نرگس محمدی، فعال حقوق بشر زندانی و برنده جایزه صلح نوبل، جمهوری اسلامی را مسئول «قتل عمد» محمد میرموسوی زیر «شکنجه وحشیانهٔ مامورانش» در شهر لاهیجان دانست و خواستار پاسخگویی مقامهای حکومت شد.
او در پیامی که روز شنبه ۱۱ شهریور ماه در حساب کاربری اینستاگرام نوشت: حکومت چه «بلاهتبار و بیشرمانه» کشته شدن یک انسان بیگناه را زیر شکنجه «استثناء» و «شکنجه سیستماتیک مرگبار در بازداشتگاه را عدمِ کنترل احساسات و خشمِ مامور» و «هیجان ناشی از اصطکاک» مینامد.
در روزهای اخیر خبر جان باختن محمد میرموسوی، ۳۶ ساله و اهل روستای سیدمحله از توابع لاهیجان که در جریان یک نزاع محلی توسط مأموران یگان ویژه بازداشت شد، بهدلیل «ضرب و جرح شدید» در پاسگاه لنگرود خبرساز شد.
پس از انتشار گسترده ویدئوی زخمهای فراوان بر پیکر آقای موسوی در رسانهها و شبکههای اجتماعی، دادستان لاهیجان از بازداشت پنج نفر در این ارتباط خبر داد و مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ایران، از وزیر کشور خواست موضوع را پیگیری کند.
به دنبال واکنش بیشتر شهروندان به این واقعه نیروی انتظامی صبح ۱۰ شهریور از برکناری رئیس پلیس لاهیجان خبر داد.
خانم محمدی در پیام خود در اینستاگرام با اشاره به وقایع اعتراضات ۱۴۰۱ و برخورد ماموران و حکومت با معترضان نوشته آیا این همان حکومتی است که «معترض جوان جنبش زن، زندگی، آزادی را به جرم گذاشتن یک سطل زباله وسط خیابان بهعنوان یک حرکت اعتراضی مدنی اعدام کرد و اکنون جنایت فاجعهبار مامورانش را عدم کنترل احساسات و خشم مامورانش اعلام میکند؟»
این فعال حقوق بشر تاکید کرده که حکومت درکی از رنج جانکاه مردم بیپناه تحت ستم ندارد و «چه میفهمد که مردم به چه سختی در شرایط فقر، تورم، بیکاری و هزار و یک درد بیدرمان حاصل از سیاستهای سراپا فسادآلود و تبعیضآمیز حکومت، فرزندانشان را بزرگ میکنند که جوانی رعنا و رشید و امیدی برای آینده خانواده شوند و چه راحت به دست مأمورانِ حکومت در شکنجهگاهها، بر سر طنابهای دار یا کف خیابانهای شهر، جان عزیزشان را میستانند؟»
او در ادامه نوشته که جمهوری اسلامی اصول قانون، عدالت، شرافت و انسانیت را زیر پا گذاشته و «شقاوت، سنگدلی و ظلم توقفناپذیر و بیامان حکومت، هر روز نمایشی استثنایی برای تاریخ بشریت خلق میکند».
این برنده نوبل صلح در پایان نیز تاکید کرده که این نمایشی که در آن حکومت به «قمار مرگ و زندگی ما انسانها بدل شده، قماری است که در پایان باخت بزرگی را برای حکومت دینی استبدادی رقم خواهد زد».
نرگس محمدی در خرداد ماه ۱۴۰۳ به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یک سال حبس جدید محکوم شد.
این فعال حقوق بشر طی سه سال گذشته، شش بار در دادگاههای انقلاب و کیفری محاکمه و در مجموع به ۱۳ سال و سه ماه حبس، ۱۵۴ ضربه شلاق، تبعید، دو سال ممنوعالخروجی محکوم شده است.
نرگس محمدی، به دلیل اعتراض، افشا و روایت تعرض و اذیت و آزار جنسی مأموران حکومت، چهار بار محاکمه و محکوم شده است.
با این حال او حتی در پشت میلههای زندان نیز فعالیتهای خود را ادامه میدهد.