عمومی، واگذاری‌های غیر قانونی صنایع بزرگ و کلیدی کشور، فساد‌ های تاریخی آفریده است».

آقای کروبی با طرح این پرسش که «اصرار بر دخالت سپاه در امور سیاسی، فرهنگی، امنیتی و اقتصادی چه بوده است؟»‌ خواستار «پاسخگو» بودن آیت الله خامنه ای «در قبال خروجی تأسف‌انگیز دخالت های سپاه» شد.

بخش دیگری از نامه مهدی کروبی به رهبر جمهوری اسلامی نیز به انتخابات سال‌های ۸۴ و ۸۸ اختصاص دارد.

وی با اشاره به آنچه دخالت‌های مجتبی خامنه ای، فرزند رهبر جمهوری اسلامی در انتخابات سال ۸۴ نامید، نوشت:‌ «در سایه انحصارطلبی افراد پرنفوذ جریان اصلاحات، ضعف وزارت کشور و انفعال دولت اصلاحات در صیانت از آرا مردم، سپاه و بسیج در دوره اول به محوریت فرزند شما در انتخابات به نفع یکی از نامزدها عمل کردند».

آقای کروبی با اشاره به نامه ای که در آن هنگام در مورد «دخالت‌های» مجتبی خامنه ای به رهبر جمهوری اسلامی نوشته بود، اضافه کرد: «خواستم جلوی آقازاده را بگیرید که نگرفتید و سال ۸۸ دیدید که او در جریان کودتای انتخاباتی چه بلایی سر نظام و انقلاب آورد».

او اضافه کرد که اگر در آن روزها به امام دوم شیعیان اشکال کرده بود «رای بیش از پنج ميليون اینجانب در سال ۸۴ در انتخابات ۸۸ به آمار مضحک ۳۰۰ هزار تنزل پیدا نمی کرد در حالی که در سال ۸۴ در یازده استان نفر اول بودم و تنها در استان لرستان ۴۵۰ هزار رای آورده بودم».

مهدی کروبی در این ارتباط اشاره کرد: «اینجانب بارها در مصاحبه‌ها، صحبت‌ها و نامه‌هایم بر عدم دخالت نهادهای نظامی در سیاست تأکید کردم اما آنها در خرداد ۸۸ کار خود را کردند و من هم هزینه‌های مخالفت‌ علنی‌ام با اسکله‌های غیر قانونی و دخالتهای سپاه و بسیج در سیاست و اقتصاد را پرداختم».

وی با اشاره به اینکه رهبر جمهوری اسلامی در سال ۸۸ و پیش از شمارش آرا، پیروزی محمود احمدی نژاد را اعلام کرد، افزود: «فردای انتخابات وقتی مردم در شوک تقلب و مهندسی انتخابات بودند پیام تبربک زود هنگام صادرکردید و برای ماندن او در قدرت همه اعتبار نظام و ابروی هزار ساله روحانیت را هزینه کردید».

آقای کروبی اضافه کرد: «در نمازجمعه ۲۹ خرداد به جای شنیدن صدای اعتراض مسالمت‌آمیز مردم و احترام به خواست آنان با زبان تهدید سخن گفتید و از مهندسی ناشیانه انتخابات دفاع کردید. در آن روز نظر و دیدگاه خود را به آقای احمدی‌نژاد نزدیک‌تر از همه حتی آقای هاشمی دانستید و بر ما به تندی تاختید که در مناظره‌ها او را درغگو و خرافاتی نامیدیم. در روزهای آخر کار این دولت در حالی‌که شیوه اداره کشور به قبل از مشروطه بازگشته بود و فساد‌های بی نظیری رقم خورده بود، بار دیگر حمایت مطلق خودتان را از کارنامه هشت ساله آنان تکرار کردید و حتی مدعی شدید از مشروطه تاکنون چنین دولتی نداشته‌ایم».

