شورای امنیت سازمان ملل متحد روز جمعه ۱۴ تیرماه در بیانیهای حمله مرگبار به بازداشتگاه محل نگهداری پناهجویان در لیبی را محکوم کرد و خواستار برقراری آتش بس در این کشور شد.
شورای امنیت سازمان ملل همچنین از کشورهای دیگر خواسته است در امور لیبی دخالت نکنند.
به گزارش رویترز نشست شورای امنیت روز چهارشنبه یعنی یک روز پس از حمله سهشنبه هفته جاری که به مرگ دستکم ۵۳ نفر و زخمی شدن دهها تن منجر شد، تشکیل جلسه داد اما بیانیهای صادر نکرد.
دیپلماتها به رویترز گفتهاند، عدم صدور بیانیه به دلیل مخالفت آمریکا با متن بیانیه بود.
با این حال این دیپلماتها اضافه کردهاند بیانیهای که امروز صادر شد تقریبا همان بیانیه روز چهارشنبه است.
در همین زمینه، دولت مورد حمایت سازمان ملل متحد در لیبی می گوید امارات متحده عربی با یک جنگنده آمریکایی اف ۱۶ بازداشتگاه پناهجویان در حومه طرابلس را بمباران کرده است.
فتحی باشاغا، وزیر کشور «دولت وفاق ملی» لیبی که در طرابلس مستقر است روز جمعه در مصاحبهای با شبکه خبری سی ان ان این ادعا را مطرح کرد و افزود، تحقیقات بیشتری در مورد این حمله آغاز شده است.
او در بخشی از مصاحبه گفت:«ما امارات متحده عربی را به بمباران این مرکز با یک جنگنده اف ۱۶ متهم می کنیم.»
او در پاسخ به سئوالی در مورد شواهدی که دولت وفاق ملی لیبی در دست دارد گفت:«صدای این جنگنده را خلبان ها و تکنسین هایی که صدای آن را شنیده اند، تایید کرده اند. قدرت تخرب ( بمب ها) بسیار زیاد و مشابه قدرت تخریب (بمب های) سال ۲۰۱۴ بوده است.»
آقای باشاغا افزود:«امارات متحده عربی در سال ۲۰۱۴ طرابلس را بمباران کرد و در جنگ لیبی دخالت دارد.»
در سال ۲۰۱۴ وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد که نیروی هوایی مصر و امارات متحده عربی در شمال آفریقا حملات هوایی مخفیانه ای انجام داده اند. مصر و امارات متحده عربی این ادعا را رد کردند.
دولت امارات متحده عربی تاکنون به درخواست سی ان ان برای اظهار نظر در مورد این ماجرا پاسخ نداده است.
دولت های امارات متحده عربی و مصر در لیبی همکاری نزدیکی دارند و از ژنرال خلیفه حفتر، فرمانده «ارتش ملی لیبی» حمایت می کنند که حدود دو ماه پیش تهاجم گسترده ای را برای تصرف شهر طرابلس آغاز کرده است.
فتحی باشاغا در بخش دیگری از مصاحبه با سی ان ان گفت:«در مورد مسیر پرواز این جنگنده تحقیقاتی در دست اجراست ولی حدس زده می شود که این هواپیما از شرق، همان مناطقی که تحت کنترل خلیفه حفتر است وارد خاک لیبی شده است.»
«ارتش ملی لیبی» نیز دخالت در این حمله به مرکز بازداشت پناهجویان در شهر تاجوراء واقع در شهر طرابلس را تکذیب کرده است.