لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۶:۵۹

اقدام قضایی آمریکا برای مصادره تسلیحات «ارسالی از ایران» به یمن


وزارت دادگستری آمریکا می‌گوید٬ برای دومین بار در سال جاری میلادی اقدام قضایی برای مصادره محموله‌های بزرگ مهمات ارسالی از «سوی ایران برای نیروهای حوثی در یمن» را آغاز کرده است.

براساس شکایتی که روز پنجشنبه منتشر شد، دولت آمریکا در صدد است که بیش از ۹ هزار تفنگ، ۲۸۴ مسلسل، تقریباً ۱۹۴ موشک انداز، بیش از ۷۰ موشک هدایت شونده ضد تانک و بیش از۷۰۰ هزار گلوله را که توسط نیروی دریایی ایالات متحده در سال‌های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۳ توقیف شده است، مصادره کند.

طبق این شکایت، این محموله‌ها در جریان بازرسی از چهار کشتی بدون تابعیت ضبط و توقیف شده‌اند.

وزارت دادگستری آمریکا می‌گوید، این تسلیحات «از سوی سپاه پاسداران برای شبه نظامیان حوثی در یمن ارسال شده بودند.»

متیو اولسن، دستیار دادستان کل آمریکا که ریاست بخش امنیت ملی وزارت دادگستری این کشور را بر عهده دارد، در این زمینه گفت:«حکومت ایران از طریق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و با نقض تحریم‌های آمریکا و قوانین بین المللی همچنان به ارسال قاچاقی سلاح جنگی به گروه‌های شبه‌نظامی ادامه می‌دهد.»

متیو گریوز، دادستان منطقه کلمبیای در ایالات متحده، نیز گفت که اقدام آمریکا در مصادره این محموله‌ها کوششی دیگر برای متوقف کردن سپاه پاسداران و نیروهای نیابتی آن از دامن زدن به خشونت و درگیری در سراسر جهان است.

این دومین اقدام وزارت دادگستری آمریکا در سال جاری میلادی است. این وزارت خانه در فروردین ماه اعلام کرد که بیش از یک میلیون گلوله، هزاران چاشنی انفجاری برای نارنجک‌‌انداز و هزاران کیلو پیشران آرپی‌جی بود که نیروی دریایی آمریکا آن را چند ماه پیش کشف کرده است، مصادر می‌کند.

در ۹ سال جنگ داخلی یمن، آمریکا و عربستان، ایران را عامل ارائه کمک تسلیحاتی به نیروهای حوثی، که یکی از طرف‌های اصلی جنگ بودند، معرفی می‌کردند، در حالی که تهران بر حمایت معنوی از «طرف مظلوم» در جنگ در برابر قدرت‌های به‌شدت مسلح تأکید داشت.

به دنبال پیش‌روی شبه‌نظامیان حوثی‌ و فرار عبدربه منصور هادی، رئیس جمهور یمن به جنوب این کشور، عربستان در سال ۲۰۱۵ با تشکیل ائتلافی از نیروهای نظامی چند کشور عرب منطقه برای عقب راندن حوثی‌ها وارد عمل شد.

شعله‌های جنگ یمن، که نبرد نیابتی میان عربستان و ایران تلقی می‌شد، از حدود یک سال پیش تا حد زیادی فروکش کرده و ارزیابی شده که توافق اخیر ریاض و تهران برای از سرگیری دوباره روابط بین خود و برطرف کردن خصومت‌های دیرینه، در حفظ آرامش در یمن و دستیابی به توافق صلح در این کشور نیز کمک کند.

در طول این جنگ، بخش زیادی از زیرساخت‌ها و خدمات عمومی نظیر بهداشت در یمن که فقیرترین کشور عربی است کاملا نابود شده و طبق آمارهای سازمان ملل حدود ۸۰ درصد از جمعیت این کشور به کمک‌های بشردوستانه خارجی نیاز دارد.

تخمین زده می‌شود که در طول جنگ ده‌ها هزار نظامی و بیش از صدهزار غیرنظامی یمنی کشته شده‌اند. سازمان ملل یمن را بزرگترین فاجعه بشری توصیف کرده است.

با استفاده از وب سایت دادگستری آمریکا و رادیو فردا
XS
SM
MD
LG