بیشتر بخوانید:
وی در مصاحبهای مفصل با خبرگزاری مهر ضمن ابراز انتقاداتی از دولت محمود احمدینژاد، و آنچه انحصارطلبی و نگاه ابزاری بخش از جناحی که به نام « اصولگرایان» از آن نام برده میشود، گفت که به رغم داشتن مدل و برنامه برای اداره کشور در انتخابات به عنوان کاندیدا حاضر نمیشود.
اگرچه سخنگوی جبهه پیروان خط امام و رهبری که بخشی از جناح حاکم بر ایران را نمایندگی میکند، در خصوص کنارهگیری قالیباف از انتخابات به خبرگزاری ایسنا گفت « این صحبت و اقدام آقای قالیباف در راستای وحدت و یکپارچگی اصولگرایان است» اما احمد توکلی دیگر عضو سرشناس همین جناح از احتمال تغییر آرایش سیاسی در کشور خبر داد.
توکلی که ریاست مرکز پژوهشهای مجلس هشتم را نیز برعهده دارد در واکنش به کنارهگیری قالیباف و احتمال کاندیداتوری محسن رضایی گفت: « این امکان وجود دارد که آرایش سیاسی کشور دچار تغییراتی شود.»
وی همچنین در پاسخ به خبرگزاری ایسنا در مورد احتمال حضور انفرادی احمدینژاد از سوی جناح اصولگرا در انتخابات گفت: « هنوز خیلی زود است که در این زمینه اظهارنظر کنیم که آیا فضای انتخابات تک قطبی میشود و یا چند قطبی.»
احمد کریمی اصفهانی دبیرکل جامعه انجمن های اسلامی اسلامی اصناف و بازار که بخشی از جناح حاکم به شمار میرود نیز روز یکشنبه در خصوص علل به تأخیر افتادن معرفی کاندیدای نهایی اصولگرایان گفت: « درست تصمیم گرفتن بهتر از شتابزده عمل کردن است.»
با کنارهگیری قالباف از کاندیداتوری انتخابات ریاست جمهوری راه برای معرفی محمود احمدینژاد به عنوان کاندیدای واحد جناح حاکم بر ایران هموارتر شده است.
پیشتر در آخرین روزهای اسفند گذشته حمیدرضا ترقی معاون امور بینالملل مؤتلفه اسلامی اعلام کرده بود که جناح حاکم کاندیدای نهایی خود را تعیین کرده و تنها معرفی آن را به هفته های بعد موکول کرده است.
اما محمد نبی حبیبی دبیرکل حزب مؤتلفه روز یکشنبه ۱۶ فروردین گفت: « اینکه بگوییم همه اصولگرایان متفق با هم تا به حال نامزد خود را انتخاب کرده ولی نام وی را اعلام نمیکنند، حرف درستی نیست و معتقدیم تا زمانی که اصولگرایان به یک فرد نرسیدهاند، باید از اعلام نام او خودداری کنند. »
حبیبی در عین حال نگرانی خود از عواقب اعلام نام چنین کاندیدایی بر طیفهای مختلف جناح اصولگرایان را پنهان نکرد، و گفت « خود این اعلام باعث تفرق خواهد شد. »
تأثیر اظهارات رهبر ایران در برنامه انتخاباتی جناح حاکم
در حالی که برخی از نزدیکان محمود احمدینژاد و از جمله محمدحسین صفار هرندی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنرانی دو روز پیش از حمایت ویژه رهبر جمهوری اسلامی از احمدی نژاد سخن میگویند، روزنامه جمهوری اسلامی در شماره ۱۶ فروردین خود در سرمقالهای با عنوان «انتخابات سالم» با استناد به سخنرانی اول فروردین آیتالله خامنهای در مشهد، چنین حمایتی را رد کرد.
آیتالله علی خامنهای در سخنرانی خود مشهد گفت: « همیشه گمانهزنیها و شایعاتی در این زمینه بوده و خواهد بود اما بنده یک رأی دارم که در صندوق میاندازم و به هیچ کس هم نمیگویم که به چه کسی رأی بدهد یا ندهد، چراکه تشخیص این مسئله بر عهده خود مردم است. »
آقای خامنهای در شهریور ماه گذشته در دیدار با وی و اعضای دولت نهم گفته بود « مثل کسی که پنج سال دیگر بناست کار بکند، کار بکنید؛ یعنی تصور کنید که این یک سال به اضافه چهار سال دیگر در ید مدیریت شماست.»
این بخش از سخنان آیتالله خامنهای که در شماری از خبرگزاریهای داخلی ایران و همچنین سایت دولت انعکاس یافت، به حمایت وی از انتخابات مجدد محمود احمدینژاد تعبیر شد.
رهبر ایران اما در سخنرانی اول فروردین مشهد گفت: « گاهی که از دولت دفاع و حمایت میکنم برخی معنایی ناصحیح برای این مسئله جعل میکنند در حالیکه من براساس وظیفه همیشه از دولتها و خدمتگزاران کشور حمایت کردهام. »
وی در عین حال گفت: « بخصوص هنگامی که میبینم دولتی بیشتر به محرومان رسیدگی میکند و در مقابل ظلم و استکبار می ایستد و مورد تهاجم غیر منصفانه نیز قرار می گیرد اما این سخنان و رفتار بنده ربطی به انتخابات ندارد و اعلام موضع انتخاباتی نیست. »
سایت تابناک نزدیک به محسن رضایی با اتکا به همین اظهارات رهبر جمهوری اسلامی خبر داد که پس از سخنان آقای خامنهای در ابتدای امسال مبنی بر عدم حمایت از هیچ کاندیدایی، صفحه معادلات در میان اصولگرایان دگرگون شده و « وضعیت بازی بدون رقیب قدرتمند را تغییر داده است و لذا در میان اصولگرایان نیز همچنان رایزنیها ادامه دارد. »
این سایت به نقل از محسن رضایی خبر داد که در صورت به نتیجه نرسیدن ایده تشکیل دولت ائتلافی خود آقای رضایی به عنوان کاندیدا در انتخابات حاضر میشود.
نزدیکان به محسن رضایی وعده داده اند که روز ۲۵ فروردین کاندیدای ائتلاف مورد نظر خود را اعلام خواهد کرد.