لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۰:۱۷

سفر بایدن به اروپا؛ ارائه «طرح پیروزی»‌ زلنسکی و حملهٔ «عظیم» روسیه


جو بایدن از رئیس‌جمهور آلمان،‌ فرانک والتر اشتاین‌مایر، نشان «صلیب بزرگ شایستگی»، بالاترین نشان افتخار آلمان، را دریافت کرد
جو بایدن از رئیس‌جمهور آلمان،‌ فرانک والتر اشتاین‌مایر، نشان «صلیب بزرگ شایستگی»، بالاترین نشان افتخار آلمان، را دریافت کرد

جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، شامگاه پنج‌شنبه ۲۶ مهر وارد برلین شد تا با رهبران آلمان، بریتانیا و فرانسه در مورد حمایت از اوکراین در برابر روسیه گفت‌وگو کند.

در همین حال ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، خواستار مجموعه اقدامات جدید رهبران اروپا و مقامات ناتو شد تا به «تهاجم ۳۱ ماهه روسیه به اوکراین» پایان دهد.

این در حالی است که حملهٔ «عظیم» هوایی روسیه به خاک اوکراین نیز آغاز شده است.

آقای بایدن در حالی در آلمان حضور دارد که روسیه حملات روزانهٔ خود به شهرها و زیرساخت‌های اوکراین را افزایش داده است. به‌گفتهٔ مقامات اوکراینی این «یکی از عظیم‌ترین» حملات پهپادی روسیه به این کشور است.

رئیس‌جمهور آمریکا سفر خود را با دیدار رئیس‌جمهور آلمان،‌ فرانک والتر اشتاین‌مایر، آغاز و نشان صلیب بزرگ شایستگی، بالاترین نشان افتخار آلمان، را به خاطر خدماتش «به دوستی میان آلمان، آمریکا و اتحاد فراآتلانتیک» دریافت کرد.

او سپس با اولاف شولتز صدراعظم آلمان، امانوئل مکرون رئیس‌جمهور فرانسه و کایر استارمر نخست‌وزیر بریتانیا، در یک دیدار فشرده ۲۴ ساعته شرکت خواهد کرد.

جک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، در این زمینه گفته است جو بایدن قصد دارد در این دیدارها «تعهد خود در قبال اوکراین را برای درازمدت پایدار و نهادینه کند».

«طرح پیروزی» و چالش‌های پیش رو

در همین حال رئیس‌جمهور اوکراین روز پنج‌شنبه جزئیات «طرح پیروزی» خود را برای متحدان اوکراین در اتحادیه اورپا و ناتو تشریح کرد.

قرار بود «طرح پیروزی» زلنسکی در اجلاسی با شرکت حدود ۵۰ کشور حامی اوکراین موسوم به گروه «رامشتاین» هفته گذشته در آلمان بررسی شود، ولی تحت‌تأثیر بحران ناشی از توفند میلتون، جو بایدن سفرش به آلمان را لغو کرد و این اجلاس به تأخیر افتاد.

«طرح پیروزی» شامل پنج محور اصلی است و در آن واگذاری قلمرو اوکراین به روسیه قاطعانه رد شده است.

یکی از محورهای این طرح دعوت ناتو برای پیوستن اوکراین به این پیمان نظامی و استقرار سامانه‌ها و سلاح‌های راهبردی و غیراتمی این پیمان در خاک اوکراین است که قابلیت‌های بازدارنده نامیده می‌شوند.

این اقدام به‌گفتهٔ رئیس‌جمهور اوکراین باعث می‌شود ارادهٔ مسکو برای ادامهٔ جنگ خدشه‌دار شود و این کشور مجبور به مذاکره شود.

با این حال، ناتو درحالی‌که اعلام کرده اوکراین در نهایت به عضویت آن درمی‌آید، تاکنون زمان مشخصی برای انجام این کار اعلام نکرده و پوتین قصد کی‌یف برای پیوستن به این ائتلاف را یکی از دلایل تهاجم روسیه به اوکراین اعلام کرده است.

جولیان اسمیت، سفیر ایالات متحده در ناتو، پیش از این به خبرنگاران گفته است اگرچه مسیر کی‌یف به سمت عضویت نهایی ناتو برگشت‌ناپذیر است، اما «ما در حال حاضر در نقطه‌ای نیستیم که ائتلاف در مورد صدور دعوتنامه در کوتاه‌مدت صحبت کند».

کی‌یف در حالی در تلاش است تا نظر موافق متحدانش را جلب کند که نیروهای مسلح این کشور با پیشروی آهسته اما مستمر نیروهای روسیه در شرق مواجه شده‌اند.

علاوه بر این، انتخابات ریاست‌جمهوری آیندهٔ ایالات متحده نگرانی‌هایی را در مورد نحوهٔ برخورد دو نامزد، یعنی معاون رئیس‌جمهور، کامالا هریس، و رئیس‌جمهور سابق، دونالد ترامپ، با جنگ اوکراین به وجود آورده است.

بر اساس گزارش‌‌های رادیو آزادی/رادیو اروپای آزاد، رویترز و تاگس‌شاو/ پ.م/ ر.ش
XS
SM
MD
LG