لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۷:۵۲

روحانی: روزی خواهم گفت چه کسی کشور را تعطیل کرده است


حسن روحانی گفته است با «شرایط فعلی» حکومت می‌تواند در حد «گذران زندگی و خوردن و آشامیدن» امور را ادامه دهد
حسن روحانی گفته است با «شرایط فعلی» حکومت می‌تواند در حد «گذران زندگی و خوردن و آشامیدن» امور را ادامه دهد

حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی ایران، با انتقاد از مخالفان دولتش گفته است: «روزی خواهم گفت که چه کسی کشور را تعطیل کرده است».

رئيس‌جمهور ایران که شامگاه چهارشنبه اول آبان ۹۸ در جلسه هیأت دولت سخن می‌گفت، برگزاری دادگاه‌های مبارزه با فساد را با بحث‌های انتخاباتی مرتبط دانست و گفت: «باید با فساد مبارزه کرد، اما نباید شرکت‌ها و کشور تعطیل شود».

او همچنین با انتقاد تلویحی از قوه قضاییه گفت: « تا زمانی که در کشور شفافیت نباشد، بقیه امور در مسیر مبارزه با فساد جنبه نمایشی دارد».

انتقادات تند و علنی حسن روحانی از مبارزه با فساد در حالی مطرح می‌شود که طبق رأی یکی از دادگاه‌های مبارزه با فساد، حسین فریدون، برادر حسن روحانی به اتهام دریافت رشوه به ۵ سال حبس و رد مال به مبلغ ۳۱ میلیارد تومان محکوم شده است.

please wait

No media source currently available

0:00 0:05:00 0:00
لینک مستقیم

آقای روحانی در این جلسه همچنین با اشاره به عدم تصویب لوایح مربوط به پولشویی گفت: «نباید اجازه دهیم که در سیستم بانکی‌مان اتهام پولشویی به ما بچسبد».

حسن روحانی با اشاره به اینکه برای حضور در بازارهای مالی و اقتصادی جهان «شعار کارساز نیست» گفت: «چرا یک عده در مقابل چهار لایحه‌ای که در دولت و مجلس به تصویب رسیده، مانع‌تراشی می‌کنند و جلوی دولت و مجلس ایستاده‌اند؛ اینگونه اقدامات به نفع کشور نیست».

وی همچنین گفت با «شرایط فعلی» حکومت می‌تواند در حد «گذران زندگی و خوردن و آشامیدن» امور را ادامه دهد ولی توسعه کشور نیازمند «حضور در بازارهای جهانی» است.

در روزهای اخیر، اسحاق جهانگیری، معاون اول رئيس‌جمهور ایران و محمود واعظی، رئيس دفتر حسن روحانی از تصویب لوایح مرتبط با پولشویی در جلسات سران قوا خبر داده بودند ولی قوه قضاییه در بیانیه‌ای این خبر را تکذیب کرد.

اسحاق جهانگیری همچنین از تایید این لوایح توسط رهبر جمهوری اسلامی خبر داده بود ولی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت با صدور اطلاعیه‌ای این خبر را تکذیب کرد.

در حال حاضر دو لایحه مربوط به پولشویی در انتظار تصمیم‌گیری در مجمع تشخیص است.

گروه ویژه اقدام مالی، اف‌ای‌تی‌اف، در جلسه ۲۶ مهرماه امسال خود اعلام کرد که اگر ایران تا فوریه ۲۰۲۰ میلادی (چهار ماه دیگر)، کنوانسیون پالرمو را اجرایی نکند، ایران به لیست سیاه باز خواهد گشت.

گروه ویژه اقدام مالی وظیفه دیده‌بانی بر شفافیت مالی در نقل‌وانتقال‌های بانکی بین‌المللی، جلوگیری از پولشویی و تأمین مالی تروریسم را بر عهده دارد. این ضرب‌الاجل ششمین و آخرین مهلت ایران برای تأمین نظرات اف‌ای‌تی‌اف است.

مخالفان تصویب این لوایح که به طور عمده از منصوبان و حامیان رهبر جمهوری اسلامی هستند، می‌گویند با تصویب این لوایح دور زدن تحریم‌های آمریکا سخت‌تر می‌شود و راه برای اعطای کمک مالی به «حماس» و «حزب‌الله لبنان» مسدود خواهد شد.

حسن روحانی در این جلسه همچنین مدعی شد که در ایران «شاهد بیشترین آزادی در دانشگاه‌ها» هستیم.

این ادعا در حالی مطرح می‌شود که در سال‌های گذشته صدها دانشجو در دانشگاه‌ها کشور به دلیل اتهامات سیاسی و امنیتی بازداشت شده‌اند.

آذر ماه سال ۹۷، بیش از ۵۰۰ فعال نشریات دانشجویی در نامه‌ای به حسن روحانی با اشاره به «فضای پادگانی» دانشگاه‌ها نوشتند بازداشت و احضار دانشجویان «آنقدر زیاد است که دیگر هر فعالیت ساده‌ مدنی، ترس از برخورد امنیتی و قضایی را به همراه دارد» و «صدای پوتین نظامیان نه فقط از دانشگاه که از سرتاسر کشور به گوش می‌رسد».

۲۴ مهرماه امسال نیز گروهی از فعالان صنفی دانشجویی همزمان با سخنرانی حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، در دانشگاه تهران تجمع اعتراضی برگزار کردند.

حسن روحانی در رقابت‌های انتخاباتی سال ۹۲، وعده بازگرداندن دانشجویان محروم از تحصیل به دانشگاه و از بین بردن «فضای امنیتی» در دانشگاه‌ها را مطرح ‌کرده بود.

با این همه، گروه‌های مختلف دانشجویی در سال‌های اخیر بارها به «امنیتی ماندن» فضای دانشگاه‌ها و «ستاره‌دار شدن» دانشجویان اعتراض کرده‌اند.

منبع: سایت ریاست‌جمهوری ایران، توئیتر و گزارش‌های رادیو فردا / ر.ح/ج
XS
SM
MD
LG