لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۵:۲۴

روسیه از ساکنان خرسون خواست «فوراً» این شهر را ترک کنند


اهالی خرسون در جنوب اوکراین در حال ترک شهر
اهالی خرسون در جنوب اوکراین در حال ترک شهر

مقامات مورد حمایت روسیه در استان اشغال‌شده خرسون از ساکنین این بخش از جنوب اوکراین خواستند که «فوراً» محل زندگی خود را ترک کرده و به عمق خاک روسیه بروند زیرا انتظار می‌رود که ارتش اوکراین برای بازپس‌گیری این استان به زودی حملات گسترده‌ای را عملی کند.

اداره منطقه‌ای خرسون، که مقامات آن افراد انتصابی از سوی روسیه هستند، روز شنبه، ۳۰ مهر، با اشاره به شرایط بحرانی در جبهه‌ها، گلوله‌باران‌ها و ادعای «حملات تروریستی» توسط نیروهای اوکراینی، از غیرنظامیان خواستند با قایق از رودخانه دِنیـِپـِر عبور کرده و به مناطق داخلی روسیه بروند.

بنابر گزارش‌ها، روسیه غیر از تخلیه غیرنظامیان در بخش‌های اشغال شده خرسون، اعلام کرده که در نظر دارد تا گماشتگان محلی خود را نیز به عمق روسیه منتقل کند.

مقامات اوکراین و نیز کشورهای غربی از «انتقال اجباری» ساکنان خرسون به روسیه ابراز نگرانی کردند اما مقامات روسیه مدعی شدند که غیرنظامیان با این جابه‌جایی موافق هستند و آن را با «طیب خاطر» عملی می‌کنند. یکی از مقامات وابسته به روسیه گفت که تا روز شنبه ۲۰ هزار تن از رودخانه عبور کرده و به مناطق داخلی روسیه رفته‌اند.

اوکراین با تأکید بر این‌که روسیه غیرنظامیان را به «سپر انسانی» تبدیل کرده و آن‌ها را به گروگان خود درآورده، از مردم در خرسون خواست که در برابر این درخواست روسیه مقاومت کنند.

خرسون یکی از نخستین شهرهایی بود که روسیه در آغاز یورش نظامی خود به اوکراین در ۹ ماه پیش بر آن مسلط شد و با گسترش اشغال، استان خرسون را نیز به تسلط خود درآورد.

روسیه ماه گذشته خرسون را به عنوان یکی از چهار استانی که «مردم آن در همه‌پرسی برای الحاق به روسیه ابراز تمایل کرده‌اند»، به خاک فدراسیون روسیه منضم کرد.

اوکراین و جامعه جهانی «همه‌پرسی» روسیه را جعلی دانسته و اکثریت اعضای مجمع عمومی سازمان ملل متحد نیز هفته گذشته در قطعنامه‌ای انضمام چهار استان را به روسیه نکوهش و محکوم کردند.

دستور روسیه از طریق افرااد وابسته به خود در خرسون برای بردن ده‌ها هزار تن از ساکنان این استان به داخل روسیه در شرایطی صادر شده که حملات شدید روسیه در روزهای اخیر به قطع گسترده برق در سراسر اوکراین منجر شده‌است.

مقامات اوکراین شلیک دست‌کم ۳۶ فروند موشک در آغاز این هفته به اوکراین را که از جمله شامل زیرساخت‌های برق و انرژی در چند استان غربی کشور نیز شد، «شرورانه» نامیده و گفتند که ۱۸ فروند از موشک‌ها را با فعال کردن سامانه‌های پدافند هوایی رهگیری و منحرف کردند اما بقیه موشک‌ها خسارات سنگینی به زیرساخت‌ها وارد کرد.

ولودمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین، روز شنبه، ۳۰ مهر، در کانال تلگرامی خود نوشت که «متجاوز به وحشت‌آفرینی در کشور ما ادامه می‌دهد». او افزود که «جهان می‌تواند و باید جلوی این ترور را بگیرد».

در حالی که اوکراین از عزم خود برای ادامه پیشروی با هدف بازپس‌گیری خرسون و سایر مناطق اشغال شده تأکید دارد، مقامات در کی‌یف از مردم در سراسر اوکراین خواستند تا در مصرف برق بیش‌ترین صرفه‌جویی را نشان دهند.

در این میان، وزیران دفاع و خارجه آلمان در نامه به وزیر دارایی کشورشان خواهان افزایش چشمگیر کمک مالی به نیروهای نظامی اوکراین شدند.

دو وزیر آلمانی در این نامه که به رویت خبرگزاری آلمانی رسیده، از وزیر دارایی خواستند که کمک درنظر گرفته شده برای اوکراین را در لایحه بودجه سال ۲۰۲۳ آلمان از حدود ۷۰۰ میلیون دلار به دو میلیادر و ۱۷۰ میلیون دلار افزایش دهد.

کمک نسبتاً محدود آلمان به اوکراین در مقایسه با میلیاردها دلار کمک‌های نظامی و مالی آمریکا، غیر از انتقاد از سوی اوکراین در داخل خود آلمان نیز با ابراز رشته‌انتقاداتی علیه اولاف شولتس، صدراعظم، روبرو شده بود.

برلین پیشتر گفته بود که اقداماتی از این دست را باید با کشورهای متحد «هماهنگ» کند.

XS
SM
MD
LG