لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۳:۵۸

سیل در خوزستان؛ بیش از ۲۰۰ روستا و پنج منطقه اهواز تخلیه شدند


اعضای یک خانواده در حال تخلیه روستایی در اطراف شهر اهواز
اعضای یک خانواده در حال تخلیه روستایی در اطراف شهر اهواز

دولت ایران روز چهارشنبه ۲۱ فروردین دستور تخلیه پنج منطقه در شهر اهواز را داد که در معرض سیل هستند، رخدادی که بیش از دو هفته است مناطق گسترده‌‌ای را در کشور متاثر از خود ساخته و تاکنون ۷۷ کشته بر جای گذاشته است.

استاندار خوزستان اعلام کرد که مناطق عین‌دو، گلدشت، سیاحی، سادات و سلیم‌آباد اهواز فورا باید تخلیه شوند.

علامرضا شریعتی شمار ساکنان این مناطق را بین ۶۰ تا ۷۰ هزار دانست و در عین حال اضافه کرد که ساکنان منطقه کیان‌شهر اهواز نیز «در اقدامی احتیاطی و پیشگیرانه در حالت آماده‌باش قرار گرفته‌اند».

سیل اخیر دست‌کم در ۷۰ سال گذشته ایران بی‌سابقه بوده و از شمال شرق کشور تا جنوب غرب آن را در هم کوبیده است. برآوردهای اولیه حکایت از آن دارد که فقط بخش کشاورزی ایران حدود ۳۵۰ میلیون دلار از این سیل خسارت دیده است.

بر اساس گزارش‌ها، مقامات استان خوزستان بیش از ۲۰۰ روستای این استان را نیز تخلیه کرده و ساکنان آن را که حدود ۴۶ هزار نفر می‌شوند در پناهگاه‌های اضطراری اسکان داده‌اند.

در این میان مسئولان سد دز که نگرانی‌هایی درباره پر شدن آن وجود داشته است، اطمینان داده‌اند که آب این سد اکنون کاهش یافته و سد دز در حالت پایدار قرار دارد.

سعید رئوفی، مدیرعامل سد و نیروگاه دز شهرستان اندیمشک، به خبرگزاری تسنیم گفت که حجم آب ذخیره شده در سد دز «کاهش یافته و به ۳۴۸ متر رسیده است».

آقای رئوفی خاطرنشان ساخت: «وضعیت سد و نیروگاه دز اندیمشک پایدار بوده و در صورت بروز سیلاب، سد دز آماده مقابله با حوادث احتمالی است».

گزارش‌ها همچنین حاکی از کاهش ورودی آب در سد کرخه است. خبرگزاری ایرنا نوشته که ورودی این سد در صبح چهارشنبه به یک هزار و ۵۵۷ مترمکعب در ثانیه رسید در حالی که تا شب قبل از آن یک هزار و ۷۴۹ مترمکعب در ثانیه بود.

پیش از این وزیر نیرو ایران گفته بود که این وزارتخانه تصمیم دارد حجم نگهداری آب در سد سیمره، بالادست سد کرخه، را افزایش دهد تا فشار بر سد کرخه کمتر شود.

با این حال گزارش‌ خبرگزاری ایسنا در غروب چهارشنبه حکایت از آن دارد که منطقه ورودی اهواز از سمت اندیمشک با پیشروی آب رودخانه کرخه به زیر آب رفته است.

به نوشته ایسنا، «ماشین‌آلات سنگین با خاک‌برداری و انتقال سیل‌بندها در این منطقه تلاش می‌کنند از پیشروی آب به سمت مناطق شهری از جمله کیانشهر و زردشت جلوگیری کنند».

مقامات ایران تاکنون اطمینان داده‌اند که تاسیسات نفتی کشور در استان خوزستان آسیبی در این سیل ندیده‌اند.

منابع: خبرگزاری‌های ایرنا، ایسنا، تسنیم و رویترز/ س.ن/ ک.ر
XS
SM
MD
LG