او این پرسش را مطرح کرد که «‌آيا به راستی جایگاه رهبری این است که روزی کسی را اینچنین به قدرت برسانند و روز دیگر همان فرد را از اعمال یک حق ساده محروم کنند؟»

اشاره مهدی کروبی به رد صلاحیت محمود احمدی نژاد در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶ بود.

وی در بخشی دیگر از نامه سرگشاده اش به رهبر جمهوری اسلامی نوشت:‌ «آیا بهتر نبود در خرداد ۸۸ که بخش زیادی از مردم به نتایج اعلام شده آراء و مهندسی ناشیانه انتخابات معترض بودند، به جای توسل به خشونت و ایستادن در مقابل آنان، به خواست‌شان توجه می کردید؟»

آقای کروبی با اشاره به سخنان رهبر جمهوری اسلامی در پی انتخابات سال ۹۲ افزود: «وقتی آقای روحانی با ۲۴ میلیون رأی مردم انتخاب شد، فرمودید: "تخلف در انتخابات مناسب نظام جمهوري اسلامي نيست و مسئولان بايد اين موارد را با جديت دنبال كنند." این تناقض آشکار را چگونه پاسخ می‌دهید؟»

او اضافه کرد: «در ۸۸ در مقابل مردم قرار می‌گیرید و با تحکم با آنان سخن می‌گویید و امکان تقلب را از اساس منتفی می‌دانید. اما وقتی نامزد مورد نظرتان با نظارت و دخالت کامل حامیانش در شورای نگهبان با اختلافی فاحش شکست می‌خورد از برخورد جدی مسئولان با تخلف سخن می‌گویید؟»

این رهبر معترضان سال ۸۸ با اعلام اینکه «اصولگرایان، سهمی از آرای خاموش ندارند»‌ نوشت:‌«آیا انتظار داشتید مردم، به صحنه آمدن ۲۵ درصد از آرای خاموش را از سر ذوق حضور آقای احمدی نژاد و یا در جهت اعلام حمایت از برنامه‌های جنجالی و ویران‌کننده او بدانند؟»

مهدی کروبی با اشاره به رد صلاحیت اشخاصی مانند اکبر هاشمی رفسنجانی، حسن خمینی و محمدجواد حجتی کرمانی افزود: «جایگاه رهبری این نیست که روزی مرحوم هاشمی رفسنجانی را و روز دیگر سیدحسن خمینی، نوه امام، که چند مرجع تقلید اجتهادش را تایید کرده و یا چهره فاضلی نظیر آقا جواد حجتی‌کرمانی عضو سابق مجلس خبرگان رهبری با آن سابقه انقلابی و زجر‌های دوران مبارزه که تنها در یک فقره ۱۰سال محکومیت زندان کشید را از شرکت در انتخابات حذف کند».

او در عین حال از «بی مهری»‌ آیت الله خامنه ای با احمد خمینی، فرزند بنیانگذار جمهوری اسلامی، یاد کرد ولی تنها نوشت که در این مورد «در فرصتی دیگر سخن خواهم گفت».

آقای کروبی در بخشی از نامه خود در مورد آنچه «مخدوش شدن استقلال حوزه های علمیه و مخدوش شدن جایگاه آنان در نزد مردم به دلیل دخالت های مادی و معنوی حکومت»‌نامید، از رهبر جمهوری اسلامی خواست «برای حفظ دین و آبروی روحانیت شیعه، به دخالت نهادهای امنیتی و حکومتی در حوزه‌ها پایان دهید».

وی ضمن اشاره به تنگ شدن عرصه برای مراجع تقلید و دلسوزان به دلیل فعال شدن تعدادی از طلاب حکومتی از سوی نهادهای قدرت» افزود که حوزه‌ها «به پول حاکمیت آلوده شده‌اند و در کنار آنان مراکزی با نام‌های مقدس از بودجه عمومی کشور رقم‌های نجومی دریافت می‌کنند».

