لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۲۳:۱۱

معترضان هنگ‌کنگی بار دیگر به خیابان‌ها آمدند


هنگ‌کنگ. امروز، یکشنبه ۴ خرداد
هنگ‌کنگ. امروز، یکشنبه ۴ خرداد

صدها شهروند معترض در هنگ‌کنگ، روز یکشنبه برای اعتراض به قوانین امنیتی جدیدی که از سوی پکن پیشنهاد شده، با شعارهایی علیه دولت به خیابان‌ها آمدند.

این تظاهرات با شلیک گاز اشک‌آور، اسپری فلفل و مقابله پلیس مواجه شد.

چین قانونی را پیشنهاد کرده است که براساس آن در هنگ‌کنگ، هرنوع تظاهرات یا اعتراض شهروندان می‌تواند «براندازی، فتنه یا تجزیه‌طلبی» تلقی شود و به کلی ممنوع خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، معترضان به این قانون می‌گویند چین با تحمیل چنین قوانینی، در پی سرکوب هرچه بیشتر همه آزادی‌های مدنی شهروندان است.

هنگ‌کنگ مستعمره سابق بریتانیا، پس از بازگردانده شدن آن به چین در سال ۱۹۹۷ بصورت نیمه خودمختار اداره می‌شود و معترضان دموکراسی‌خواه با اعمال کنترل بیشتر دولت چین مخالفند.

در این میان، خانم کلی لم، رئیس‌ اجرایی هنگ‌کنگ که مواضعی نزدیک به دولت مرکزی چین و حمایت‌گرانه از دولت پکن دارد نیز از لوایح قانونی جدید چین پشتیبانی کرده و مدعی شده است این قوانین بر آزادی‌ها در هنگ‌کنگ تاثیر نخواهد گذاشت.

معترضان یکشنبه با اجتماع در مرکز تجاری «کاوزوِی بِی» و منطقه «وان چای» هم علیه دولت پکن و هم مقامات اجرایی هنگ‌کنگ شعار داده‌اند.

به گفته ناظران سیاسی، با وجود محدودیت‌های ناشی از شیوع کرونا، این می‌تواند سرآغاز اعتراضات جدید مردم در هنگ‌کنگ شود.

اعتراض‌های هنگ‌کنگ اواخر اردیبهشت پارسال ابتدا در اعتراض به پیش‌نویس لایحه استرداد مجرمان به چین آغاز شد اما اهداف آن در ماه‌های گذشته تغییر یافت و به درخواست‌های بیشتری از چین رسید. معترضان با اعمال کنترل بیشتر از سوی حکومت چین مخالفند. بعد از ماه‌ها اعتراضات گسترده، سرانجام خانم لم از مواضع خود کوتاه آمد و لایحه استرداد مجرمان به چین را لغو کرد.

بر اساس گزارش‌ها، از آن زمان تاکنون ۸۳۰۰ معترض در هنگ‌کنگ بازداشت شده‌اند و با شیوع کرونا، مقامات اجرایی هنگ‌کنگ تجمع معترضان را ممنوع کرده است.

تلاش چین برای اعمال کنترل بیشتر بر هنگ‌کنگ با انتقادات گسترده جامعه جهانی، به‌ویژه بریتانیا، اتحادیه اروپا و آمریکا مواجه شده است.

چین غرب را به اعمال نفوذ در هنگ‌کنگ و تلاش برای جدایی این منطقه از کشور کرده و می‌گوید خارجی‌ها نباید در مساله هنگ‌کنگ دخالت کنند.

پارسال اعتراضات دموکراسی‌خواهانه در هنگ‌کنگ در برخی موارد به چندین میلیون نفر نیز رسیده بود، اما گزارش‌ها نشان می‌دهد در اعتراضات جدید فعلاً صدها نفر به خیابان‌ها ریخته و به خاطر ویروس کرونا، ماسک بر صورت دارند.

جنبش دموکراسی‌خواهانه هنگ‌کنگ که پارسال سازمان‌دهنده اصلی اعتراضات بود، با بازداشت گسترده اعضایش، همچنین شیوع کرونا فعالیت چندانی ندارد و اعتراضات اخیر بیشتر به خاطر انتشار فراخوان‌ها در شبکه‌های اجتماعی برای جلوگیری از تصویب قوانین جدید امنیتی چین بوده است.

یک معترض به خبرگزاری فرانسه گفته است که اگر قوانین مورد نظر دولت چین تصویب شود، ممکن است شهروندان هنگ‌کنگ فقط به خاطر ایراد سخنی یا انتشار مطلبی درباره مخالفتشان با دولت پکن، دادگاهی شوند.

منابع: خبرگزاری فرانسه، سی‌ان‌ان، رادیو فردا / ف.ق / پ.پ
XS
SM
MD
LG