«انجمن بینالمللی دادستانها» خواستار تحقیقات مستقل درباره مرگ آلبرتو نیسمان، قاضی آرژانتینی مسئول پرونده انفجار کانون یهودیان در بوینوس آیرس شد.
جسد قاضی نیسمان در ماه ژانویه ۲۰۱۵ در حمام آپارتمانش در بوینوس آیرس در حالی پیدا شد که گلوله ای به سرش خورده و اسلحه ای در کنار او افتاده بود.
به گزارش رویترز، گرهارد یاروش، رئیس انجمن بینالمللی دادستانها (آی ای پی) که خود یکی از معاونان دادستان کل در وین است، روز دوشنبه ۲۳ شهریور در نشست این انجمن در زوریخ سوئیس، مرگ قاضی نیسمان را یکی از بارزترین نمونههای اذیت و آزار و «گاه قتل» قضات و دادستانها در گوشه وکنار جهان در جریان انجام وظیفهشان توصیف کرد.
او همچنین از حاضران خواست تا با امضای بیانیهای خواستار حفاظت از جان دادستانها در سراسر جهان شوند.
گرهارد یاروش در سخنانش در نشست این انجمن که لورتا لینج، دادستان کل آمریکا نیز در آن حضور داشت، گفت این نشست در حالی برگزار میشود که اخیراً شاهد قتل دادستانها در مصر، اوگاندا، هندوراس و ترکیه بودهایم.
در انفجار کانون یهودیان (آمیا) در سال ۱۹۹۴، ۸۵ نفر کشته، بیش از ۳۰۰ تن زخمی و ساختمان هفت طبقه این کانون تخریب شد.
آلبرتو نیسمان، قاضی آرژانتینی مسئول تحقیقات در مورد این پرونده پس از سالها تحقیق، اندکی قبل از مرگ مشکوکش، کریستینا فرناندز، رئیسجمهور و هکتور تیمرمن، وزیر خارجه را به «لاپوشانی» حقایق این پرونده و سرپوش گذاشتن بر نقش ایران در انفجار آمیا به خاطر کسب امتیازاتی در معاملات غله آرژانتین با نفت ایران در دوره محموداحمدی نژاد متهم کرده بود.
او در عین حال گفته بود که چنین معاملهای انجام نشده، چرا که دولت آرژانتین نتوانسته بود پلیس بینالملل (اینترپل) را به حذف نام شماری از مقامهای ایران از فهرست افراد مظنون در این پرونده قانع کند.
جسد قاضی نیسمان یک روز پیش از حاضر شدن در کنگره آرژانتین برای توضیح درباره یافتههایش در این پرونده پیدا شد.
به گفته مقام های قضایی آرژانتین، او پیش از مرگش، در حال آماده کردن حکم بازداشت رئیس جمهوری بود.اما خانم فرناندز و دولت آرژانتین چنین اتهامی را رد کرده اند و مخالفان خود را به تلاش برای بدنام کردن دولت متهم کرده اند. ایران نیز همواره هرگونه نقشی در انفجار آمیا را تکذیب کرده است.
پس از مرگ قاضی نیسمان، دادگاه فدرال آرژانتین پرونده علیه رئیسجمهور را مختومه اعلام کرد.