لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۴:۴۸

رضوان تاغی، از متهمان قتل محمدرضا کلاهی، در دوبی دستگیر شد


رضوان تاغی در ده پرونده قتل از جمله پرونده قتل محمدرضا کلاهی در سال ۲۰۱۵ متهم است.
رضوان تاغی در ده پرونده قتل از جمله پرونده قتل محمدرضا کلاهی در سال ۲۰۱۵ متهم است.

پلیس دوبی روز دوشنبه ۲۵ آذر اعلام کرد رضوان تاغی، رهبر مشهور مراکشی- هلندی گروه تبهکار «فرشتگان مرگ» در این امیرنشین امارات متحده عربی دستگیر شده است.

عبدالله خلیفه المری گفت رضوان التاغی ۴۱ ساله در همکاری با مقام‌های هلندی که سال گذشته حکم بازداشت او را از طریق اینترپول صادر کرده بودند دستگیر شد.

از این فرد به عنوان خطرناکترین مرد هلند نام برده می‌شود. دولت این کشور ۱۰۰ هزار یورو برای دستگیری او جایزه تعیین کرده بود.

به گزارش روزنامه «گلف نیوز»، رئیس پلیس دوبی افزود: «رضوان تاغی یکی از خطرناک‌ترین و تحت تعقیب‌ترین مردان جهان است که به دلیل جرایم سازمان‌یافته جدی در فهرست پلیس بین‌الملل، اینترپول، قرار داشت».

خلیفه المری می‌گوید این تبهکار که با یک کارت شناسایی دیگر وارد دوبی شده بود در یک ویلای مسکونی دستگیر شد.

یانین وان دِر برگ، رئیس دایره پلیس ملی هلند، نیز غروب دوشنبه به خبرنگاران گفت که رضوان التاغی نیمه شب گذشته دستگیر شد. نفر دیگری هم همراه او بازداشت شد ولی او در فهرست تحت تعقیب پلیس نبود.

رضوان تاغی به خاطر جرایمی نظیر قتل و قاچاق مواد مخدر تحت تعقیب بود و رهبری سازمانی به نام «فرشتگان مرگ» را به عهده داشت که یکی از خطرناک‌ترین گروه‌های تبهکار در هلند است.

اریک آکربوم، کمیسر پلیس هلند، از امارات متحده عربی و پلیس دوبی به خاطر کمک‌هایشان در زمینه ردیابی و دستگیری تاغی قدردانی کرد.

هلند و امیرنشین دوبی پیمان استرداد متهمین ندارند ولی فرد وِستِربک، رئیس سرویس دادستانی عمومی هلند، گفته که «ما مطمئنیم این استرداد انجام خواهد شد».

روزنامه هلندی «تلگراف» آبان امسال گزارش داده بود که «رضوان تاغی» احتمالا در ایران به سر می‌برد.

این روزنامه در عین حال نوشته بود که او بین ایران و دوبی در رفت‌وآمد است و مقام‌های هلندی برای بازداشت و استرداد او با دولت امارات در تماس هستند.

رضوان تاغی در ده پرونده قتل از جمله پرونده قتل محمدرضا کلاهی در سال ۲۰۱۵ متهم است.

به گفته مقام‌های ایرانی، محمدرضا کلاهی، مسئول اصلی انفجار ساختمان حزب جمهوری اسلامی در هفتم تیر سال ۱۳۶۰ بود؛ انفجاری که منجر به کشته شدن تعدادی از مقام‌های بلندپایه جمهوری اسلامی از جمله محمد حسینی بهشتی، رئیس وقت دیوان عالی کشور، شد.

محمدرضا کلاهی ۲۴ آذر ۱۳۹۴ در شهر آلمیره هلند توسط فردی در خیابان از نزدیک هدف گلوله قرار گرفت و همان روز در بیمارستان جان سپرد.

در جریان تحقیقات پس از ترور، پلیس هلند سه نفر به نام‌های «نااوفال اف»، «انور.آ.ب» و «مورئو.ام» را بازداشت کرد.

در جریان تحقیقات این پرونده اعلام شد که «ناوفال اف»، متهم ردیف اول پرونده با شبکه مافیایی که زیردست «رضوان تاغی» کار می‌کند، در ارتباط بوده است.

دولت هلند همچنین دی‌ماه پارسال اعلام کرد حکومت جمهوری اسلامی در طراحی دو ترور در هلند که پیش از این باعث اعمال تحریم علیه ایران شده، دخیل بوده است.

یکی از ترورهای مورد اشاره دولت هلند، پرونده محمدرضا کلاهی بود که به گفته وزیر امورخارجه هلند، «قرائن جدی» مبنی بر دخالت حکومت تهران در آن وجود داشت و به «مقامات ایران» در این باره تذکر و هشدار داده شد.

XS
SM
MD
LG