مهدی کروبی در نامه خود همچنین به بودجه و معیشت مردم نیز اشاره کرد و با اعلام اینکه «کارتل‌های اقتصادی به حیات خلوت برخی افراد تبدیل شده‌اند که هیچگونه نظارتی هم بر آنان اعمال نمی‌گردد»‌ افزود: «برخی دلسوزان می‌گویند بیش از ۵۰ درصد ثروت کشور در دست چند نهاد‌ حاکمیتی است که نظارتی هم بر آنها اعمال نمی‌شود. در چنین شرایطی طبیعی است که توده‌ها و طبقات فرودست جامعه که پایگاه اصلی انقلاب اسلامی بوده‌اند به بشکه باروتی تبدیل شوند».

آقای کروبی با اشاره به تظاهرات در ۱۰۰ شهر ایران که به گفته او،‌ «علیه ظلم و فساد و تبعیض»‌ بوده است، «زنگ خطری» دانست که رهبر جمهوری اسلامی باید «هرچه زودتر» آن را دریاید و «دغدغه‌های معیشتی مردم» را مورد توجه قرار دهد.

وی با اعلام اینکه «فقر و بیکاری در کشور بیداد می‌کند و به گفته مقامات مربوطه بیش از۱۰ میلیون نفر از جمعیت کشور در فقر مطلق زندگی می‌کنند»‌ اضافه کرد:‌« تغییر این وضعیت در تعامل صحیح و دوری از تنش با همسایگان و جامعه بین‌المللی است».

مهدی کروبی «این نوع زیستن» را «زیبنده مردم بزرگ و صبور ایران»‌ ندانست و خواستار آن شد که دولت و حاکمیت هر چه سریعتر با توجه به دغدغه‌های مردم، گشایشی در وضعیت اقتصادی آنان ایجاد کنند.

این رهبر معترضان سال ۸۸ اشاره کرد که «نظام این روزها چنان در سراشیبی قرار گرفته که از تجمع چند هزار نفری مردم به ستوه آمده از ظلم و فساد احساس خطر می‌کند»‌و اضافه کرد: «‌بیش از آنکه این زخم عمیق گردد و فجایع بیشتری در زندان‌ها رقم خورد از شما مصرانه می‌خواهم دستور آزادی زندانیان بحران اخیر را صادر کنید».

بر اساس گزارش‌ها،‌ تعدادی از بازداشت شدگان تظاهرات دی ماه در ایران جان خود را در زندان از دست داده‌اند. اما مقام‌های جمهوری اسلامی گفته‌اند که آنان خودکشی کرده‌اند و یا در خارج از زندان کشته شده‌اند. این سخنان، انتقاد شماری از فعالان و سازمان‌های حقوق بشری را به همراه داشته است.

پیش از نامه مهدی کروبی، ابوالفضل قدیانی، از اعضای ارشد سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی،‌ در بیانیه‌ای شخص رهبر جمهوری اسلامی و آنچه «فساد و ناکارآمدی دستگاه ولایت فقیه» خواند را مسئول تظاهرات دی ماه دانسته بود.

به گزارش وب‌سایت کلمه، نزدیک به میر حسین موسوی، آقای قدیانی همچنین اصلاح طلبان و رویکرد آنان نسبت به اعتراضات مردمی اخیر را مورد انتقاد قرار داده و آنها را به تسلیم طلبی و واوادگی متهم کرده بود.

به نوشته سحام نیوز، مهدی کروبی در پایان نامه خود با اشاره به حملاتی که از سال ۸۸ تاکنون علیه او و میرحسین موسوی و مردم معترض شده است، نوشت:‌«آیا پس از هشت سال توهین، افترا و هتاکی یک‌طرفه نمی‌خواهید برای یکبار هم شده میان طرفین این مناقشه، یک مناظره آزاد و زنده را در رسانه ملی که متعلق به کشور است، نه اشخاص، فراهم آورید؟ اینجانب بدینوسیله آمادگی شرکت خود را به همراه مشاورانم در هر مناظره‌ای مرتبط با انتخابات ۸۸ و حوادث پس از آن اعلام می‌نمایم».

وبسایت سحام نیوز و منابع خبری/ب.ک
XS
SM
MD
LG