لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۵:۳۴

میلیاردر روس در شکایت از موسسه حراج ساتبیز به اتهام «کلاهبرداری» شکست خورد


دمیتری ریبولوولف
دمیتری ریبولوولف

هیئت منصفه دادگاهی در شهر نیویورک روز سه‌شنبه ۱۰ بهمن در پایان دادرسی شکایت یک میلیاردر روس علیه «ساتبیز» به اتهام «کلاهبرداری» به نفع اين موسسه حراج آثار هنری رای داد.

دمیتری ریبولوولف، میلیاردر روس و مالک بزرگ صنایع تولید کودشیمیایی که کلکسیونر آثار هنری است، در شکایت خود ادعا کرده بود که موسسه حراج ساتبیز در خرید مجموعه‌ای از آثار هنری از جمله تابلوی مشهور به «لئوناردوی گم شده» به کلاهبرداری از او کمک کرده است.

به گزارش روزنامه نیویورک تایمز در شکایت این میلیاردر روس عنوان شده که موسسه ساتبیز با زد و بند پنهانی به یک تاجر سوئیسی آثار هنری کمک کرده است که با اغراق در ارزش آثار هنری خریداری شده بیش از ۱۶۰ میلیون دلار سر او کلاه بگذارد.

آقای ریبولووف چند هفته پیش هنگام شهادت در دادگاه با حالت گریان گفت که در این ماجرا نه تنها پول بلکه اعتمادش را به این موسسه از دست داده است.

موسسه حراج ساتبیز در طول دادرسی تاکید کرد که از تخلف‌هایی که ممکن است اتفاق افتاده باشد٬ بی‌اطلاع بوده و از تمامی مقررات حقوقی و قانونی تبعیت کرده است.

ساتبیز روز سه‌شنبه پس از صدور حکم دادگاه در بیانیه‌ای گفت:«حکم امروز تعهد قديمی ما به تبعیت از عالی‌ترین معیارهای حرفه‌ای، اخلاقی و صداقت در تمامی عرصه‌های بازار آثار هنری را تائید می کند.»

اما وکیل دمیتری ریبولووف گفت به دليل پنهان کاری اثبات تبانی و زدو بند پیچیده در این کلاهبرداری دشوار است.

او افزود:«در این دادرسی ما به هدف خود رسیدیم که برملا کردن عدم شفافیتی است که مثل طاعون بازار معاملات آثار هنری را بیمار کرده است.» او در عین حال خواستار اصلاحاتی شد که به گفته او«خارج از مراجع قضایی باید انجام شود.»

دمیتری ریبولووف، ۵۷ ساله، در فاصله سالهای ۲۰۰۲ تا ۲۰۱۴ برای جمع آوری مجموعه نفیسی از آثار هنری از جمله تابلوهای نقاشی پیکاسو، رودین، کلیمت و دواینچی حدود دو میلیارد دلار خرج کرد. او برای خرید این مجموعه از ایو بوویه، دلال سوئیسی آثار هنری کمک گرفت.

آقای ریبولووف در بخش دیگری از شهادت خود در دادگاه گفت به ایو بوویه مثل «عضوی از خانواده اش» اعتماد کرده بود تا زمانی که برایش مشخص شد او سرش کلاه گذاشته است. او ادعا کرد که آقای بوویه قیمت آثاری را که خریداری کرده است در حد چشمگیری افزایش داده بود و این مبالغ به علاوه کمیسیون دو درصدی را که در مورد آن توافق کرده بودند به جیب زده است.

وکلای ایو بوویه اخیرا اعلام کردند که او و آقای ریبولووف برای حل این اختلاف خارج از دادگاه به توافق رسیده‌اند. آنها در عین حال «هرگونه اتهام کلاهبرداری» را رد کردند.

موسسه حراج ساتبیز در معاملات خصوصی تعدادی از آثار هنری را که دمیتری ریبولووف به دنبال خرید آن‌ها بود به آقای بوویه فروخته است.

وکلای آقای ریبولووف در دادگاه استدلال کردند که موسسه ساتبیز یا می دانسته و یا قاعدتا باید متوجه می شد که در این معاملات موکل آنها فریب خورده و باید به او اطلاع می دادند.

دمتیری ریبولووف در بخشی از شهادت خود در دادگاه گفت:«موضوع فقط پول نیست. شفافیت در بازار آثار هنری بسیار مهم است. چون اگر بزرگترین موسسه حراج آثار هنری در چنین اعمالی مشارکت کند مشتریان به شدت لطمه خواهند خورد.»

اما وکیل موسسه ساتبیز استدلال کرد که آقای ریبولووف با این شکایت قصد دارد یک طرف بی‌گناه را وادار کند که برای کارهایی که یک فرد دیگر انجام داده غرامت بپردازد. او افزود که آقای ریبولووف برای پرهیز از فریب خوردن در این معاملات اقدامات ضروری را انجام نداده است.

آقای ریبولووف در شهات خود ایو بوویه را به کلاهبرداری در خرید ۳۸ اثر هنری متهم کرده است ولی فقط چهار مورد از این آثار، از جمله «سالواتور موندی» (منجی جهان) یکی از تابلوهای نقاشی لئوناردو داوینچی که پرتره‌ای از عیسی مسیح است، موضوع این دادرسی بودند.

وکلای آقای ریبولووف می گویند ایو بوویه این تابلو را به بهای ۸۸ میلیون دلار از موسسه ساتبیز خریداری کرد و یک روز بعد آن را به قیمت ۱۲۷ میلیون دلار به آقای ریبولووف فروخت.

دمیتری ریبولووف این تابلو را در سال ۲۰۱۷ در حراج موسسه کریستیز به بهای ۴۵۰ میلیون دلار فروخت که تا آن زمان گران‌ترین بهای پرداخت شده برای یک تابلو نقاشی بود.

XS
SM
MD
LG