دستیار رئیسجمهور ایران در امور حقوق شهروندی میگوید که دولت حسن روحانی در اثرگذاری بر پرونده اتباع خارجی زندانی در ایران ناکام بوده است.
در گفتوگویی اختصاصی با خبرگزاری آسوشیتدپرس که روز جمعه، ۲۳ شهریور، منتشر شد، شهیندخت مولاوردی گفت که برخورد قضایی با نزار زکا، شهروند لبنانی مقیم آمریکا، مورد تأیید دولت حسن روحانی نیست اما دولت در تأثیرگذاری بر این پرونده ناکام بوده است.
او اذعان کرد که دولت برای به چالش کشیدن اقدامات قضایی دست بسته است، به ویژه زمانی که پای فعالان مدنی و اتباع خارجی در میان است.
نزار زکا، سه سال پیش به دعوت خانم مولاوردی که در آن زمان معاون امور زنان و خانواده حسن روحانی بود به ایران سفر کرد، اما هنگام مراجعه به فرودگاه برای بازگشت از ایران، توسط سپاه پاسداران بازداشت شد.
او دیرتر در دادگاهی که به طور غیرعلنی برگزار شد، به جاسوسی متهم و به ده سال زندان محکوم شد.
این روند، به گفته خانم مولاوردی، «مورد تأیید دولت نیست». او اضافه کرد: «ما هر چه در توان داشتیم انجام دادیم تا این روند را متوقف کنیم، اما میبینیم که در اثرگذاری قابل توجه بر این روند ناکام بودهایم».
دستیار حسن روحانی در امور حقوق شهروندی یادآور شد که «اقدامات یک قوه میتواند تلاشهای یک قوه دیگر را خنثی کند».
خانم مولاوردی از جمله به بازداشت اخیر شماری از وکلای پروندههای حقوق بشری اشاره کرده که از نگاه او «تشدید سرکوب جامعه مدنی» توصیف شده است. او همچنین به تلاشهای دولت روحانی برای کمک به آزادی دانشجویان زندانی و دانشجویان ستارهدار محروم از تحصیل اشاره کرده است.
در مورد نزار زکا، خانم مولاوردی اذعان کرده که حضور او در ایران با اجازه مقامهای رسمی بوده و گفته است که به یاد دارد در کنفرانسی که آقای زکا شرکت داشت، با هم شام خوردهاند و عکس دستهجمعی گرفتهاند.
به گفته دستیار حسن روحانی، بعدتر مطلع شده که آقای زکا در راه بازگشت به فرودگاه بازداشت شده، و همچنین به دلیل حکم سنگینی که علیه او صادر شده در زندان به سر میبرد.
خانم مولاوردی اضافه کرده که چنین اقداماتی قطعاً به تصویری که از امنیت سرمایهگذاری در ایران، در خارج از کشور به چشم میآید، ضربه میزند و «تصویری غیرواقعی» از کشور ارائه میکند، گرچه به گفته او «واقعیت این نیست».
در واکنش به این گفتهها، وکیل نزار زکا در آمریکا، از موضعگیری خانم مولاوردی استقبال کرده، اما گفت که چنین اظهاراتی این واقعیت را که «نزار ربوده و زندانی شده و با او همچون یک مهمان برخورد نشده» تغییر نمیدهد.
جیسون پوبلت که در واشینگتن وکالت آقای زکا را به عهده دارد ضمن استقبال از این نکته که نزار «به اشتباه متهم شده» اشاره کرد که او سومین سال حبس خود در ایران را میگذراند و «این بیعدالتی فشاری سنگین و غیرقابل توصیف به او و خانوادهاش وارد کرده است».