لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۸ شهریور ۱۴۰۳ تهران ۰۲:۵۵

رهبران گروه هفت از ایران خواستند کمک نظامی به روسیه را متوقف کند


رهبران کشورهای عضو گروه هفت شنبه پنجم اسفندماه در بیانیه ای در دومین سالگرد در دومین حمله ارتش روسیه به اوکراین از ایران خواستند تا کمک‌های نظامی به مسکو را متوقف کند.

این نشست رهبران کشورهای عضو گروه هفت به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد.

جورجیا ملونی، نخست‌وزیر ایتالیا و جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا، به همراه ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، از کی‌یف از پایتخت اوکراین، به این نشست آنلاین پیوستند.

ایتالیا که ریاست دوره ای این گروه را در سال جاری برعهده دارد٬ بیانیه رهبران گروه هفت را منتشر کرد.

در این بیانیه آمده است: «ما از ایران می‌خواهیم که کمک به ارتش روسیه و جنگ آن در اوکراین را متوقف کند. »

رهبران گروه هفت اضافه کردند: «ما نگرانی خود را در مورد انتقال مواد و قطعات با کاربرد دوگانه برای تسلیحات و تجهیزات برای تولید نظامی از جمهوری خلق چین به روسیه ابراز می‌کنیم.»

در حالی رهبران گروه هفت از ایران خواسته‌اند که کمک به روسیه در جنگ اوکراین را متوقف کند که طی هفته های اخیر گزارشهایی در خصوص گسترش همکاری نظامی تهران و مسکو منتشر شده است.

خبرگزاری رویترز هفته گذشته در گزارشی به نقل از شش منبع مطلع نوشت که ایران تعداد بسیاری موشک بالیستیک زمین به زمین به روسیه داده است، رخدادی که نشان از تعمیق همکاری‌های نظامی بین این دو کشور دارد که هر دو تحت تحریم‌های ایالات متحده هستند.

محکومیت روسیه

رهبران گروه هفت همچنین از روسیه خواسته‌اند که «تجاوز نظامی» به اوکراین را متوقف کند. آنها همچنین حملات روسیه به غیرنظامیان و زیرساخت‌های غیرنظامی حیاتی در اوکراین را محکوم کردند.

در دومین سالروز حمله ارتش روسیه به اوکراین، رهبران دولت‌های کانادا، ایتالیا و بلژیک همراه با رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا به کی‌یف سفر کردند تا با مردم اوکراین ابراز همبستگی کنند.

همزمان با سالگرد تهاجم نظامی به خاک اوکراین، روسیه روز جمعه آیین‌های موسوم به «روز مدافع میهن» را که همزمان یادآور نخستین بسیج عمومی به خدمت نظام در دوران ارتش سرخ در سال ۱۹۱۸ میلادی است، برگزار کرده بود.

ولادیمیر پوتین در پیامی به این مناسبت نوشته بود: «آمادگی رزمی بالای ارتش و نیروی دریایی ضامن امنیت و توسعه آزادانه و مستقلانه روسیه است.»

در جنگ دو سال اخیر، امید روسیه از آن‌چه هنوز «عملیات ویژه نظامی» می‌نامد، برای فتح سریع اوکراین عملی نشد، اما امید اوکراین به موفقیت کامل ضد حمله نیز با توسل به ادامه اشتیاق مردم کشورش به دفاع و استفاده از انواع تجهیزات نظامی پیشرفته دریافت شده از آمریکا، آلمان و سایر کشورهای حامی خود، ناکام ماند.

روسیه در دو سال جنگ ۱۱ درصد دیگر از خاک اوکراین را به کنترل خود درآورد که همراه با اشغال کریمه و نقاط دیگری در شرق اوکراین در ده سال پیش در حال حاضر بر ۱۸ درصد از خاک اوکراین مسلط است، که برای آن بهای سنگین تلفات نظامی را تحمل کرده است.

جنگ روسیه در اوکراین در حالی در ۱۳۰۰ کیلومتر در جبهه‌ها وارد سومین سال خود می‌شود که ارزیابی شده شمار کلی تلفات طرفین از نیم میلیون نفر فراتر رفته باشد.

ارزیابی اطلاعات نظامی آمریکا حاکی است که از طرف روسیه ممکن است ۳۱۵ هزار سرباز روسی کشته یا زخمی شده باشند.

ارزیابی آمریکایی‌ها که ماه گذشته در نیویورک تایمز منتشر شد، تلفات در طرف اوکراینی را حدود ۷۰ هزار نفر و تعداد زخمی‌های این کشور را تا ۱۲۰ هزار تن برآورد کرده است.

اما حدود ده هزار غیرنظامی اوکراین نیز کشته شده و تقریبا ۱۱ میلیون نفر از مردم این کشور آواره شده و اکثرا راهی کشورهای دیگری در اروپا و کانادا شده‌اند.

