در ادامه واکنشهای داخلی به اعتراضهای چند روز اخیر ایران، حسام آشنا، مشاور رئیسجمهوری ایران، با قراردادن یک نظرسنجی در توییتر خود، طرحی برای جایگزینی اعتراضات خیابانی مطرح کرد.
به گزارش خبرگزاری ایلنا، حسام آشنا در این نظرسنجی از کاربران خواست نظر خود را در مورد جایگزین ساختن «اعتراضات کور خیابانی»، با طراحی و اجرای یک برنامه کاربردی از طرف ریاستجمهوری برای دریافت طومارهای مردمی (شامل درخواستهای عمومی یا شکایات و اعتراضات جمعی) بیان کنند.
وی در توضیح این راهکار نوشت که در صورت اعلام حمایت بیش از مثلا صد هزار نفر مشخص، آن درخواستها قابلیت طرح در دولت یا مجلس را داشته باشد.
نتیجه آماری کسانی که در این نظرسنجی شرکت کردهاند نشان میدهد که ۴۸% معتقد بودند این راهکار «فایدهای ندارد»، ۱۶درصد با آن مخالف بودهاند و تنها ۳۶% موافقت نشان دادهاند.
از سوی دیگر به گزارش خبرگزاری صداوسيما، وابسته به رادیو و تلویزیون دولتی ایران، به نقل از روابط عمومی شورای نگهبان، دبير این شورا با بیان اینکه «دشمنان سيلی خورده از انقلاب اسلامی قصد انتقام گرفتن از نظام اسلامی ايران را دارند» افزود:« آنها همچنان در حال تدارک عليه نظام اسلامی هستند و بيکار نيستند».
به گفته آيت الله احمد جنتی، «دشمنان انقلاب برای ضربه زدن به نظام هزار فکر برای فرداهای جمهوری اسلامی يعنی برای ۱۰، ۲۰ و حتی ۵۰ سال آينده دارند».
در همین حال، بر اساس گزارش خبرگزاری صداو سیما به نقل از «یک منبع آگاه»، با افزایش دامنه اعتراضها و گسترش آن به تعداد بیشتری از شهرها، فعالیت تلگرام و اینستاگرام نیز با تصمیم سطوح عالی امنیتی به طور موقت از عصر یکشنبه محدود شد.
این خبر در حالی منتشر شد که اسماعیل جبارزاده، معاون سیاسی وزیر کشور، عصر یکشنبه دهم دی، در نشستی، محدود شدن تلگرام و اینستاگرام را تأیید کرد، اما گفت که این یک تصمیم "مقطعی" و برای کنترل ناآرامیهای جاری است.
با این حال، پس از آن که خبرگزاری ایلنا به نقل از «یک مقام آگاه» از احتمال فیلتر دایمی تلگرام خبر داد ، محمد جواد آذریجهرمی، وزیر ارتباطات، در صفحه شخصی خود در توییتر ضمن تکذیب این موضوع نوشت:«شایعههایی که درخصوص قطع دائمی شبکههای اجتماعی مطرح میشود، صحت ندارد و به نظر میرسد هدف آنها ایجاد نارضایتیهای اجتماعی و بدبینی عمومی است».
گزارشگران بدون مرز، سازمان مدافع آزادی بیان و رسانهها در واکنش به محدود کردن دسترسی مردم به اینترنت و نرمافزارهای کاربردی چون تلگرام و اینستاگرام از سوی مقامهای جمهوری اسلامی ایران ضمن محکوم کردن چنین اقدامی گفت «این اقدام، سرکوب آزادی اطلاعرسانی و حق دانستن مردم است».
از سوی دیگر، پاول دوروف مدیر تلگرام تأیید کرد که مقامات ایران از این پیامرسان خواسته بودند کانالهای مربوط به تظاهرات مسالمتآمیز را مسدود کند، اما وقتی تلگرام با این درخواست مخالفت کرد، مقامات ایران دسترسی به کل تلگرام را برای اکثریت کاربران ایرانی آغاز کردند.
کانون نویسندگان ایران نیز در انتقاد از این اقدام با اشاره به سخنان روز یکشنبه حسن روحانی که انتقاد و اعتراض را حق مردم دانسته بود در کانال تلگرامی خود نوشت :« مردمی که فاقد وسایل ارتباطی و ابزار رسانه هستند چگونه میتوانند انتقاد کنند؟» به نوشته کانون نویسندگان:«وقتی امکان استفاده از حق نیست دم زدن از آن فقط تعارف است و بس».
در نوشته کانون نویسندگان همچنین آمده است:«فیلترینگ شبکههای اجتماعی مانند تلگرام حمله به آزادی بیان است؛ در مقابل اعتراضهای مردم چه دست بر دسته باطوم و انگشت بر ماشه سلاح و چه انگشت بر کلید فیلترینگ، همه، شکلهای گوناگون سرکوب آزادی بیان است».
شهرهای مختلف ایران طی چهار روز اخیر شاهد اعتراضات علیه وضعیت اقتصادی و سیاستهای حکومت بود. این اعتراضها ابتدا روز پنجشنبه از مشهد و شماری دیگری از شهرها آغاز شد و طی روزهای اخیر ادامه یافت.
شبکه خبر، متعلق به رادیو و تلویزیون دولتی ایران، روز دوشنبه از کشته شدن ۱۵ تن در روزهای اخیر خبر داد.در این خبر به شهرهایی که این تعداد در آنها کشته شده اند، اشاره نشد. پیش از این، گزارش مقامهای رسمی جمهوری اسلامی ایران، حاکی از کشته شدن ۴ تن در دورود و دو تن در ایذه بوده است.