اداره امنیت حمل و نقل ایالات متحده آمریکا از ثبت رکورد تاریخی انتقال ۲ میلیون و ۹۵۰ هزار مسافر هوایی در روز جمعه ۴ خرداد خبر داد.
رکورد روزانه قبلی حمل هوایی مسافر در نوامبر پارسال به تعداد ۲ میلیون و ۹۱۰ هزار نفر ثبت شده بود.
خبرگزاری رویترز روز شنبه ۵ خرداد گزارش داد که هفته گذشته شماری از شرکتهای هواپیمایی آمریکا پیشبینی کردند پروازهای تابستانی رکورد تازهای را شاهد باشد و انتقال مسافر با رشد بیش از ۶ درصدی به ۲۷۱ میلیون نفر برسد و در مجموع ۲۶ هزار پرواز در بازه زمانی اول ژوئن تا پایان اوت انجام شود.
اداره هوانوردی فدرال در تلاش برای رفع کمبود مداوم کنترل کنندههای ترافیک هوایی است. برخی از خطوط هوایی در تابستان گذشته به شکل داوطلبانه پروازهای نیویورک را برای کمک به حل مشکل ترافیک هوایی کاهش دادند.
پارسال ۸.۷ میلیارد مسافر با خطوط هوایی در جهان سفر کردند که ۳۱ درصد بیشتر از سال ۲۰۲۲ است و انتظار میرود شمار مسافران هوایی در سال جاری به ۹.۷ میلیارد بالغ شود.
در حالی که نیمی از ناوگان هوایی ایران زمینگیر شده است، شرکتهای هواپیمایی قطر، امارات و ترکیه در همسایگی ایران در زمره بهترین شرکتهای هواپیمایی جهان در سال ۲۰۲۳ انتخاب شدهاند.
شرکت رتبهبندی شرکتهای هواپیمایی «اسکای ترکس» مستقر در لندن با نظرسنجی از مسافران، شرکتهای هواپیمایی قطر، امارات و ترکیه را در رده دومین، چهارمین و ششمین جایگاه جهان از لحاظ ارائه خدمات قرار داده است.
پارسال «قطر ایرویز» ۵۰ میلیون مسافر و شرکت هواپیمایی امارات نیز بیش از ۳۶ میلیون مسافر حمل کرد. شرکت «ترکیش ایرلاینز» نیز به ۸۳ میلیون مسافر هوایی خدمات پرواز ارائه داد.
نهادهای جمهوری اسلامی شمار حمل مسافر هوایی توسط شرکتهای داخلی را اعلام نکردهاند، اما مدیرعامل شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران میگوید سال گذشته در فرودگاههای کشور بیش از ۳۳.۵ میلیون مسافر اعزام و پذیرش شدند.
این رقم مربوط به مجموع حمل مسافر توسط شرکتهای هواپیمایی داخلی و خارجی است.
آمارهای بانک جهانی نشان میدهد ایران جایگاه ۱۲۳ جهان را از لحاظ شاخص کارایی لجستیک دارد و در میان کشورهای همسایه بدترین وضعیت را بعد از افغانستان دارد. بخشی از این امر مربوط به فرسودگی ناوگان هوایی و بخش دیگر ناوگان دریایی، ریلی و جادهای ایران است.
ایران طی پنج سال گذشته ۵۹ پله در ردهبندی شاخص کارایی لجستیک در میان کشورهای جهان سقوط کرده است