۱۷ میلیون نفر از مردم اوکراین هنوز به کمک‌های بشردوستانه فوری نیاز دارند.

تولید جنگ‌افزار در اوکراین «سه برابر» شده است

در آغاز سومین سال از یورش روسیه به اوکراین، وزیر صنایع راهبردی اوکراین اعلام کرد کشورش در یک سال گذشته تولید تسلیحات در خاک خود را «سه برابر کرده» اما قصد دارد تولید مهمات را همچنان «به میزان قابل توجهی افزایش دهد».

الکساندر کامیشین روز یکشنبه ششم اسفند در سخنانی که از تلویزیون کی‌یف پخش شد، گفت در حال حاضر ۵۰۰ شرکت در بخش دفاعی اوکراین مشغول به کار هستند شامل یکصد شرکت دولتی و ۴۰۰ شرکت خصوصی.

در این میان، سوئد نیز به‌شمار کشورهای غربی پیوست که اعطای بسته کمک نظامی دیگری را به اوکراین در کنار تولید مشترک جنگ‌افزار با این کشور در دستور کار قرار داده‌اند.

وزیر دفاع سوئد که کشورش به تازگی به عضویت ناتو پذیرفته شد، روز شنبه در دیدار با رئیس‌جمهور اوکراین در کی‌یف تصمیم استکهلم را برای اعطای کمک ۶۸۲ میلیون دلاری اعلام کرد. این پانزدهمین بسته یاری نظامی سوئد به اوکراین از آغاز حمله روسیه به این کشور است.

ولودیمیر زلنسکی به پاول جانسون، وزیر دفاع سوئد، گفت حضور او از یک کشور دوست در سالروز «روزی که سرآغاز یک فاجعه برای اوکراین بود» اهمیتی زیاد دارد.

آقای زلنسکی روز شنبه نیز در دومین سالروز حمله ارتش روسیه میزبان نخست‌وزیران کانادا، ایتالیا و بلژیک بود که همراه با رئیس کمیسیون اروپا خود را با قطار به کی‌یف رسانده بودند.

رهبران کشورهای گروه هفت قدرت صنعتی در نشستی به ریاست جورجیا ملونی، نخست‌وزیر ایتالیا که کشورش رئیس نوبتی این گروه است، از اوکراین و تحریم‌های جدید علیه روسیه حمایت کردند.

رهبران گروه هفت در نشست مجازی خود قول کمک نظامی بیشتری ندادند اما بر تکمیل مبالغ پیشینی که برای سال ۲۰۲۴ به اوکراین قول داده بودند، تأکید کردند.

اوکراین همچنین شنبه‌شب قرارداد امنیتی دوجانبه با کانادا امضا کرد که مشابه قراردادهای پیشین ده ساله امضا شده میان اوکراین با ایتالیا، بریتانیا، آلمان، فرانسه و دانمارک بود.

هدف از قراردها تقویت امنیت اوکراین است تا زمانی که خواسته این کشور برای عضویت در پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو، محقق شود.

روسیه دو سال پیش از جمله در زمینه مخالفت با عضویت اوکراین در ناتو که آن را تهدیدی برای خود به دلیل گسترش ناتو به سوی مناطق غربی خود می‌دانست، به اوکراین حمله کرده بود.

اوکراین روز یکشنبه اعلام کرد ۱۶ فروند از ۱۸ پهپاد تهاجمی را که روسیه در حمله شبانه به سوی آسمان اوکراین فرستاده بود، رهگیری کرد.

ارتش اوکراین در کانال تلگرامی خود پهپادهای به کار گرفته شده از سوی روسیه را مانند اکثر حملات پهپادی مشابه در دو سال اخیر، از نوع ایرانی نامید که جمهوری اسلامی ایران به روسیه تحویل داده است.

به گزارش رویترز، پهپادها بر فراز پایتخت و همچنین در آسمان مناطق مرکزی، غربی و جنوب اوکراین رهگیری شد.

خبرگزاری روسی اسپوتنیک در سالروز حمله این کشور به اوکراین که روسیه هنوز آن را «عملیات ویژه» می‌نامد، نوشت تنها ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور که فرمانده کل قوای این کشور نیز هست، «می‌تواند تاریخ پایان عملیات ویژه در اوکراین را تعیین کند».

دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه برای انتخابات ریاست‌جمهوری آبان سال آینده آمریکا، آخر هفته در رقابت‌های انتخاباتی این حزب گفت ده ماه دیگر او با بازگشت به کاخ سفید خواهد توانست وضعیت جنگ اوکراین را تغییر داده و «در یکی دو روز موجب خاتمه جنگ شود.»

XS
SM
MD
LG