لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳ تهران ۱۰:۱۵

گران‌ترین مدارس تهران متعلق به کدام شخصیت‌های سیاسی است؟


شهریه سالانه مدارس «حنان» منتسب به محمد خاتمی ۳۷ میلیون تومان است.
شهریه سالانه مدارس «حنان» منتسب به محمد خاتمی ۳۷ میلیون تومان است.

روزنامه «فرهیختگان» گزارش کرده شهریه سالانه مدارس «حنان» منتسب به محمد خاتمی و «امام صادق» منتسب محمد‌رضا مهدوی کنی به ترتیب ۳۷ و ۲۵ میلیون تومان است.

این روزنامه در شماره روز سه‌شنبه سوم مهر، خود گزارشی با عنوان «جریان‌شناسی گران‌ترین مدارس تهران» و با هدف تبیین «اجماع گروه‌های سیاسی برای دریافت شهریه نجومی از دانش‌آموزان» منتشر کرده است.

در این گزارش به نام ۱۸ مدرسه در تهران اشاره شده که منسوب یا متعلق به جریان‌ها یا فعالان سیاسی مشهور محافظه‌‌کار و اصلاح‌طلب هستند و از دانش‌آموزان خود شهریه‌های میلیونی دریافت می‌کنند.

مدراس غیردولتی «احسان٬‌ علوی٬ روزبه٬ نیکان» منسوب به علی‌اصفر کرباسیان (انجمن حجتیه) از جمله مدارسی هستند که در این گزارش آمده شهریه سالانه آنها ۳۰ میلیون تومان است.

یکی از کلاس‌های درس مدرسه مطهری در تهران
یکی از کلاس‌های درس مدرسه مطهری در تهران

مدرسه غیردولتی «مطهری» منصوب به آیت‌الله محمد امامی کاشانی٬ امام جمعه موقت تهران نیز آن‌طور که در این گزارش آمده شهریه سالانه‌اش حدود ۲۷ میلیون تومان است.

در این فهرست نام مدرسه‌ای به نام «کمال» دیده می‌شود که منسوب به «نهضت آزادی» ایران است و شهریه سالانه آن هم ۲۷ میلیون تومان است.

آن‌طور که در این گزارش آمده شهریه سالانه مدرسه غیردولتی «تزکیه» منسوب به جریان «راست سنتی» هم ۲۷ میلیون تومان است.

مدارس غیردولتی «روشنگر»٬ «سلام و انرژی هسته‌ای» و «فرهنگ» که به ترتیب منسوب به محسن هاشمی٬ سعد حجاریان و غلامعلی حداد عادل معرفی شده‌اند نیز هر یک به ترتیب ۲۶ و ۲۵ و ۲۵ میلیون تومان شهریه سالانه‌شان است.

در این فهرست نام الیاس قالیباف فرزند محمدباقر قالیباف هم دیده می‌شود که مدرسه غیردولتی «مهرهشتم» منسوب به وی معرفی و شهریه سالانه آن ۲۲ میلیون تومان اعلام شده است.

نام مدرسه غیردولتی «موتلفه» منسوب به یحیی آل‌اسحاق هم این فهرست دیده می‌شود که شهریه سالانه آن حدود ۲۲ میلیون تومان گزارش شده است.

روزنامه «فرهیختگان» توضیح داده همه این مدارس «عدم شفافیت مالی» دارند٬ تبدیل به «برند» شده‌اند و آمار و اطلاعات مالی آنها هم «شفاف نیست» و «اراده‌ای» هم برای شفاف‌سازی در مورد این مدارس وجود ندارد.

این گزارش می‌گوید برخی از این مدارس با «این ادعا که می‌خواهیم برای کشور کادرسازی کنیم» امکانات «حاکمیتی٬ رانت یا سوبسیدهای ویژه‌ای» گرفته‌اند.

انتشار این گزارش در فضای مجازی نیز بازتاب‌های مختلف و متفاوتی داشته و برخی در توییتر نسبت به رقم‌های اعلام شده از سوی این روزنامه تشکیک کرده‌اند.

