طی ۲۴ ساعت گذشته، ۲۳۰ بیمار دیگر مبتلا به کرونا در ایران جان باختند و از میان ۴۳۹۲ مبتلای دیگر شناساییشده طی این مدت، ۲۰۵۲ تن در بیمارستانها بستری شدند.
سخنگوی وزارت بهداشت ایران روز پنجشنبه، ۱۷ مهرماه، با اعلام این آمار گفت که تا ظهر امروز، شمار قربانیان کرونا در ایران به ۲۷ هزار و ۸۸۸ نفر و شمار مبتلایان به ۴۸۸ هزار و ۲۳۶ نفر رسید.
به گفته سیما لاری، همچنین ۴۳۳۵ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در ایران در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
مقامهای وزارت بهداشت ایران با وجود خودداری از ارائه آمار تفکیکی، به طور روزانه آمار دولتی مبتلایان و قربانیان کرونا در ایران را در اختیار رسانههای قرار میدهند؛ آماری که با تردیدهای جدی منابع مستقل روبهرو است.
در روزهای اخیر شمار مبتلایان و قربانیان کرونا در ایران رکوردهای تازهای را ثبت کرده و مقامهای رسمی و متخصصان در مورد فاجعه انسانی در صورت ادامه بیتوجهی به پروتکلهای بهداشتی هشدار دادهاند.
ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت، روز پنجشنبه در گفتوگو با خبرگزاری ایلنا از «تراکم» بیماران مبتلا به کرونا در بیمارستانها و انتظار کشیدن برای خالی شدن تخت خبر داد.
وی گفت: «هر روز تعدادی از بیماران کرونایی در اورژانس هستند و انتظار میکشند تا تختها برای بستری خالی شود، به محض آن که بستری میشوند و دوباره بیمارهای جدیدی به اورژانس اضافه میشوند.»
آقای حریرچی درباره کادر درمان بیمارستانها نیز اضافه کرده که «تمام نیروهای ما به دلیل فعالیت بیش از ۷ ماه و دیدن مرگ و میرهای بسیار، دچار فرسودگی جسمی و روحی شدند، همچنین دستگاههای اکسیژن و سیتی اسکن در این مدت اخیر بیش از حدشان کار کرده که این جای نگرانی دارد.»
وی میزان فوت و بستری بیماران کرونایی را «کاملا به رفتار مردم» وابسته دانست.
خبرگزاری مهر هم به نقل از قاسم جانبابایی، معاون درمان وزارت بهداشت نوشت که بیماری کرونا «خارج از توان نظام سلامت هر کشوری است.»
امیرحسین قاضیزاده هاشمی، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی هم گفته که هزینه ویروس کرونا در کشور «به مرز تحملناپذیری رسیده است و مردم باید هوشیارانهتر پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند.»
علیرضا زالی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز گفته است که «آرایش فعلی ما برای مقابله با کرونا در حد جنگ تمامعیار نیست.»
وی تاکید کرد: «دانشگاه علوم پزشکی با تنی خسته به مقابله با کرونا رفته و شرایط مطلوبی ندارد.»
در حال حاضر استانهای تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان و یزد در وضعیت قرمز قرار دارند.
استانهای کردستان، هرمزگان، فارس و گلستان نیز در وضعیت هشدار قرار دارند.