همزمان با بالا گرفتن موج جدیدی از نارضایتیها در آمریکا در قبال سیاست این کشور در حمایت مالی و نظامی از اسرائیل،سخنگوی عربی زبان وزارت خارجه آمریکا با اشاره به مخالفت خود با سیاست دولت جو بایدن در رابطه با جنگ غزه،استعفا کرد.
این سومین استعفا از این دست در وزارت خارجه ایالات متحده در اعتراض به سیاست خارجی این کشور در جنگ غزه است .
بنابر اطلاعات وب سایت وزارت خارجه آمریکا، «هاله غریط»، معاون مرکز رسانهای در دبی بود و تقریباً دو دهه پیش به عنوان افسر سیاسی و حقوق بشر به وزارت امور خارجه پیوست.
هاله غریط در شبکه اجتماعی لینکده درباره این استعفا نوشت:« من پس از ۱۸ سال خدمت برجسته در وزارت خارجه، در مخالفت با سیاست غزه ایالات متحده، در آوریل ۲۰۲۴ استعفا دادم.»
یکی از سخنگویان وزارت امور خارجه آمریکا روز پنجشنبه در پاسخ به سوالی درباره این استعفا گفت که این وزارتخانه کانالهایی برای کارمندان خود در نظر گرفته که در صورت مخالفت با سیاستهای دولت، آن را به اشتراک بگذارند.
آنل شلین، از کارمندان روابط خارجی در دفتر دموکراسی، حقوق بشر و کار در وزارت خارجه آمریکا، نیز پس از استعفا از این وزارتخانه روز چهارشنبه هشتم فروردین در مقالهای در سایت شبکه سیانان نوشت اقدامات اسرائیل در قبال غزه و کرانه غربی «با حمایت دیپلماتیک و نظامی دولت آمریکا» انجام میشود.
به ادعای خانم شلین، آمریکا آخرین اعتبار خود را به عنوان مدافع حقوق بشر، از زمان شروع جنگ غزه «تقریباً به طور کامل» از دست داده است.
این کارمند مستعفی نوشت: اسرائیل همچنان در حال برنامهریزی برای حمله به رفح است؛ جایی که اکثریت مردم غزه به آن منطقه گریخته و مقامات سازمان ملل متحد احتمال وقوع «کشتار» (در صورت عملی شدن عملیات زمینی اسرائیل در رفح) را «فراتر از تصور» توصیف کردهاند.
در ماههای اخیر چند مسئول و کارمند وزارت خارجه آمریکا در اعتراض به سیاست دولت جو بایدن در حمایت از اسرائیل کنارهگیری کردند که جاش پل و طارق حبش در میان آنها بودند.
به نوشته واشینگتن پست، مخالفتهای پیشین کادر ناراضی وزارت خارجه آمریکا از سیاست دولت جو بایدن در قبال حمایت از اسرائیل در جنگ غزه، نتوانسته بود سیاست رسمی واشینگتن را تغییر دهد.
در این میان، براساس تازهترین نظرسنجی گالوپ که فروردین ماه گذشته منتشر شد، موافقت آمریکاییها با عملیات اسرائیل در غزه، برای نخستین بار از زمان شروع این درگیری، کاهش یافته است.
در این نظرسنجی ۵۵ درصد از آمریکاییها با ادامه عملیات اسرائیل مخالفت کرده، ۳۶ درصد هنوز حامی اقدامات اسرائیل در غزه هستند و ۹ درصد اظهار بینظری کردهاند.