محمدحسین فرهادیان٬ سردبیر «باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران» در این رابطه توییت کرده «لیست کردن این مدارس که کار جالبی است٬ اما نکته‌ای که هست در خصوص مدارس سلام، آقای سعد حجاریان فوت کردند و آقای فاضل سنقری الان رئیس آن است.»

برخی دیگر هم انتقاد‌هایی متوجه این گزارش کرده‌اند که علی خضریان٬ قائم‌مقام روزنامه فرهیختگان اعلام کرده که «این دست گزارش‌ها ادامه خواهد داشت.»

صادق حسینی یکی از کسانی است که از عملکرد این مدارس دفاع کرده و نوشته «کدام نهاد مجبور کرده اولیا فرزندانشان را در این مدارس ثبت نام کنند؟ اگر گران است ثبت نام نکنند.»

​علی مرادخانی هم در حمایت از این گزارش توییت کرده «یه خداقوت جانانه به رفقای نازنینم در روزنامه فرهیختگان که دل شیر داشته‌ن زدن به خط و روی یه سوژه خطرناک کار کردن که صدای خیلیا رو درآورده.»

​میلاد ناظمی هم در حمایت از این گزارش نوشته «دم فرهیختگان به خاطر گزارشش در مورد مدارس غیرانتفاعی گرم٬ اما الان یکهو یاد این نکته افتادم که فرهیختگان زیر مجموعه دانشگاه آزاده و خود دانشگاه آزاد نمادی از خیلی چیزها است.»

در کنار تعاریف و انتقاد‌هایی که از این گزارش شده٬ گروهی نیز به نام مدارسی در این فهرست اشاره کرده‌اند که روزنامه «فرهیختگان» از انتشار نام صاحبان یا مالکان آنها خودداری کرده است.

«هاتف» و «صلحا» دو مدرسه‌ای هستند که این روزنامه نوشته به ترتیب منسوب به «یکی از علمای مشهور» و «یکی از چهره‌های مشهور سیاسی» هستند و شهریه آنها نیز سالانه ۲۳ و ۲۵ میلیون تومان است.

محمدصالح مفتاح هم در توییتی به این موضوع اشاره کرده و نوشته انتشار این دو نفر «شجاعت بیش‌تری می‌خواست؟ کی هستند مگه؟»

برخی دیگر از کاربران توییتر نیز پرسش مشابهی را مطرح کرده و خواستار مشخص شدن هویت مالکان مدارسی هستند که در این گزارش به نام آنها اشاره‌ای نشده است.

از این مدارس به عنوان گران‌ترین مدارس غیردولتی در تهران نام برده می‌شود که با نرخ‌های مصوب وزارت آموزش و پرورش برای سال تحصیلی ۹۷-۹۸ فاصله‌ای قابل توجهی دارند.

بر اساس مصوبه این وزارت‌خانه حداقل شهریه در دوره ابتدایی در سال ۹۶ رقمی معادل دو میلیون و ۷۰ هزار تومان بود که در سال تحصیلی جدید به دو میلیون و ۶۵۳ تومان افزایش یافته است.

حداقل شهریه برای دوره متوسطه اول هم در سال گذشته سه میلیون و ۲۰۰ هزار تومان بوده که در سال جدید به سه میلیون و ۶۲۸ هزار تومان افزایش یافته است.

حداقل شهریه برای مقطع متوسطه دوم هم سه میلیون و ۷۹۵ هزار تومان بوده و در سال‌جاری به چهار میلیون و ۱۸۲ هزار تومان رسیده است.

حداکثر شهریه مصوب سال تحصیلی جاری برای مدارس غیردولتی شهر تهران در دوره ابتدایی هم هفت میلیون و ۱۴۰ هزار تومان، متوسطه اول هشت میلیون و ۲۶۷ هزار تومان و متوسطه دوم ۱۰ میلیون و ۱۳۴ هزار تومان تعیین شده است.

XS
SM
MD
LG