به دنبال فرار هزاران ونزوئلایی از شرایط بحرانی به کشورهای همسایه، دولت برزیل روز سه شنبه اعلام کرده است که برای برقراری نظم،نیروی نظامی به منطقه مرزی با ونزوئلا اعزام می کند و دولت پرو نیز میگوید در مناطق مرزی این کشور به دلیل خطرات بهداشتی وضعیت اضطراری اعلام کرده است.
به گزارش رویترز، میشل تمر، رئیس جمهور برزیل فرمان اعزام نیروی نظامی به منطقه مرزی ایالت رورایما را صادر کرده است. اوایل ماه جاری میلادی ساکنان محلی در یکی از شهرهای ایالت رورایما به اردوگاه مهاجران حمله کردند و درگیریهایی بین مهاجران ونزوئلایی و ساکنان محلی روی داد.
دولت پرو نیز به دلیل آنچه که «خطر جدی» خوانده، در دو ایالت شمالی هم مرز با ونزوئلا به مدت ۶۰ روز وضعیت اضطراری بهداشتی اعلام کرده است.
رویترز می گوید، هرچند بیانیه دولت پرو جزییات بیشتری در خصوص این «خطر جدی» بیان نکرده است، اما مقامهای این کشور پیشتر نسبت به شیوع بیماریهایی مانند سرخک و مالاریا از طریق مهاجران ونزوئلایی ابراز نگرانی کرد بودند.
در همین زمینه، هفته جاری سازمان ملل اعلام کرد، سیل مهاجران ونزوئلایی به کشورهای آمریکای جنوبی در حال نزدیک شدن به نقطه بحرانی خود است و میتوان آن را با حرکت پناهجویان از منطقه مدیترانه به اروپا تشبیه کرد.
این در حالی است که میشل تمر، دولت نیکلاس مادورو، رئیسجمهور ونزوئلا را عامل بحران مهاجران دانسته است.
رئیس جمهوری برزیل در یک برنامه تلویزیونی گفته است: مساله ونزوئلا دیگر یک مساله داخلی نیست. بلکه این مساله تهدیدی برای نظم کل قاره است.
در همین زمینه مقام های ارشد مهاجرتی پرو، کلمبیا و برزیل برای رایزنی درباره بحران مهاجران ونزوئلایی نشستی دو روزه در بوگوتا پایتخت کلمبیا برگزار کردند.
سازمان ملل متحد اخیرا اعلام کرد که طی سه سال اخیر در حدود دو میلیون و ۳۰۰ هزار تن از کشور بحران زده ونزوئلا گریختهاند و به کشورهای کلمبیا، اکوادور، برزیل و پرو رفتهاند. این تعداد، هفت درصد از کل جمعیت ونزوئلا را در بر میگیرد.
کشور نفتی ونزوئلا با بحران اقتصادی عمیق روبه رو است. این کشور با کمبود شدید مواد غذایی و دارویی مواجه است و صندوق بینالمللی پول نیز پیش بینی کرده است که نرخ تورم ونزوئلا طی سال جاری میلادی به یک میلیون درصد خواهد رسید.
مادورو، رئيسجمهور سوسیالیست ونزوئلا، کشورهای غربی را متهم میکند که جنگ اقتصادی علیه ونزوئلا به راه انداختهاند و عامل بحران اقتصادی در این کشور هستند.
وی ماه مه امسال برای بار دوم به عنوان رئیسجمهور ونزوئلا انتخاب شد. این درحالی است که شماری از کشورها نتایج انتخابات ریاستجمهوری در ونزوئلا را قبول نکردند.