سازمان ملل متحد اعلام کرد شمار مبتلایان به بیماری وبا در کشور زیمبابوه به طور چشمگیری افزایش یافته و به ۱۶ هزار و ۱۴۱ مورد رسیده است که از این تعداد، ۷۷۵ نفر جان خود را از دست دادهاند.
به دلیل اخلال جدی در نظام بهداشتی زیمبابوه بر اثر فروپاشی اقتصادی، بیماری وبا طی هفتههای اخیر بسرعت در آن کشور شیوع پیدا کرده است.
با افزایش نگرانکننده شمار مبتلایان به وبا، دولت زیمبابوه هفته گذشته در آن کشور حالت فوقالعاده بهداشتی اعلام کرد.
از سوی دیگر، درحالی که دولت زیمبابوه میگوید بیماری وبا را تحت کنترل دارد، سازمانهای کمکرسانی هشدار میدهند با توجه به بارندگیهای در پیش رو، احتمال دارد شمار بیشتری از مردم گرسنه این کشور جنوب آفریقا قربانی وبا شوند.
همچنین این نگرانی وجود دارد که بیماری وبا به کشورهای همسایه زیمبابوه نیز گسترش یابد.
تاکنون صدها نفر از مردم زیمبابوه برای درمان به کشورهای همسایه گریخته و این بیماری را به کشورهای میزبان انتقال دادهاند.
روز سهشنبه مرگ ۹ نفر در اثر وبا در آفریقای جنوبی گزارش شد.
با شیوع بیماری وبا، رابرت موگابه، رییسجمهوری زیمبابوه، بیش از پیش به دلیل شیوه اداره کشور از سوی مخالفانش تحت فشار است.
جرج بوش و نیکلا سرکوزی، روسای جمهوری آمریکا و فرانسه، و نیز گوردون براون، نخستوزیر بریتانیا، همگی بتازگی از موگابه ۸۴ ساله خواستهاند که از مقام خود کنار برود.
«پس از تولد زیمبابوه او [موگابه] امید این قاره بود. چطور شد که میل به قدرت مطلقه کسی را وادار میکند که مانند وی چنین عمل کند؟ من از این بابت بسیار ناراحتم.»
مارتی آهتیساری، برنده نوبل صلح
روز چهارشنبه نیز مارتی آهتیساری، برنده جایزه نوبل صلح ۲۰۰۸، با انتقاد از رابرت موگابه گفت که جامعه جهانی نتوانسته است به تعهدات خود درباره مداخله در زیمبابوه جامه عمل بپوشاند؛ کشوری که به گفته آهتیساری، «با مشکلات اساسی دست و پنجه نرم میکند.»
مارتی آهتیساری درباره رییس جمهوری زیمبابوه گفت: «پس از تولد زیمبابوه او [موگابه] امید این قاره بود. چطور شد که میل به قدرت مطلقه کسی را وادار میکند که مانند وی چنین عمل کند؟ من از این بابت بسیار ناراحتم.»
رابرت موگابه از سال ۱۹۸۰، که زیمبابوه از بریتانیا مستقل شد، همواره در صدر قدرت بوده است.
رییسجمهوری زیمبابوه پس از انتخابات چالشانگیز ماه مارس سال ۲۰۰۸ حاضر نشد از قدرت کنارهگیری کند.